reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Moja zawsze lubiła "chłodniej"... Wszyscy w kurtkach a tej w bluzie za gorąco...
Dziś ze szkoły wróciła w krótkim rękawki, bluza zdjęta, kurtka w torbie...

Idę na obiad na kebeba... W pobliżu mamy takiego co serwuje "samo mięso"...

Moja w nocy znimmolubna ale na dworze dzisiaj wolała o rękawiczki [emoji1787]

Jezu święty ja nie mogę nawet spojrzeć na mięso! Ale to mój charakterystyczny obiaw w każdej ciąży [emoji12] mam problem żeby dziecku parówkę pokroić [emoji85] A tym razem wyjątkowo mnie od kawy nie odrzuciło to jak na złość nam się właśnie popsuł ekspres [emoji85] dzisiaj jechałam do miasta po kawę na wynos [emoji28]

reklama
Dziewczyny,
.ja z takim pytaniem, szczepicie się na coś w ciąży ? Rozmawiałam dziś z kuzynką i ona była wręcz zbulwersowana że moja dr nie zaleciła mi się zaszczepić na tężec i grypę, bo to ponoć jest zalecane w ciąży , szczerze mówiąc to pierwsze słyszę , ale nie wiem , nie byłam 11 lat w ciąży i dużo się zmieniło a poza tym nic mi doktor nie wspominała

Dziewczyny,
.ja z takim pytaniem, szczepicie się na coś w ciąży ? Rozmawiałam dziś z kuzynką i ona była wręcz zbulwersowana że moja dr nie zaleciła mi się zaszczepić na tężec i grypę, bo to ponoć jest zalecane w ciąży , szczerze mówiąc to pierwsze słyszę , ale nie wiem , nie byłam 11 lat w ciąży i dużo się zmieniło a poza tym nic mi doktor nie wspominała
Słusznie się zbulwersowała. Szczepienie na grypę jest szczególnie zalecane. Ja (nielogicznie zupełnie) bałam się szczepić w pierwszym trymestrze, ale mam już receptę i jeśli Nifty i prenatalne wypadną ok to szczepię się od razu na grypę, a na początku grudnia przyjmuję trzecią dawkę na Covid. No i szczepienie na krztusiec w 30 tygodniu też jest zalecane.

Dziewczyny,
Ja się szczepię na grypę. Mój lekarz mnie będzie szczepił na kolejnej wizycie [emoji28] sam to zaproponował bo mam szczepionkę [emoji16]
I w grudniu szczepię się 3 dawką przeciwko covid.
Na tężec chyba mam jeszcze aktualne ale muszę dopytać.
Ja jestem proszczepionkowiec na wszytko [emoji28]

Słusznie się zbulwersowała. Szczepienie na grypę jest szczególnie zalecane. Ja (nielogicznie zupełnie) bałam się szczepić w pierwszym trymestrze, ale mam już receptę i jeśli Nifty i prenatalne wypadną ok to szczepię się od razu na grypę, a na początku grudnia przyjmuję trzecią dawkę na Covid. No i szczepienie na krztusiec w 30 tygodniu też jest zalecane.
[emoji119][emoji119]

Dziewczyny,
Na tężec nie słyszałam, ale krztusiec mój lekarz zalecał, grype też. I krztusiec na pewno wezmę, mam przykład u koleżanki, lekarz jej nie zalecil tego szczepienia w ciąży i dwumiesięczny synek zachorował na krztusiec akurat na początku pandemii, w szpitalu przeszli najpierw ścieżkę covid owa, izolacja, masakra zanim potwierdzili, że to krztusiec. Wolę na to dziecka i siebie nie narażać.

Dziewczyny,
Na nic się nie szczepie.
Covid 3 dawka wypada mi jakoś styczeń ale zapewne odłożę na po porodzie.

Dziewczyny,
Mi nic lekarz nie proponował tylko recepcjonistki co wizytę pytają czy na covid się szczepiłam . Ja się na grupę nigdy nie szczepiłam więc i teraz nie zamierzam . No i na covid też nie , na pewno nie w ciąży a po też nie😀

reklama
Dziewczyny,
A ktoś szczepi się przeciwko covid w ciąży? Słyszałam, że po 16 tc można...Ale nie zapytałam dziś pani dr

Do góry