reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

kiedy się podaje ten kwas? Bo mi tylko krew pobrali. Czy na etapie wykonywania badań już w laboratorium i alergia przeszkadza?

Ja syna urodziłam 1.08, nie miał odparzeń, ale za to ja okropnie zniosłam te ostatnie tygodnie ciąży. Nóżki miał w mojej przeponie, a u nas na 3, najwyższym piętrze było po 36 stopni nawet... Jak dotarłam na górę to myślałam że pękne 🙈
Świetnie że teraz maj, dla nas wygodnie, na spacerek ślimaczka można wziąć całe lato jeszcze, super 😊
Kwas się podaje jeśli wyjdzie kobiecie ryzyko łożyskowe z pappy (Nifty tego nie bada), on zmniejsza to ryzyko o 80% :) Kwas acetylosalicylowy to aspiryna, acard etc Ja jestem uczulona więc i tak go nie mogę brać i u mnie pozostała by tylko kontrola ciśnienia została :) To ryzyko często się nie potwierdza więc w moim przypadku ginekolog (i ja też) uznał, że to tylko niepotrzebny stres :)

reklama
Hej @kropka94 :) Ja robiłam Nifty, czekam na wyniki (już dość niecierpliwie i w stresie). Rejestrujesz się na badanie na stronie, a potem oni Cię prowadzą jak po sznurku już :) To była moja decyzja, powiedziałam ginekologowi, że będę robić i uznał, że w takim razie pappa nie ma sensu. Ona ma sens jeśli chodzi o ryzyko przedwczesnego porodu związane z łożyskiem, ale ja jestem uczulona na kwas acetylosalicylowy, który sie wtedy podaje więc tylko bym się stresowała i nie robię :)

Powiem Wam, że serio myślałam, że już lepiej się będę czuła na tym etapie. Dziś 11+2, mdłości okropne, słabość, lekkie zawroty głowy nawet i do tego full depresja. Mam od hormonów takie wahania nastroju, że potrafię mieć 2 godziny ok humor, a potem 3 godziny wisielczy :) Nic już nie robię, chwilowo nie pracuję, mąż przejął w firmie to co mógł, a kreatywne rzeczy czekają i tyle. Leżę pod kocem, oglądam jakieś głupie programy na poprawę humoru i czekam ;) Jak czytam, że niektóre z Was mają dalej mdłości w 13 tygodniu to mi słabo na samą myśl ;)
No właśnie ja 14 TC i mam nadal 😎 już nie tak bardzo jak w 11, ale popołudniu już nie jem nic i rumianek, zapachy z lodówki dalej 🤢🤮 ale nie martwy się😋😏 wiecznie trwać nie będą, a już na na bank po porodzie miną😎🤭 co do humoru..podobny do twojego, zero ochoty na nic najlepiej mi pod kocem w łóżku

@gorla Wy mnie nawet nie straszcie bo się zastrzelę😅 Ja jestem do niczego, wieczorem mam odruchy wymiotne z godzinę czasu, aż żołądek boli...ale ja panicznie boję się wymiotów więc walka jest zaciekła :D Już schudłam od początku ciąży 1,6 kg, staram się jeść dużo, ale jem niewiele. A ja raczej z tych co tyją z powietrza ;) Mąż właśnie pojechał do sklepu po produkty, żeby mi zrobić świąteczną kapustę z fasolą, żebym coś więcej zjadła bo mam na nią ochotę :D Mam nadzieje, że wszystko będzie ok i żadnej z nas mdłości nie będą męczyły do porodu😅

Tak obstawiam, że te mdłości w ostatnich dniach i deprecha to u mnie spotęgowane przez stres czekania na wyniki Nifty bo powinny być lada moment. Na logikę na 98% wszystko powinno być ok, ale jak emocje się odzywają to olaboga ;)

Moja córeczka z Maja 2017 i to był idealny czas dlatego teraz też staraliśmy się w sierpniu by na mają było 😁 i tak pewnie będzie to kwiecień jak nie wcześniej jeszcze 😁

To ja tak nie mogę powiedziec, bo spędzam czas głównie z komputerem na kanapie pracując, albo w łóżku, ciągłe mdłości nie pozwalają zapomnieć o ciazy :/ Jutro zacznę 14sty tydzień, a tu taka lipa.
Swoją drogą chyba dziś pokonuje rekord długości ciazy z bijącym serduszkiem :c
To serce to dla rekordu, nie dla mdłości :D

reklama
Ja w sumie też nie czuje się w ciąży. Mdłości jakoś 3 tyg temu przeszły, piersi przestały boleć. Od czasu do czasu czuje ruchy po lewej stronie bo tam Janek się chowa. 🙂
Mi rodzenie w maju bardzo pasuje tym bardziej że stary jest z maja więc byłby taki nie mały prezencik. 😀

Do góry