reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Hej, dawno się nie odzywałam ale zaliczyłam po drodze plamienia i szpital i jakoś mi weny zabrakło. Ale widziałam że jedna z Was ma problem bo krew nie leci, mi po tych zwykłych lancetach też nie wychodzi. Kupiłam sobie takie: Link do: Acti-Lance Nakłuwacz jednorazowy 1,8mm 23G - 200szt - Diabetyk24 mają grubsza igłę i teraz najczęściej leci. Przed nakluciem pomaga też niby ciepła woda i masowanie palca u nasady. No i mi lepiej leci z lewej niż z prawej więc moje opuszki wyglądają już słabo.

Też już jestem na insulinę, 4j nic nie zmieniły, dziś zwiekszam.

reklama
Martwia mnie te plamienia no ale to spod kosmówki i sweter ciężko to w sumie nazwać plamieniem a podbarwiony śluz więc chcąc ni chcąc wylądowałam na l4 z dnia na dzień i spokojnie czekam na prenatalne i mam nadzieję że dzieć tam bedzie.

Z tego co się orientuję to jest lekarzem ale bez specjalizacji. Lekarz który jest po studiach, stażu i zdał egzamin końcowy. Uzyskał prawo wykonywania zawodu jest lekarzem. I ma prawo leczyć ludzi.Takich lekarzy często mamy w POZtach,stomatologii, ginekologii. Jedynym problemem jest NFZ,bo wymogiem jest ze musisz być specjalista żeby założyć swoją przychodnie. 😉

Hej dziewczyny 😊 witam się po ciężkiej nocy. Nie dość że najmłodsza słabo spała to jeszcze jak się obudziłam o 2 to zasnąć nie mogłam, siku mi się chciało, a nie miałam jak pójść. Potem już przed 5 mała chciała wstawać, ale jakoś jeszcze ją zmusiłem do spania. Jak ten czas zmienią to ja się chyba zastrzelę. Normalnie budzi się przed 6, to teraz przed 5 zacznie pobudki robić. A ja tak lubię sobie rano pospać. Może za kilka lat doczekam się braku zbyt wczesnych pobudek 🙈
Miłego i spokojnego dnia i samych dobrych wiadomości na wizytach 😘
Znam Twój ból 🙈 moje dzieciaki wstają koło 6. Ale ostatnio coś córce sie poprzestawiało i budzi się koło 4 na godzinkę żeby sobie pogadać i mamusie pozaczepiać. A jak sobie już zaśnie i ja odpływam w sen to syn przychodzi do mamy 🙈 ciekawe za ile lat się wyspimy haha chyba na starość dopiero 😂

Z tego co się orientuję to jest lekarzem ale bez specjalizacji. Lekarz który jest po studiach, stażu i zdał egzamin końcowy. Uzyskał prawo wykonywania zawodu jest lekarzem. I ma prawo leczyć ludzi.Takich lekarzy często mamy w POZtach,stomatologii, ginekologii. Jedynym problemem jest NFZ,bo wymogiem jest ze musisz być specjalista żeby założyć swoją przychodnie. 😉
No to już wszystko wiem :D ja to za bardzo jej nie sledze ale głośno się o tym zrobiło hehe

Znam Twój ból 🙈 moje dzieciaki wstają koło 6. Ale ostatnio coś córce sie poprzestawiało i budzi się koło 4 na godzinkę żeby sobie pogadać i mamusie pozaczepiać. A jak sobie już zaśnie i ja odpływam w sen to syn przychodzi do mamy 🙈 ciekawe za ile lat się wyspimy haha chyba na starość dopiero 😂
Moja babcia gadała, że wyspi się po śmierci... Ciekawe czy już jej się to udało? Zmarła w 2012 - 92, albo 98 lat miała (chyba, nie pamiętam już dokładnie - czy to 2l czy 8l brakowało jej do 100l)...

reklama
Do góry