Nie, to zależy jak skalibrowany jest glukometr. Weź go ze sobą na badania, wynik z krwi żylnej jest zawsze wyznscznikiem. Chwilę po pobraniu oznacz sobie na glukometrze i porównaj wyniki. Wtedy będziesz wiedziała jak przekłamije akurat Twój glukometr
Kup sobie taki nakłuwacz z karabinkiem na 6 igieł, to ogromna wygoda, możesz sobie na nim udtawić moc ukłucia
On się nazywa Accu Check Fast Clix
@Mama2012/2020/2022 tak, dziś tylko na próbę była jedna. Mam zacząć od 4 i dziś chyba odważę się na 2 albo 3 już
Naczytałam się w głupim internecie znów o tych cukrach i idę na to badanie jak po wyrok dziś. Do 16:30 chyba osiwieję cała...wkurzają mnie te ogólniki w artykułach "wahania cukru zwiekszaja prawdopodobieństwo małogłowia, wad serca u płodu etc "...ale zero konkretów czy zwiekszają bardzo czy trochę i przede wszystkim JAKIE to muszą być wahania (bo obstawiam, że prędzej chodzi o cukry na czczo rzędu 125, a 200 po posiłkach, a nie cukier na czczo 98 i 160 po posiłku raz na jakiś czas przez chwilę)...ale lepiej straszyć i clickbaity produkować