reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Ja jutro wizyta u lekarza.
Ja na 13.30 mam wizytę.
Dziewczyny czy wy przed każdą wizyta robicie badania z moczu i morfologię? W pierwszej ciąży miałam wyniki przed każdą wizyta, ale teraz sobie uświadomiłam że przed jutrzejszą nic mi nie zlecił do robienia i się zastanawiam czy robić jutro rano na szybko czy nie.

reklama
też się martwię o te cukry. Pobrałam wczoraj tak jak radzilyście a przynajmniej próbowałam, umyłam ręce pochodziłam itd. Oczywiście z palca dalej nie ciekło, musiałam nacisnąć i na prawej ręce wyszło 99 ale się przestraszyłam, więc zrobiłam na lewej a tam 87! Juz mam dość. Do tego popsułam nakłuwacz i muszę kupić nowy. A wizyta u diabetologa za tydzień dopiero....

Jutro prenatalne ale się trzęsę już! Aż skurczy znowu dostałam a miałam dwa dni spokoju 🤦‍♀️
Ciepła woda i masaż.
2x pod rząd to glukometr może wariować,pierwszy wynik jest właściwy.
Może musisz większe igły mieć?

Ja na 13.30 mam wizytę.
Dziewczyny czy wy przed każdą wizyta robicie badania z moczu i morfologię? W pierwszej ciąży miałam wyniki przed każdą wizyta, ale teraz sobie uświadomiłam że przed jutrzejszą nic mi nie zlecił do robienia i się zastanawiam czy robić jutro rano na szybko czy nie.
Mocz,morfologia co 2 wizyta
Teraz mam tylko mocz ale zrobiłam b12 i d.

Ja na 13.30 mam wizytę.
Nie . U mnie nic lekarz nie kazal na kolejną wizytę

Mi też nie, ale zrobiłam morfologię bo ostatnio hemoglobina spadła i tsh.
No pewnie to lepiej zbadać. Zobaczę jak będę u swojego we wtorek czy coś zleci czy nie. Ale ostatnio nic nie kazał a ten listopada to termin co mnie umówił na prenatalne. Ale ja zrobiłam szybciej bo na fundusz mi się udało i z wizyty prenatalnej zadzwoniłam by normlana mi wpisali do mojego lekarza.

Ciepła woda i masaż.
2x pod rząd to glukometr może wariować,pierwszy wynik jest właściwy.
Może musisz większe igły mieć?
to mnie nie pocieszyłaś 🙈 masz rację, kupię grubsze igły. Masaż też robiłam.
W przyszłym tygodniu mam zrobić badania przed wizytą u gina (zawsze mi zleca przed wizytą), więc zrobię cukier i porownam z tym co pokaże mi glukometr... ale chyba te z laboratorium zawsze wyższe wychodzą, prawda?
Co do ruchów to wczoraj coś mi bulkotało i też myślałam o ruchach 😉 ale to było za wysoko i za mocno na ruchy dzidka, ale miło było sobie przypomnieć, że za niedługo będzie ko takt z bazą 😁

to mnie nie pocieszyłaś 🙈 masz rację, kupię grubsze igły. Masaż też robiłam.
W przyszłym tygodniu mam zrobić badania przed wizytą u gina (zawsze mi zleca przed wizytą), więc zrobię cukier i porownam z tym co pokaże mi glukometr... ale chyba te z laboratorium zawsze wyższe wychodzą, prawda?
Co do ruchów to wczoraj coś mi bulkotało i też myślałam o ruchach 😉 ale to było za wysoko i za mocno na ruchy dzidka, ale miło było sobie przypomnieć, że za niedługo będzie ko takt z bazą 😁

Nie, to zależy jak skalibrowany jest glukometr. Weź go ze sobą na badania, wynik z krwi żylnej jest zawsze wyznscznikiem. Chwilę po pobraniu oznacz sobie na glukometrze i porównaj wyniki. Wtedy będziesz wiedziała jak przekłamije akurat Twój glukometr :) Kup sobie taki nakłuwacz z karabinkiem na 6 igieł, to ogromna wygoda, możesz sobie na nim udtawić moc ukłucia :) On się nazywa Accu Check Fast Clix :)

@Mama2012/2020/2022 tak, dziś tylko na próbę była jedna. Mam zacząć od 4 i dziś chyba odważę się na 2 albo 3 już :)

Naczytałam się w głupim internecie znów o tych cukrach i idę na to badanie jak po wyrok dziś. Do 16:30 chyba osiwieję cała...wkurzają mnie te ogólniki w artykułach "wahania cukru zwiekszaja prawdopodobieństwo małogłowia, wad serca u płodu etc "...ale zero konkretów czy zwiekszają bardzo czy trochę i przede wszystkim JAKIE to muszą być wahania (bo obstawiam, że prędzej chodzi o cukry na czczo rzędu 125, a 200 po posiłkach, a nie cukier na czczo 98 i 160 po posiłku raz na jakiś czas przez chwilę)...ale lepiej straszyć i clickbaity produkować 😕

reklama
Nie, to zależy jak skalibrowany jest glukometr. Weź go ze sobą na badania, wynik z krwi żylnej jest zawsze wyznscznikiem. Chwilę po pobraniu oznacz sobie na glukometrze i porównaj wyniki. Wtedy będziesz wiedziała jak przekłamije akurat Twój glukometr :) Kup sobie taki nakłuwacz z karabinkiem na 6 igieł, to ogromna wygoda, możesz sobie na nim udtawić moc ukłucia :) On się nazywa Accu Check Fast Clix :)

@Mama2012/2020/2022 tak, dziś tylko na próbę była jedna. Mam zacząć od 4 i dziś chyba odważę się na 2 albo 3 już :)

Naczytałam się w głupim internecie znów o tych cukrach i idę na to badanie jak po wyrok dziś. Do 16:30 chyba osiwieję cała...wkurzają mnie te ogólniki w artykułach "wahania cukru zwiekszaja prawdopodobieństwo małogłowia, wad serca u płodu etc "...ale zero konkretów czy zwiekszają bardzo czy trochę i przede wszystkim JAKIE to muszą być wahania (bo obstawiam, że prędzej chodzi o cukry na czczo rzędu 125, a 200 po posiłkach, a nie cukier na czczo 98 i 160 po posiłku raz na jakiś czas przez chwilę)...ale lepiej straszyć i clickbaity produkować 😕
Myślę że muszą być duże skoki cukru.

Do góry