Popieram w 100 procentach!! Zawsze korzystam z opinii kilku lekarzy czy to w ciąży czy z powodu innych chorób, nawet najlepszy lekarz może się pomylić. Wolę sprawdzić jak coś niepokoi, a nie potem żałować .. a mogłam i chodzę do bólu po lekarzach !!! Aż się dowiem co jest ...10 lat mówili, że to nerwica bo nie mogłam przełykać ..i lekarze i rodzina ..bo mogło tak być ..moje małżeństwo to była masakra ...ale ja czułam że to nie to ..i co?? Guz a nie nerwica ..teraz mam pod kontrolą i wiem na czym stoję i to tylko dzięki mojemu uporowi bo lekarze położyli lachę na toAbsolutnie się nie zgadzam. Jakbym ufała swojemu lekarzowi to dziś pewnie leżałabym i płakała. Wiec warto ufać swojej intuicji i sparwadzic to u innego lekarza. Bo wiadomo jak jest dobrze to jest dobrze a jak nie to...myślę że szukałabys pomocy gdzieś indziej. Sama pracuje w służbie zdrowia i wiem jak to wygalda. Jacy są lekarze i jakie mają podejście.
reklama
Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Ja też taka jestem.Popieram w 100 procentach!! Zawsze korzystam z opinii kilku lekarzy czy to w ciąży czy z powodu innych chorób, nawet najlepszy lekarz może się pomylić. Wolę sprawdzić jak coś niepokoi, a nie potem żałować .. a mogłam i chodzę do bólu po lekarzach !!! Aż się dowiem co jest ...10 lat mówili, że to nerwica bo nie mogłam przełykać ..i lekarze i rodzina ..bo mogło tak być ..moje małżeństwo to była masakra ...ale ja czułam że to nie to ..i co?? Guz a nie nerwica ..teraz mam pod kontrolą i wiem na czym stoję i to tylko dzięki mojemu uporowi bo lekarze położyli lachę na to
Cyrknakółkach
Wielkie dzięki za wszystkie ubraniowe podpowiedzi Sporo mi to rozjaśniło i już wiem, na co polować.
outofthebox
Kurczę uświadomiłam sobie, ze nie biorę żadnego omega 3, ryb tez jem mało, u mnie jest tak mało supli dostępnych, mam w sumie jeden za milion monet
Tran odpada teraz? Bo stawiam, ze ma sporo wit A… A to akurat mam
Tran odpada teraz? Bo stawiam, ze ma sporo wit A… A to akurat mam
Ja czasem sama sobie nie ufam a co dopiero innej osobie ..ufaj, ale kontrolujJa też taka jestem.
Mama2012/2020/2022
O właśnie. Ja też taka mam zasadę do dzieci. Ufam ale kontrola musi byćJa czasem sama sobie nie ufam a co dopiero innej osobie ..ufaj, ale kontroluj
Mama2012/2020/2022
Jak wizyta?Hej dziewczyny, ja miałam iść dopiero za dwa tyg na wizytę a dzwoniłam do lekarza bo skończyły mi się nagle tabletki i myślałam że pomylił się poprostu że poda mi kod recepty a on mówi że nie bez powodu tak dał i że mam dziś przyjść bo on zobaczy czy wogole dzieci się rozwinely tak się zmartwiłam że szok... Idę na wizytę dziś o 16...
Hmmmm
Kontrola najwyższą formą zaufaniaO właśnie. Ja też taka mam zasadę do dzieci. Ufam ale kontrola musi być
W sumie też biorę tylko kwas foliowy + Wit D + jod ale żadnych omega, żadnych ryb...
Myślicie że powinnam zacząć brać?
mamahelenki92
Pisałam jakiś czas temu ,że położną powiedziała mi ,że ta cukrzyca to szaleństwo. Na czczo powinno się ja określać od ponad 100 a nie przy 90. Zresztą normy dla ciężarnych są pozanizane. Miałam dużo strachu na początku ale teraz mam wywalone bo mierze cukry i są ok.Ta cukrzyca tak jak wczoraj pisaliśmy to trochę jak nowa moda. Ale niech będzie że tyle kobiet ją ma.
Ja się zbieram z córka do poradni,w końcu na termin,ale daje dziewczyna czadu bo godzina drzemki,może być ciekawie.
reklama
Mama2012/2020/2022
Pamiętam. Podobnie też mój lekarz ginekolog mówił.Pisałam jakiś czas temu ,że położną powiedziała mi ,że ta cukrzyca to szaleństwo. Na czczo powinno się ja określać od ponad 100 a nie przy 90. Zresztą normy dla ciężarnych są pozanizane. Miałam dużo strachu na początku ale teraz mam wywalone bo mierze cukry i są ok.
Poszłam do diabetologa , mierze cukry,pójdę do niego jeszcze żeby nie było,ale wg tego co mówił wszystko jest super.
Podziel się: