reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Nie . Ale brałam je przed ciążą i pani diabetolog powiedziała że mam odstawiać te tabletki z tygodnia na tydzień nie można od razu bo grozi to poronieniem . I jak przestanę je brać to mam odczekać kilka dni i iść na krzywa by sprawdzić jak wyjdzie i wtedy do niej dzwonić . Na razie mierze cukier codziennie rano i czasami w ciągu dnia .
ja odstawiłam od razu jak się dowiedziałam, ale przed tym miałam przerwę więc nie zazywalam jakiś czas

reklama
Dziewczyny co do objawów to mi minęły ok 2 tygodnie temu. A najgorzej w tym wszystkim ze ja nie czuje się w ciąży. Zwyczajnie przestałam się czuć w ciąży. Mam złe przeczucia. :(

Dziewczyny, czy któraś z was robiła betę kilka dni przed bijącym sercem na usg? Jaki miałyście wynik? W poniedziałek mam wizytę i zastanawiam się czy będzie już bijące serce. W środę beta wynosiła 10 772 więc w 4 dni już zbyt dużo nie urośnie... to będzie 6+3 wg ostatniej miesiączki.

Dziewczyny co do objawów to mi minęły ok 2 tygodnie temu. A najgorzej w tym wszystkim ze ja nie czuje się w ciąży. Zwyczajnie przestałam się czuć w ciąży. Mam złe przeczucia. :(
kochana musimy myśleć pozytywnie 😘 dołowanie nie jest dobre dla Ciebie ani dla Dzidziusia. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Też się bardzo boję ale negatywne myślenie nie pomaga

ja mam dzisiaj telefoniczna konsultacje z diabetologiem więc zobaczymy co powie
Ja mam do diabetologa zadzwonić dopiero po odstawieniu tabletek metforminy i po zrobieniu krzywej jak będzie zła .. a zastanawiam się nad tarczyca bo te biorę hormony tarczycy i ta diabetolog teraz na początku ciąży kazała mi spr cukier i TSH i to i to było dobre ona też mi wypisywała na tarczycę leki .. ale do endokrynologa nie poszłam i nie wiem czy mam iść ? 1.10 idę robić badania TSH tez w tym jest . Bo na razie biorę dawkę taka jak przed ciążą i na początku ciąży miałam 1.26

reklama
Luteinę odstawia się w 12 tygodniu, ja biorę 100 dwa razy dziennie i jak mi się skończy to mam po prostu odstawić
Niekoniecznie. Ja mam zalecenie żeby odstawić w 14 tygodniu ciąży. Ale to też pewnie zależy od dawki luteiny. Ja brałam do 10 tc w dawce dziennej 1200 mg a od 11 tygodnia powoli schodzę z dawek aż do 14 tc. Wiem że niektóre dziewczyny biorą luteinę do 16 tc albo i dłużej jeśli jest taka potrzeba.

Do góry