Dorka89
Fanka BB :)
Aha no to zobaczę teraz jaki będzie i chyba specjalnie do endokrynologa iść nie muszę?No to dobry wynik. W ciąży powinien być poniżej 2,5
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aha no to zobaczę teraz jaki będzie i chyba specjalnie do endokrynologa iść nie muszę?No to dobry wynik. W ciąży powinien być poniżej 2,5
Ja też robiłam już betę kilka razy i pierwsze przyrosty były 114% a teraz im większa tym mniejszy przyrost. Ostatnio było 70%. Moja ginekolog mówiła żeby się tym nie martwić, byleby było ok 50%Czesc
Zaczęłam się dziś martwić , co kilka dni robię bhcg i wyglada to tak
Bhcg 14.09 107
Bhcg 16.09 212
Bhcg 20.09 913
A wiec co 48h przyrost Ok 100%
Teraz robiłam 24.08.2021 i wynik tylko 2500 niby procentowo co 48h jest 66% czyli w normie ale martwi mnie ten spadek dynamiki przyrostu.
Co myślicie?
A czemu co chwilę robicie Betę? Bo nie rozumiemCzesc
Zaczęłam się dziś martwić , co kilka dni robię bhcg i wyglada to tak
Bhcg 14.09 107
Bhcg 16.09 212
Bhcg 20.09 913
A wiec co 48h przyrost Ok 100%
Teraz robiłam 24.08.2021 i wynik tylko 2500 niby procentowo co 48h jest 66% czyli w normie ale martwi mnie ten spadek dynamiki przyrostu.
Co myślicie?
Ja już chyba nie będę badać... . Za duzo nerwów mnie kosztuje oczekiwanie na wyniki poczekam w spokoju na wizytę u ginekologaA czemu co chwilę robicie Betę? Bo nie rozumiem
Bo się stresujeA czemu co chwilę robicie Betę? Bo nie rozumiem
W badaniach na temat tego jakie powiązanie ma beta z rozwojem ciazy, sugerowanie się przyrostem 100% co 48h obowiązuje do maksymalnej bety 1200. I tez wcale nie jest tam napisane, ze ma się podwajać co 48h, ale pomiędzy 48 i 72h Mniej więcej tabelka nizej oddaje co się dzieje dalej, ale naprawdę, na tym etapie beta nic nie mówi, no chyba ze spada, wtedy można się martwic.Bo się stresuje
Kilka lat temu miałam ciąże przerwana z uwagi na to ze dzidziuś był bezczaszkowcem
Minęło kilka lat aż się odwazylismy spróbować jeszcze raz. Po kilku msc bezskutecznych stran , badania i mój wynik amh 0,39 odebrał nam nadzieje na ciąże naturalna a i in vitro to jakieś 50% powodzenia. Byłam w trakcie robienia badań uzupełniających pod in vitro a tu test pokazał 2 kreski.
I teraz mam takie poczucie, ze skoro lekarze mówili ze to nie może się zdarzyć a jednak się zdarzyło to za chwile stanie się cos złego…
Ciężko mi wyłączyć myśli…
Na dodatek jestem inżynierem i dla mnie świat opisany jest liczbami…taki dar i przekleństwo