reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
To dzis kilka wizyt. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści. Ja mam w poniedziałek pierwszą wizytę.

Kiedy mówicie w pracy o ciąży? Ja mysle powiedziec w pracy okolo 10-12 tygodnia, ale mocno mnie to stresuje. Pracuje w małej firmie i szefostwo bezpośrednio odczuje moją późniejszą nieobecność, a 3 mc temu zaszła w ciążę tez moja koleżanka i jest na zwolnieniu wiec będą mocno niezadowoleni.

To dzis kilka wizyt. Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści. Ja mam w poniedziałek pierwszą wizytę.

Kiedy mówicie w pracy o ciąży? Ja mysle powiedziec w pracy okolo 10-12 tygodnia, ale mocno mnie to stresuje. Pracuje w małej firmie i szefostwo bezpośrednio odczuje moją późniejszą nieobecność, a 3 mc temu zaszła w ciążę tez moja koleżanka i jest na zwolnieniu wiec będą mocno niezadowoleni.
Ja pracuje od 1 września w nowej pracy, stresuje mnir to kiedy powinnam powiedzieć, wolałabym powiedzieć odrazu zeby sobie mogli obliczyć ze przed podpisaniem umowy nie wiedziałam o ciąży, a im później tym będą myśleć ze ukrywałam, kogo pytam sa różne zdania i tak mnie to stresuje właśnie kiedy powiedzieć i jak zareagują:/

Ja tez w poniedziałek :)
Z tym mówieniem o ciazy to ciekawe pytanie, ja chciałam powiedziec szybko, dałam znać po prenatalnych, ale w sumie nie wiem czy to było potrzebne. Plus niestety skończyło się jak skończyło i musiałam tłumaczyć, moj szef dalej ma lekką traumę widzę i nie rozmawiamy już tak samo luzno jak wcześniej. Tym razem powiem dopiero po połówkowych, ale ja pracuje 100% zdalnie, więc mam znacznie ułatwione zadanie…

ja powiedziałam od razu po usg że nie wracam do pracy. Pracuje na produkcji w dużym zakładzie muszą przeszkolic kogoś na moje miejsce będzie to trwać pewnie ze 3 miesiące .

Ja powiem jak otrzymam zaświadczenie o ciąży . Planuje pracować do końca października więc nie chce aby mi kolejne projekty dawali.

ja powiedziałam od razu po usg że nie wracam do pracy. Pracuje na produkcji w dużym zakładzie muszą przeszkolic kogoś na moje miejsce będzie to trwać pewnie ze 3 miesiące .

Na moje miejsce w sytuacji kiedy nie ma tez juz mojej koleżanki tez chyba beda musieli kogos zatrudnic. Mam prace biurową, ale tematów jest tu full i nie wiem czy ktoś to ogarnie nawet w 2 mc. A nie chciałabym ich zostawić z ręką w nocniku, bo pracuje tu 8 lat i moze nawet bede chciala wrócić. A na pewno nie pracuje dluzej niż do 20 tygodnia. Bo poprzednie ciążę przez przedwczesne skurcze zakończyły się szczęśliwie ale w 33 i 34 tygodniu.

Ja już w 7tyg powiedziałam aby mogli na spokojnie szukać zastępstwa :)

reklama
Ja tez w poniedziałek :)
Z tym mówieniem o ciazy to ciekawe pytanie, ja chciałam powiedziec szybko, dałam znać po prenatalnych, ale w sumie nie wiem czy to było potrzebne. Plus niestety skończyło się jak skończyło i musiałam tłumaczyć, moj szef dalej ma lekką traumę widzę i nie rozmawiamy już tak samo luzno jak wcześniej. Tym razem powiem dopiero po połówkowych, ale ja pracuje 100% zdalnie, więc mam znacznie ułatwione zadanie…
Bo tak podchodzą do sprawy, w większości przypadków starzy kawalerowie albo nie wiem niezadowoleni z dzieci ojcowie i matki bo w innym przypadku nie wiem dlaczego są tacy nie rozumni w temacie macierzyństwa

Do góry