reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe Mamy 2022

Na swoim badaniu 12+5 tc i też badania z krwi nie mogę rozszyfrować, ale wiem, że liczy się to w jednostce MoM i wtedy szacuje ryzyko wystąpienia podanych niżej zespołów z uwzględnieniem pozostałych parametrów 🙂
Ja nie rozumiem tej jednostki mom i chyba jednak nie robię pappa, ale jak już będę miała nifty to chyba bez sensu (biorąc pod uwagę, że 2 porody były wczesniacze to bez pappa wiem, że obecna ciąża jest zagrożona porodem wczesniaczym)

reklama
Oni to przeliczają na inną m.j. tj. MoM jeśli dobrze pamiętam. Jeżeli wyniki Cię bardzo martwią udaj się do swojego ginekologa, ale dalej uważam, że nie ma co się nakręcać. Na USG NT było ok? Kość nosowa była? Serduszko ok? Brak torbieli?
USG jak to lekarz stwierdził jest książkowe i daje nam 70% gwarancji na zdrowego dzidziusia, z testem Pappa da 98%

Tylko, ze u mnie bialko pappa duzo, dużo niższe. Tu jest 2 z przecinkiem, a ja mam 0.99
Tak, wiem, chodzi mi o to, że to nie są normy, tylko mediany i te wyniki będą się różnić :) Oni to połączą z USG, z różnymi danymi na Twój temat chyba też i dopiero dostaniesz wynik :) Nawet jeśli wyszedłby Ci wynik wyższy niż dla Twojego wieku to raczej to nie będzie 1:4. Znalazłam artykuł z badaniami, w których dziewczyny miały wolne HCG ponad 600 i to pewnie wtedy to ryzyko jest tak wysokie....a i ono się często nie sprawdza :) Nie wiem jak to wyliczyć, ale chciałam Cię tylko podnieść na duchu, że odstępstwo od tych median to nic złego i tak jest właśnie :)

To jest ten kalkulator, który znalazłam w innym temacie. Wrzuciłam tam dane, przeliczyło mi wartosc na MoM i wynik z historii jest ok, ale z połączenia z resztą trisomia 1:1 czyli skoro piszecie, ze 1:4 jest najmniej to jest cos nie tak. Aczkolwiek po przeliczeniu na MoM jak wpisuje w Google to wychodzi mi trisomia 21
Screenshot_20211108-215327.jpg
Screenshot_20211108-215336.jpg
Screenshot_20211108-215353.jpg

To jest ten kalkulator, który znalazłam w innym temacie. Wrzuciłam tam dane, przeliczyło mi wartosc na MoM i wynik z historii jest ok, ale z połączenia z resztą trisomia 1:1 czyli skoro piszecie, ze 1:4 jest najmniej to jest cos nie tak. Aczkolwiek po przeliczeniu na MoM jak wpisuje w Google to wychodzi mi trisomia 21 Zobacz załącznik 1334801Zobacz załącznik 1334802Zobacz załącznik 1334803
Mnie lekarz od razu dał zakaz interpretacji bo samo badanie jest słabe

To jest ten kalkulator, który znalazłam w innym temacie. Wrzuciłam tam dane, przeliczyło mi wartosc na MoM i wynik z historii jest ok, ale z połączenia z resztą trisomia 1:1 czyli skoro piszecie, ze 1:4 jest najmniej to jest cos nie tak. Aczkolwiek po przeliczeniu na MoM jak wpisuje w Google to wychodzi mi trisomia 21 Zobacz załącznik 1334801Zobacz załącznik 1334802Zobacz załącznik 1334803
Ja też sobie wrzucałam w ten kalkulator i mniej więcej pokryło się z tymi faktycznymi wynikami (nie idealnie bo widać lekarz może też inne rzeczy bierze pod uwagę) ale u Ciebie jakoś dziwnie pokazuje. Nie denerwuj się kochana na zapas 🥺❤️

reklama
Do góry