reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

A jak u Was z dietą?
Pytam przyszłe mamy które nie mają cukrzycy.
Ja jem normalnie jak przed ciążą i zastanawiam się czy nie powinnam tego trochę zmienić na bardziej zdrowe rzeczy.
Bo to czasem i pizza wpadnie i jakieś słodycze :(
Dziś się tym zmartwiłam że robię krzywdę dziecku :(
Spokojnie nie robisz krzywdy o ile masz w miarę zbilansowana dietę ;) u mnie wpadają owoce i warzywa w sporych ilościach ale też czasami pizza kebab ;)

reklama
Ja potrafię jeść jednego dnia normalne, zdrowe rzeczy a drugiego pochłonąć lody lub paczkę Haribo. Raz na kilka dni wypiję kawę, zdarzyło się też napić coli. Wszystko z umiarem 😁

Dziewczyny czy któraś z Was orientuję się jak interpretować wyniki Papa? Dostałam wyniki, lekarz na wolny termin na 20.11, znalazłam tu na forum jakiś wątek z kalkulatorem do przeliczenia danych z USG i z tego testu wyszło mi trisomia 18 i 21 1:2 i zastanawiam się czy coś źle wpisałam czy faktycznie przy dobrym USG może taka sytuacja mieć miejsce.

Dziewczyny czy któraś z Was orientuję się jak interpretować wyniki Papa? Dostałam wyniki, lekarz na wolny termin na 20.11, znalazłam tu na forum jakiś wątek z kalkulatorem do przeliczenia danych z USG i z tego testu wyszło mi trisomia 18 i 21 1:2 i zastanawiam się czy coś źle wpisałam czy faktycznie przy dobrym USG może taka sytuacja mieć miejsce.
Coś musiałaś pomieszać bo najniższy wynik jaki może być to 1:4. Nie ma wyników 1:2. Jezeli USG było ok a ewentualnie badania krwi coś mogły wykazać to i tak wynik nie byłby najniższy tzn 1:4. Na spokojnie i nic sobie nie wkręcaj bo oszalejesz 😋

Może źle jednostki? Ale tak czy siak myślę że pappa jest na tyle skomplikowana że lepiej tego nie ruszać samodzielnie. Poczekaj na lekarza chociaż wiem, że to ciężkie.

A jak u Was z dietą?
Pytam przyszłe mamy które nie mają cukrzycy.
Ja jem normalnie jak przed ciążą i zastanawiam się czy nie powinnam tego trochę zmienić na bardziej zdrowe rzeczy.
Bo to czasem i pizza wpadnie i jakieś słodycze :(
Dziś się tym zmartwiłam że robię krzywdę dziecku :(
a ja to tak szaleje z jedzeniem, że szkoda gadać 🥴 ciągle mam ochote na płatki z mlekiem... Teraz akurat podjadam pringelsy, ale staram się ogólnie jeść normalnie, owocki, warzywa.. Muszę wrócić do owsianek 😏 wpadają słodycze, jakieś niezdrowe przekąski.. Ale spokojnie, z umiarem to napewno nie zaszkodzi dziecku 😉 czasem mam tak, że coś muszę zjesc i koniec bo jak nie zjem to mnie meczy parę dni 🙈

nie dokladaj sobie nerwow i nie przeliczaj sama, bo tylko niepotrzebnie sie będziesz denerwować. Wiem, że to ciezkie, ale najlepiej zaczekać na analizę lekarza

reklama
Mam zacząć od 2j
@Mama2012/2020/2022 też ciekawa jestem ile na razie masz brać :) Spoko, nie wiem czy brałaś w poprzednich ciążach, ale mega szybko się człowiek przyzwyczaja :)

Ja już po konsultacji online w sprawie TSH, 3 razy mnie lekarz zapewniał, że dziecku nic nie grozi (ja z tych co lubią 2 razy to samo pytanie zadać😅), ale od jutra trochę zmniejszam dawkę :) Oznaczyłam sobie też przeciwciała na Covid (jestem prawie 6 miesięcy po szczepieniu) i coś tam mam jeszcze, 456 :)
Mam zacząć od 2j
Nie. Wcześniej nie miałam.

Do góry