reklama
sansavieria
Fanka BB :)
Ja wczoraj i przedwczoraj taki miałam mimo insuliny [emoji849] dolożylam, dziś 88. A już tak kombinuje z posiłkiem przed snem, dietę trzymam myślę idealnie. Frustrujące ale tak po prostu jest, że będą te cukry szaleć i szaleć, a te na czczo są ciężkie do zbicia. No i też wpływają na nie posiłki z całego dnia poprzedniego.Cukier 98 [emoji849][emoji849] 4 dzień pod rząd więcej niż 90, ale takiego to nie miałam jeszcze.
Mama2012/2020/2022
Teorie mam w małym paluszku.Ja wczoraj i przedwczoraj taki miałam mimo insuliny [emoji849] dolożylam, dziś 88. A już tak kombinuje z posiłkiem przed snem, dietę trzymam myślę idealnie. Frustrujące ale tak po prostu jest, że będą te cukry szaleć i szaleć, a te na czczo są ciężkie do zbicia. No i też wpływają na nie posiłki z całego dnia poprzedniego.
Dochodzę do wniosku że u mnie cukry są dobre w czasie kiedy nie trzymam się w ogóle temu co powinno być akurat "idealne".
No nic
Powoli do przodu.
Witaj w klubie mam tak samo, śmieje się że trenuje przed porodemGdybu ktoś się zastanawiał dlaczego czytam forum o 3.33 to od 2 - 3 tygodni budzę się w nocy miedzy 1,a 3 i nie mogę juz zasnac. Nie wiem co z tym zrobić. Budzi mnie bolący pęcherz, ide siku, nie mogę zasnąć, później burczy mi w brzuchu, bo jem ostatni posilek kolo 19 i wybudzam się na amem.
sansavieria
Może tak być, a może Ci się tak tylko wydawać. Jedząc z niskim indeksem bez cukru itp szczyt wyłapujemy mierząc cukier po godzinie. Jak jemy np snickersa cukier może wywalić mocno w górę wcześniej i po godzinie mamy cukry niższe bo szybciej spadają. Albo jak dodamy bardzo dużo tłuszczu to też glikemia będzie rosła wolniej i może być tak że po godzinie będzie ok, a wybije z następnym posilkiem za 2-3 godziny bo tłuszcz to opóźni. I potem mierzymy cukier po schabowym ( na szczęście nie lubię[emoji16]) i mówimy że spoko jest ok, a potem po pełnoziarnistej kanapce wybija w górę.Teorie mam w małym paluszku.
Dochodzę do wniosku że u mnie cukry są dobre w czasie kiedy nie trzymam się w ogóle temu co powinno być akurat "idealne".
No nic [emoji4]
Powoli do przodu.
Niestety te odkurzacze na żywo wyglądają fatalnie, nie ma porównania do starego dobrego odysseyNawet nie wiedziałam ze już go nie ma
A może Adaś albo Jozek ?
Odkurzacz ZELMER ZVC313P Adaś
ZELMER ZVC313P Adaś Odkurzacz ⭐ w Media Expert! ➤ Poziom hałasu [dB]: 78, Poziom hałasu [dB]: 78 | Cena i opinii w Media Expertwww.mediaexpert.plOdkurzacz ZELMER ZVC231P Józek
ZELMER ZVC231P Józek Odkurzacz ⭐ w Media Expert! ➤ Poziom hałasu [dB]: 78, Poziom hałasu [dB]: 78 | Cena i opinii w Media Expertwww.mediaexpert.pl
Mama2012/2020/2022
Ja ogólnie od 5 lat zwracam uwagę bardzo na to co jem bo nie mam dużej części żołądka .Może tak być, a może Ci się tak tylko wydawać. Jedząc z niskim indeksem bez cukru itp szczyt wyłapujemy mierząc cukier po godzinie. Jak jemy np snickersa cukier może wywalić mocno w górę wcześniej i po godzinie mamy cukry niższe bo szybciej spadają. Albo jak dodamy bardzo dużo tłuszczu to też glikemia będzie rosła wolniej i może być tak że po godzinie będzie ok, a wybije z następnym posilkiem za 2-3 godziny bo tłuszcz to opóźni. I potem mierzymy cukier po schabowym ( na szczęście nie lubię[emoji16]) i mówimy że spoko jest ok, a potem po pełnoziarnistej kanapce wybija w górę.
To o czym piszesz wiem,dlatego mierzyłam też 15 30 1h 2h po przez pewien czas. Nie robię testu obciążenia glukozą stąd takie częste pomiary żeby wszystko zauważyć w razie W.
Dlatego serio jeśli chodzi o jedzenie ,cukier to trochę na ten temat wiem,zwłaszcza że to moja 2 ciąża kiedy tak robię.
sansavieria
Spoko, po prostu wiem, ze niektórzy nie wiedzą Ja też już kilka lat na takiej diecie z powodów zdrowotnych.Ja ogólnie od 5 lat zwracam uwagę bardzo na to co jem bo nie mam dużej części żołądka .
To o czym piszesz wiem,dlatego mierzyłam też 15 30 1h 2h po przez pewien czas. Nie robię testu obciążenia glukozą stąd takie częste pomiary żeby wszystko zauważyć w razie W.
Dlatego serio jeśli chodzi o jedzenie ,cukier to trochę na ten temat wiem,zwłaszcza że to moja 2 ciąża kiedy tak robię.
Mrufka@@1
Ja też szukam małego odkurzacza za grosze ale to żeby móc podłączyć katarek do odciągania glutów na codzien używamy Xiaomi takiego co sam jeździ i jestem zadowolona bo mamy dwa koty i psaNiestety te odkurzacze na żywo wyglądają fatalnie, nie ma porównania do starego dobrego odyssey
reklama
Hmmmm
U nas jest Marta na tapecie,Wiedziałam na tym drugim wątku, ze pisałyście o imionach. Któraś z Was pisala, że Julian się kojarzy z szalonym lemurem i musze przyznać, ze to jest mój i męża typ dla chłopca. I właśnie to szaleństwo i poczucie humoru u Króla Juliana mnie zachęciło. Ponad to żeńska wersja Julia jest dla mnie bardzo sentymentalna ze względu na mojego juz nie żyjącego dziadka i moze dlatego tak mi się to imię podoba. Dziewczynce nie dam na imię Julia, bo dalam tak na drugie najstarszej córce. No właśnie, a jakie macie typy dla dziewczynki - mi się kompletnie nic nie podoba!
Młoda na drugie chce dać Łucja lub Weronika, partner upiera się bez pl znaków (ma siostrę w Stanach i nie chciałby doświadczyć problemów przy wizie lub gdyby na dłużej chciał tam jechać)...
Ale na Martę jest na mnie prawie obrażony, chce polskie imię, bez polskich znaków poza top 100 najczęstszych imion w populacji Polaków (do tego celu ściągnął bazę imion na podstawie peseli)
To że Marta w ostatnim czasie jest mało popularna go średnio przekonuje... I jest na mnie prawie obrażony...
Czekamy na nifty - wtedy pewnie bardziej usiądziemy przy imieniu - jak już będziemy wiedzieć co się piecze
Podziel się: