reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Niby człowiek wie, że jakby takie chwilowe pierdoły powodowały wady płodu to ludzkość nie przeludniłaby ziemi, ale emocje swoje ;) 90% poronień to wady płodu powstałe już na etapie łączenia się jajeczka z komórką. Sprawdziłam sobie teraz, że jak potrzymam poduchę na brzuchu to też mam na skórze 38,5 więc mam nadzieję, że to jednak wierzchnia warstwa skóry się nagrzewa i tyle ;) No jakoś muszę do tych prenatalnych dotrwać.

reklama
Dziewczyny :) a ja z tematem na przełamanie totalnie nieciazowym :)
Dziś popsuł mi się odkurzacz, macie coś do polecenia? Najlepiej nie za bardzo drogiego, bo wolę tą kasę na dziecko wydać 😁
Byłam w sklepie, ale zgłupiałam... Za dużo tego 🙈

Dziewczyny :) a ja z tematem na przełamanie totalnie nieciazowym :)
Dziś popsuł mi się odkurzacz, macie coś do polecenia? Najlepiej nie za bardzo drogiego, bo wolę tą kasę na dziecko wydać 😁
Byłam w sklepie, ale zgłupiałam... Za dużo tego 🙈
Ja kupiłam rok temu najprostszy zelmer jupiter. Nie chciałam żadnych udziwnień bo kiedyś miałam bezworkowy i ciagle jezdzilam na gwarancje bo kurz przechodził do silnika i dużo zabawy z filtrami. Teraz mam spokoj i jestem zadowolona

Ja kupiłam rok temu najprostszy zelmer jupiter. Nie chciałam żadnych udziwnień bo kiedyś miałam bezworkowy i ciagle jezdzilam na gwarancje bo kurz przechodził do silnika i dużo zabawy z filtrami. Teraz mam spokoj i jestem zadowolona
Też chciałam zelmer :( ale już ich nie ma w sprzedaży. Był tylko jakiś jeden ale wyglądem to nie dałabym za niego nawet 50 zł :(

Też chciałam zelmer :( ale już ich nie ma w sprzedaży. Był tylko jakiś jeden ale wyglądem to nie dałabym za niego nawet 50 zł :(
Nawet nie wiedziałam ze już go nie ma 😨
A może Adaś albo Jozek ?

Cześć dziewczyny, melduję się po USG pierwszego trymestru i jednocześnie chciałabym zapytać bardziej doświadczone w temacie. USG wyszło prawidłowo, uwidocznione są wszystkie narzady, NT zmierzone w 3 różnych miejscach od 1.5 do 1.8 - lekarz mierzył bliżej główki, na karku i bliżej plecow. Powiedział, ze USG jest prawidłowe i daje 70% gwarancji, ze dziecko jest zdrowe. Zalecił zrobienie testu PAPA, który razem z USG daje 95-98% gwarancji na zdrowego bobasa. I tu moje pytanie, ponieważ czytałam że PAPA to tylko statystyki czy jest sens robić ten test? Nie sa to duże pieniądze, dziś pytałam i to tylko 170zl,ale mam mało czasu na decyzję, ponieważ wczoraj wg OM to bylo 12+0,a USG jednak potwierdziło, ze w szczęśliwym cyklu mialam wczesną owulację i wyszlo 13+2. I tak tez lekarz mi wpisal termin z USG. Mam czas do poniedziałku i nie wiem co robić, bo to USG mnie uspokoiło i zeszło ze mnie cisnienie 1 trymestru.

Wiedziałam na tym drugim wątku, ze pisałyście o imionach. Któraś z Was pisala, że Julian się kojarzy z szalonym lemurem i musze przyznać, ze to jest mój i męża typ dla chłopca. I właśnie to szaleństwo i poczucie humoru u Króla Juliana mnie zachęciło. Ponad to żeńska wersja Julia jest dla mnie bardzo sentymentalna ze względu na mojego juz nie żyjącego dziadka i moze dlatego tak mi się to imię podoba. Dziewczynce nie dam na imię Julia, bo dalam tak na drugie najstarszej córce. No właśnie, a jakie macie typy dla dziewczynki - mi się kompletnie nic nie podoba!

Gdybu ktoś się zastanawiał dlaczego czytam forum o 3.33 to od 2 - 3 tygodni budzę się w nocy miedzy 1,a 3 i nie mogę juz zasnac. Nie wiem co z tym zrobić. Budzi mnie bolący pęcherz, ide siku, nie mogę zasnąć, później burczy mi w brzuchu, bo jem ostatni posilek kolo 19 i wybudzam się na amem.

reklama
No to witam dzień od 3!!! Katastrofa jakaś.
Umówiłam sobie na przyszły piątek wizytę na samo usg u polecanej Doktor, usg dla samej siebie. W poprzednich ciążach też tak robiłam.

Do góry