reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Tylko pierś. Zaraz rok to myślę,że już nie będę bawiła się w mm w razie czego. Chociaż ona i tak dużo kp wciągu doby. Dzisiaj rozmawiałam z neonatologiem i w tandem raczej nie chce wchodzić.
Jak skończy rok to nie trzeba podawać mm jednak ja małej daje do snu od początku i tak na razie jest i w nocy tez jej daje butelkę jak sie budzi. Jak chcesz schodzić z kp w dzień to proponuj jej jedzonko zamiast piersi 😊

Tez bym nie chciała karmić w tandemie. Pomijając ze kp jest bardzo obciążające dla mięśni dna miednicy. Karmiłam mała trochę ponad rok. Myśle ze to nie za długo nie za krótko i dałam jej tyle dobrego ile mogłam 🤷🏻‍♀️

Ja tez karmiłam rok piersią i potem juz nie dawałam mm, polecam. Kumpela podała po roku i żałuje powiedziała że teraz z drugim tak nie zrobi hehe

My tez planujemy przeniesienie do młodego pokoju, bo póki co spi w swoim łóżeczku ale w naszej sypialni, zamówiliśmy już meble, łóżko mamy od męża brata, kupić pościele, prześcieradła do większego łóżka I może się przeprowadzać do swojego pokoiku na noc, mam nadzieję że będzie sam chciał jak zobaczy łóżko ale zobaczymy, u mnie większy bo 2 latka i miesiąc prawie a u Was roczniaki to jednak mniej rozumieją.

Ja np nie widzę jakichś złych skutków podawania mm. W dzień nie podaje wcześniej była na piersi i mm tylko raz na noc a teraz daje jeszcze w nocy bo nie daje piersi.
po za tym czasem tak mnie gryzła ze jak to mówią nie warta skórka za wyprawke

Jeśli chodzi o termin porodu to u mnie w jednych kalkulatorach wychodzi koniec kwietnia, w innych początek maja a w apce 5 maj 😵‍💫😄 W piątek mam wizytę i może okaże się, że nie jestem majówką 🤔

Ja np nie widzę jakichś złych skutków podawania mm. W dzień nie podaje wcześniej była na piersi i mm tylko raz na noc a teraz daje jeszcze w nocy bo nie daje piersi.
po za tym czasem tak mnie gryzła ze jak to mówią nie warta skórka za wyprawke
To nie chodzi o złe skutki raczej dodatkowy kłopot w przyrządzaniu i kupowaniu tego mleka, a dziecko już i tak pije mleko,je produkty mleczne, tylko i wyłącznie w tym sensie miałam na myśli, bo zdrowe to jest na pewno :)

Jeśli chodzi o termin porodu to u mnie w jednych kalkulatorach wychodzi koniec kwietnia, w innych początek maja a w apce 5 maj 😵‍💫😄 W piątek mam wizytę i może okaże się, że nie jestem majówką 🤔
Nawet jak tak się okaże to zostań z nami. Mi pokazuje na 5.05 a podejrzewam planowa cc to tez raczej nie będzie maj :(

Dzień dobry
Ja tam do mm nic nie mam,ale wolę ominć zabawy w robienie. Do tego ona nigdy butelki nie miała,ani smoczka więc też teraz w to nie chce wchodzić. Mamy czas jeszcze. Najpierw ogarnę dzienne kp,nie bardzo mam jak zastąpić jedzeniem bo pierś była głównie do snu,zmienimy sposób zasypiania. Syn do szkoły to będziemy kombinować😁

Te terminy też mam różnie,przyjęłam póki co 5.5😄,ale ja i tak pewnie po 20.04 bo cc.

reklama
To nie chodzi o złe skutki raczej dodatkowy kłopot w przyrządzaniu i kupowaniu tego mleka, a dziecko już i tak pije mleko,je produkty mleczne, tylko i wyłącznie w tym sensie miałam na myśli, bo zdrowe to jest na pewno :)
Ja nie zamierzam karmić trzeciego maleństwa piersią dłużej niż 2 miesiące ..pierwszą córę karmiłam piersią 1.5 mięs. Dostałam zapalenia gorączki i trafiłam do szpitala byłam wykończona i po powrocie przeszlam na mm. Drugą karmiłam rok prawie ..dla mnie to było straszne ..zresztą organizm dostał ostro po doopie...włosy zęby waga😱😱😱😱😱w 3.5 miesiąca po porodzie wchodziłam w rzeczy przed ciąży, poza tym ruszyć się nigdzie, ja muszę być szybko na chodzie...a akurat ta córa na piersi jest alergiczką i strasznie choruje🥺🥺A już nie wspomnę co się zrobiło z cyckami 😭😭😭😭😎😎😎już dawno zdecydowałam, przy trzecim nie!!!!!!

Do góry