reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Ja robię test pappa, ale głównie dlatego, ze w tych badaniach wyszły mi rzeczy obciążające łożysko i z góry mam zagrożenie stanem przedrzucawkowym, wiec głównie ten stan łożyska i statystyka tu mnie interesuje, ciekawe czy krew wpływa na wyniki białka pappa czy hcg, u mnie pappa chyba jest darmowa, lekarka ogolnie mówiła, ze nie ma sensu jeśli robię nifty, ale ona już wiele rzeczy zignorowała u mnie :D
Dzięki dziewczyny! Czyli jest jednak coś co wykrywa pappa a nie nifty.
No właśnie moj lekarz najchętniej wszystko bez względu na koszty [emoji28] a ja się nie łapę na nic refundowanego [emoji1745]

reklama
Mnie na chwilę odrzucilo od kawy, ale teraz znów mam smaki czasem i pije taka słaba z ekapresu z mlekiem. Za to od kilku dni wcinam kwaśne żelki, a na kolację obowiązkowo robię sobie kaszę manne 😂 ta ciąża jest dla mnie jedną wielka zagadka jeśli chodzi o jedzenie, co chwilę mi się coś odmienia. W pierwszej ciąży wcinalam tylko slodycze, lody a odrzuciło mnie całkiem od mięsa. Wyszła z tego córa 😁 ciekawe co teraz będzie 😉
Jutro mam wizytę, ale dopiero o 19:15 ale będę cały dzień wyczekiwac do wieczora 😆
Tydzień temu przechodziłam taką samą fazę-żelki i kasza manna😂 mój biedny chłop zasuwał wieczorem do sklepu bo zachciało mi się tzw. grysiku😁😁

Tak mnie dzisiaj boli głowa że chyba nie zasnę... Mam nadzieję że nie zaczyna się migrena 😫albo to z nerwów przed wizytą to też noc będzie z głowy.... 🙆🏻‍♀️
Kurcze większość już ma prenatalne ustalone, ja pewnie jutro będę się umawiać z moim lekarzem... Dziś 10+2
Oby było wszystko dobrze 🙈🙈

Dzień dobry.
Wczoraj intensywny Dzień. Cały poza domem.
Syn z drużna zajęli 2 miejsce 😍😍💕
Nataniel szczęśliwy podwójnie, tata też będzie miał kolejne dziecko w podobnym terminie 💕ma też córkę z tego roku co moja malutka 🥰

Dzisiaj prenatalne o 11❗

Cukier znowu większy, heh skazana jestem na "dietę"🤪🤪

Ostatnia edycja:
Witam sie z lasu z krzywej cukrowej. Dzis testuje nowe labolatorium i jestem zaskoczona że dostalam od nich glukoze choc mialam swoją. I pomimo tego że była cytrynowo- miętowa to ledwie ją przełknęłam. Szkoda ze nie ma tu żadnych leżanek bo 2 h na krzesełku ojojoj

Hej . Nadrobilam weekendowe wpisy :) u nas za oknem biało od mrozu. Rozpalilam drewno w kominku,żebyśmy nie miały zimno. Dziewczyny jeszcze śpią a ja pije kawę, którą mogę w końcu pić po odrzuceniu. Choć nie pije jej codziennie. Ja też w tej ciąży nie mam specjalnych zachcianek a może bardziej nie mam apetytu na jakieś szczególne dania. Jest mi obojętne co zjem. Zrobiłam chatke puchatka w ramach ciasta weekendowego i mimo ,że je lubię jakoś mnie nie ciągnęło do jedzenia go. Wplanach mam sprzątanie jak zwykle bo z dziećmi to na prawdę codzień jest syf. Ograniczylam im zabawki to znalazły akcesoria z kuchni i mają na nie jazde :D

Ja dziś 10+6 za 2 tygodnie wizyta <3

Witam sie z lasu z krzywej cukrowej. Dzis testuje nowe labolatorium i jestem zaskoczona że dostalam od nich glukoze choc mialam swoją. I pomimo tego że była cytrynowo- miętowa to ledwie ją przełknęłam. Szkoda ze nie ma tu żadnych leżanek bo 2 h na krzesełku ojojoj
Ja właśnie mogłabym tylko wykonać w szpitalu jeśli bym się zdecydowała żeby móc się położyć

reklama
Dzień dobry w nowym tygodniu :)

Właśnie dostałam informacje o wynikach niptu, strasznie szybko im poszło, 5 dni roboczych :o

Tak czy inaczej - ryzyko trisomii minimalne, płeć też jest znana ale wg prawa tu gdzie mieszkam, lekarze mogą ją przekazać po skończonym 12tym tygodniu, czyli za 3 dni xd

Zawsze to krok do przodu <3
Super.
Dlaczego dopiero po 12?

Do góry