reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Mnie też odrzuciło od kawy, a bardzoo lubìłam, a gorzej że czekolady też nie przełknę teraz...a uwielbiam i dzień bez czekolady był dniem straconym🙂 ciąża to jednak dziwny stan..
Tia, jakoś też nie mam już takiej fazy na ostre jakoś... Wolę słone, dobrze doprawione, ale nadal łagodne...

reklama
Mnie też odrzuciło od kawy, a bardzoo lubìłam, a gorzej że czekolady też nie przełknę teraz...a uwielbiam i dzień bez czekolady był dniem straconym🙂 ciąża to jednak dziwny stan..
Mi ciężko bardzo bez tej kawusi :( ale wierzę, że może w drugim trymestrze to minie i nie będzie mnie od niej odrzucać 🙈 zacznę żyć wtedy na nowo 😂 Tobie też tego życzę 😁

Mnie na chwilę odrzucilo od kawy, ale teraz znów mam smaki czasem i pije taka słaba z ekapresu z mlekiem. Za to od kilku dni wcinam kwaśne żelki, a na kolację obowiązkowo robię sobie kaszę manne 😂 ta ciąża jest dla mnie jedną wielka zagadka jeśli chodzi o jedzenie, co chwilę mi się coś odmienia. W pierwszej ciąży wcinalam tylko slodycze, lody a odrzuciło mnie całkiem od mięsa. Wyszła z tego córa 😁 ciekawe co teraz będzie 😉
Jutro mam wizytę, ale dopiero o 19:15 ale będę cały dzień wyczekiwac do wieczora 😆

U mnie w każdej ciąży niektóre objawy są takie same a niektóre się zmieniają. Mdłości obowiązkowo.. kłucie w brzuchu też i odrzuca mnie totalnie od mięsa. Generalnie żywić mnie nie jest łatwo a w ciąży to jakiś dramat.
W poprzednich ciążach mnie totalnie odrzucało od kawy teraz nie mam problemu [emoji16] w drugiej ciąży musiałam mieć drzemkę codziennie i wstawalam w nocy do toalety.. teraz jeszcze nie zdażyło mi się usnąć w ciągu dnia [emoji28]
Co do tego brzucha to na pewno u szczuplejszych dziewczyn widać szybciej i w każdej kolejnej ciąży widac szybciej. W pierwszej jakikolwiek brzuch mi się pojawił koło 16 tc.. teraz nie mieszczę się w żadne spodnie i jakbym się ubrała w obcisłe ciuchy to nikt by nie miał wątpliwości że jestem w ciąży a to 10tc [emoji23]
Dziewczyny które robią nifty robicie też pappe? Zastanawiam się czy jest sens.. USG prenatalne wiadomo że tak ale czy test pappa nie pokrywa się z nifty?

@matylkafm ja nie robię pappy, tylko nifty pro i USG genetyczne. Nie ma sensu, pappa jest mniej dokładna niż nifty :) Tzn w moim przypadku nie ma, bo nawet jeśli wyszłoby mi ryzyko związane z łożyskiem (którego nifty nie bada, a pappa tak) to u mnie i tak sprowadzi się to do kontroli ciśnienia bo jestem silnie uczulona na kwas acetylosalicylowy :)

U mnie w każdej ciąży niektóre objawy są takie same a niektóre się zmieniają. Mdłości obowiązkowo.. kłucie w brzuchu też i odrzuca mnie totalnie od mięsa. Generalnie żywić mnie nie jest łatwo a w ciąży to jakiś dramat.
W poprzednich ciążach mnie totalnie odrzucało od kawy teraz nie mam problemu [emoji16] w drugiej ciąży musiałam mieć drzemkę codziennie i wstawalam w nocy do toalety.. teraz jeszcze nie zdażyło mi się usnąć w ciągu dnia [emoji28]
Co do tego brzucha to na pewno u szczuplejszych dziewczyn widać szybciej i w każdej kolejnej ciąży widac szybciej. W pierwszej jakikolwiek brzuch mi się pojawił koło 16 tc.. teraz nie mieszczę się w żadne spodnie i jakbym się ubrała w obcisłe ciuchy to nikt by nie miał wątpliwości że jestem w ciąży a to 10tc [emoji23]
Dziewczyny które robią nifty robicie też pappe? Zastanawiam się czy jest sens.. USG prenatalne wiadomo że tak ale czy test pappa nie pokrywa się z nifty?
Ja robię test pappa, ale głównie dlatego, ze w tych badaniach wyszły mi rzeczy obciążające łożysko i z góry mam zagrożenie stanem przedrzucawkowym, wiec głównie ten stan łożyska i statystyka tu mnie interesuje, ciekawe czy krew wpływa na wyniki białka pappa czy hcg, u mnie pappa chyba jest darmowa, lekarka ogolnie mówiła, ze nie ma sensu jeśli robię nifty, ale ona już wiele rzeczy zignorowała u mnie :D

Zupełnie się nie przejmuj, każda przechodzi ciążę inaczej. U mnie mdłości, chociaż już coraz mniejsze, szybciej się męczę, częste wizyty w toalecie, również nocne. Zmienił mi się biust, brzuch się lekko zaokrąglił. Tak się właśnie zastanawiam, czy faktycznie, jeśli jest się dość szczupłym z natury, to szybciej widać te krągłości?
Widać szybciej 😎 choć nie zawsze ..niby przy kolejnych ciążach szybciej. Ale też mówią, że kolejny poród szybszy i łatwiejszy 😏🤔 u mnie wręcz przeciwnie..był gorszy niż pierwszy 😎 ja zaczynam jutro 13 TC

Ja robię test pappa, ale głównie dlatego, ze w tych badaniach wyszły mi rzeczy obciążające łożysko i z góry mam zagrożenie stanem przedrzucawkowym, wiec głównie ten stan łożyska i statystyka tu mnie interesuje, ciekawe czy krew wpływa na wyniki białka pappa czy hcg, u mnie pappa chyba jest darmowa, lekarka ogolnie mówiła, ze nie ma sensu jeśli robię nifty, ale ona już wiele rzeczy zignorowała u mnie :D
Dziś zaczął się u mnie 9tc, od rana problemy z tym moim nieszczęsnym jelitem drażliwym..miałam plan na kino a skończyło się w wc..test pappa mam za miesiąc,na nfz z racji wieku a rozumiem, że nifty jest dokładniejsze ale ta cena😯

Dziś zaczął się u mnie 9tc, od rana problemy z tym moim nieszczęsnym jelitem drażliwym..miałam plan na kino a skończyło się w wc..test pappa mam za miesiąc,na nfz z racji wieku a rozumiem, że nifty jest dokładniejsze ale ta cena😯
Nic się nie przejmuj, totalnie logiczne jest zrobić pappa, szczególnie, jeśli ze względu na wiek Cię skierują, a kolejne badania diagnostyczne dostawić tylko na wypadek podejrzanych wyników i niepokoju, jest ogromna szansa ze to nigdy nie będzie potrzebne :) Wspolczuje okrutnie jelita drażliwego, mam w rodzinie sporo Crohna i przyjaciółkę po ciazy z problemami z jelitem, niestety takie sprawy zaostrzają się w ciąży :(

reklama
Do góry