reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Hello :) dosyć podczytywania, czas się przywitać.
Dziś zaczynam 9+0, z USG maluch straszy o 5 dni. Termin 23/27 maja.
Mam na stanie 3 letniego synka, który urodził się przedwcześnie w 33 tc z nieznanych przyczyn, więc teraz trochę na siebie dmucham...

Póki co, jak większość, walczę z mdlosciami i sennością i odliczam do badań prenatalnych. Liczę, że w połowie listopada rozpocznę życie po hibernacji [emoji23]
Zmotywowalaś mnie [emoji28] Ja też się w takim razie witam! Z om 10tc. Z USG dzidzia wychodzi 1 dzień młodsza.
Mam 31 lat i 3 letnią córeczkę. W kwietniu tego roku niestety straciłam ciążę w 13tc :( Cały czas nie nastawiam się na sukces tym razem ale chyba po stracie tak niestety bywa :( Do prenatalnych na pewno nie ogłaszamy radosnej nowiny.
Dzidzia na razie rozwija się prawidłowo ale mam stwierdzone odklejenie kosmówki. Także prowadzę oszczędny tryb życia. Walczę z mdłościami i zarzekam się że to moja ostatnia ciąża bo więcej tego nie zniosę [emoji2957]

Wreszcie mam czas napisać co u mnie 😊
Wizyta baaardzo udana. Same dobre wiadomości.
Po krwiaku nie ma już najmniejszego śladu 👍 teraz tylko dokończę opakowanie luteiny i spokój.
Cukier muszę powtórzyć badanie na czczo i dopiero jak teraz wyjdzie za wysoki to na krzywą mnie wyślę. A tak to mam przestać się kuć po palcach 😉
Dzidzia pięknie rośnie, dzisiaj 10+2, ma 3,42 i serducho wali 175 idealnie w środku normy. Zdjęcie umieszczę w odpowiednim wątku 😍
Dostałam skierowanie na prenatalne i się umówiłam na 09 listopada.
Następna wizyta dopiero za 4 tygodnie. Dobrze że w między czasie to usg wypada.

Wreszcie mam czas napisać co u mnie 😊
Wizyta baaardzo udana. Same dobre wiadomości.
Po krwiaku nie ma już najmniejszego śladu 👍 teraz tylko dokończę opakowanie luteiny i spokój.
Cukier muszę powtórzyć badanie na czczo i dopiero jak teraz wyjdzie za wysoki to na krzywą mnie wyślę. A tak to mam przestać się kuć po palcach 😉
Dzidzia pięknie rośnie, dzisiaj 10+2, ma 3,42 i serducho wali 175 idealnie w środku normy. Zdjęcie umieszczę w odpowiednim wątku 😍
Dostałam skierowanie na prenatalne i się umówiłam na 09 listopada.
Następna wizyta dopiero za 4 tygodnie. Dobrze że w między czasie to usg wypada.
Super wieści🥰

Hello :) dosyć podczytywania, czas się przywitać.
Dziś zaczynam 9+0, z USG maluch straszy o 5 dni. Termin 23/27 maja.
Mam na stanie 3 letniego synka, który urodził się przedwcześnie w 33 tc z nieznanych przyczyn, więc teraz trochę na siebie dmucham...

Póki co, jak większość, walczę z mdlosciami i sennością i odliczam do badań prenatalnych. Liczę, że w połowie listopada rozpocznę życie po hibernacji 😂

Zmotywowalaś mnie [emoji28] Ja też się w takim razie witam! Z om 10tc. Z USG dzidzia wychodzi 1 dzień młodsza.
Mam 31 lat i 3 letnią córeczkę. W kwietniu tego roku niestety straciłam ciążę w 13tc :( Cały czas nie nastawiam się na sukces tym razem ale chyba po stracie tak niestety bywa :( Do prenatalnych na pewno nie ogłaszamy radosnej nowiny.
Dzidzia na razie rozwija się prawidłowo ale mam stwierdzone odklejenie kosmówki. Także prowadzę oszczędny tryb życia. Walczę z mdłościami i zarzekam się że to moja ostatnia ciąża bo więcej tego nie zniosę [emoji2957]
Hejo dziewczyny, fajnie ze dołączyłyście!

@matylkafm współczuje Twojej straty, dla mnie to tez pechowy tydzień… wiesz może, jaki był jej powod? Czy standardowo wokol tego tygodnia - nieznana przyczyna?

Hejo dziewczyny, fajnie ze dołączyłyście!

@matylkafm współczuje Twojej straty, dla mnie to tez pechowy tydzień… wiesz może, jaki był jej powod? Czy standardowo wokol tego tygodnia - nieznana przyczyna?
Od początku było podejrzenie wad genetycznych z uwagi na powiększony pęcherzyk żółtkowy. Potem był widoczny obrzęk, który to w zasadzie potwierdził ale nie robiliśmy badań co dokładnie było przyczyną.
Nawet nie wiedziałam że 13 tydzień taki pechowy :(

Od początku było podejrzenie wad genetycznych z uwagi na powiększony pęcherzyk żółtkowy. Potem był widoczny obrzęk, który to w zasadzie potwierdził ale nie robiliśmy badań co dokładnie było przyczyną.
Nawet nie wiedziałam że 13 tydzień taki pechowy :(
Niee, ale może musimy grać w lotto, bo nasze szanse w takim tygodniu były poniżej 1% hah
Odczarujemy ten tydzień niedługo :)

Dobrze że poszłaś do lekarza !! Jesteś pod opieką♥️🤗
@clementine też mam suchą skórę bardziej niż normalnie..używam olejku pod prysznic ale nie pomaga😏
@Hmmmm faktycznie szef źle policzyl🤣2 lata cię nie będzie 🙂🙂
Ja wkońcu dotarłam do domu po badaniach ...i wszystko ok!!!😃😃😃 Niskie ryzyko wad ..lekarz powiedział że się cieszy z wyników, bo w moim wieku średnie ryzyko duże a moje wyniki skorelowane super♥️ mówił o Nifty bo musiał ale zbędny wydatek bo jak dla niego małe ryzyko ..nooo jeszcze mam darmowe badania w klinice dla potwierdzenia jego badań😎😏
Aaaa co do płci 🙂🙂 już nie dziewczynka 🤣🤣 wyrostek za duży płeć do powiedzenia
@Agusza tak w przedszkolu ?? Ty też? Tym razem prawie od początku zostałam w domu ..zawsze chora byłam na początku ciąży ..zapalenie pęcherza gorączki przeziębienia i inne cholerstwa😱
Ja również pracuje w przedszkolu;) Lekarka z tego powodu wysłała mnie na l-4 od pierwszej wizyty (od7tc)-powiedziala,że to za duże ryzyko...nie byłam z tego faktu jakoś zadowolona...tym bardziej,że chciałam utrzymywać to jeszcze w tajemnicy przynajmniej do końca 1 trymestru. Do tego byłam wychowawca, a wtedy pójście na l-4 to nie takie hop-siup:/
Po kilku dniach byłam już zadowolona,że jestem w domu-zaczęły się mega mdłości i do tego w przedszkolu rozpoczęła się kumulacja chorób 🤦

reklama
Do góry