reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Hej🙂 Mam taką poranną refleksję a propos dyskusji o tętnie i prawidłowych wartościach. Ja wychodzę z założenia, że skoro wybrałam ginekologa i mu ufam w pełni, to skoro na wizycie mówi, że wszystko ok, to znaczy, że wszystko ok🙂 Nie zamęczajcie się, nie szukajcie po forach, zaufajcie lekarzowi. Chyba, że nie macie co do niego pewności, wtedy zmiana jak najbardziej wskazana dla własnego spokoju🙂 Szkoda zdrowia, serio.
Absolutnie się nie zgadzam. Jakbym ufała swojemu lekarzowi to dziś pewnie leżałabym i płakała. Wiec warto ufać swojej intuicji i sparwadzic to u innego lekarza. Bo wiadomo jak jest dobrze to jest dobrze a jak nie to...myślę że szukałabys pomocy gdzieś indziej. Sama pracuje w służbie zdrowia i wiem jak to wygalda. Jacy są lekarze i jakie mają podejście.

Absolutnie się nie zgadzam. Jakbym ufała swojemu lekarzowi to dziś pewnie leżałabym i płakała. Wiec warto ufać swojej intuicji i sparwadzic to u innego lekarza. Bo wiadomo jak jest dobrze to jest dobrze a jak nie to...myślę że szukałabys pomocy gdzieś indziej. Sama pracuje w służbie zdrowia i wiem jak to wygalda. Jacy są lekarze i jakie mają podejście.
Dlatego było zastrzeżenie, że jeśli ufasz swojemu lekarzowi, którego wybrałaś 8-)

Dlatego było zastrzeżenie, że jeśli ufasz swojemu lekarzowi, którego wybrałaś 8-)
Moj najlepszy lekarz wydawałoby sie że mu ufam. Tzn zaufałam bo uwierzyłam i dzięki niemu przeżyłam taki stres. Nie mam do niego pretensji, po prostu do niego nie wrócę. Ale chodzi mi o to,że jakbym autorce lekarz powidział że jest coś nie tak.
To ciekawe czy by mu zaufała i czekała do porodu. Czy szukała pomocy i diagnozy gdzieś indziej. Ciąża to mega duży stres, ale najlepszy lekarz w wzorowej ciąży będzie super i ten sam w problematycznej okaże się beznadziejny. Mówię punkt widzenia zależy od pozycji siedzenia. Ale po to mamy tyłu specjalistów, żeby mieć wybór konsultacji z kimś innym.

Moj najlepszy lekarz wydawałoby że mu ufam. Tzn zaufałam bo uwierzyłam i dzięki niemu przeżyłam taki stres. Nie mam do niego pretensji, po prostu do niego nie wrócę. Ale chodzi mi o to,że jakbym autorce lekarz powidział że jest coś nie tak.
To ciekawe czy by mu zaufała i czekała do porodu. Czy szukała pomocy i diagnozy gdzieś indziej. Ciąża to mega duży stres, ale najlepszy lekarz w wzorowej ciąży będzie super i ten sam w problematycznej okaże się beznadziejny. Mówię punkt widzenia zależy od pozycji siedzenia. Ale po to mamy tyłu specjalistów, żeby mieć wybór konsultacji z kimś innym.
Bo co to znaczy zaufanie w tych czasach? Lekarz ci później nie pomoże jak będzie coś nie tak. Może autorka miała na celu wesprzeć na duchu osoby stresujące się.

Mi się sprawdziły leginsy z lidla, mialam 3 pary i na wiosnę jak bylam 7- 8mcu codziennie chodziłam w nich i luźnej bluzce. A poza tym mialam tez fajne zupelnie nie ciążowe sukienki z carry odcinane pod biustem. W jednej z nich chodziłam od początku prawie do końca ciąży

Mi się sprawdziły leginsy z lidla, mialam 3 pary i na wiosnę jak bylam 7- 8mcu codziennie chodziłam w nich i luźnej bluzce. A poza tym mialam tez fajne zupelnie nie ciążowe sukienki z carry odcinane pod biustem. W jednej z nich chodziłam od początku prawie do końca ciąży
Ja ze względu na gabaryty w zasadzie wszystkie sukienki mam odcinane bo inaczej wyglądam jak w worku na ziemniaki... W tym jedną ulubioną tunikę mam z czasów LO jeszcze... (I kilka bluzek jeszcze z czasów sp) ale ja szybko też przestałam rosnąć - w wieku 12 l w zasadzie jak przed 11 urodzinami dostałam okres tak zaczęłam tyć i urosłam może jeszcze z 5 cm przez rok i stanęło...

Hej jak sobie radzicie z Olejem Rybim? Zaczęłam suplementację Pregna Plus, no i jak wcześniej nie miałam problemu to teraz drugi dzień z rzędu chwilę po zażyciu suplementów odbija mi się tym przeklętym olejem rybnym i od razu wszystko zwracam 🤮 już nie wiem czy olać suplementację, czy jakoś to przetrzymać i z czasem będzie lepiej 😪
Ja biorę nadal prenatal uno i samo dha ale u mnie jest ok. Poszukaj może dha z alg morskich 🙂

Dokładnie to samo powtarzam. Zawsze pytam czy ok i tego się słucham. Nie doszukuje się jakichś nieprawidłowości na silj

Mam pytanie odzieżowe. Dziewczyny, co Wam się sprawdziło z takiej odzieży typowo "ciążowej"? Bo tego jest mnóstwo a ze mnie raczej minimalista i nie chcę mieć sterty bezsensownych ubrań 🙂
Mi na pewno leginsy ciążowe kupiłam w dwupaku w hm i jestem bardzo zadowolona nic nie uciska i dokupiłam bluzkę taka że jest marszczona na brzuchu i jest dłuższa niż te co miałam

reklama
Do góry