reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

10+6 i marze o zobaczeniu swojego śluzu, widuje tylko progesteron xd Btw, dziewczyny na luteinie, jak długo macie jeszcze ją brac? Moje opakowanie skończy się w dokładnie 13+0, może już nie

U mnie też go sporo od dłuższego czasu (obecnie mam 12+4) . Na kiedy masz termin ??
Na 29 kwietnia, a drugi z usg na 1 maja 😊liczę że to będzie maj

reklama
Cokolwiek dobrze nawilża Ci skore :) Serio lepiej ulubiony balsam, niż te olejki i wymyślanki, których później ciężko się używa. Krem niestety nie zapobiegnie rozstępom, bo one robią się w warstwie skory, która jest bardzo głęboko i nie dotrze tam żaden krem, ale może ujędrnić skore i po prostu ją nawilżyć :) Ja używałam trochę kremu z Musteli, jest spoko, ale dużo bardziej wole Biotherm Oli Therapy, ma bardzo lekki zapach i dużo fajniej się go używa. Btw u mnie pierwsze rozstępy wyszły wysoko na udzie, więc trzeba atakować większą powierzchnie :D
Dzięki za radę 😘

Popracowałam trochę i oderwałam się od tematu ciąży :) Czasem mam taki irracjonalny niepokój, że 30 minut później sama się sobie dziwię (jak teraz z tym domestosem) ;) Jeju Dziewczyny, mega, że Wy już wkraczacie w ten bezpieczniejszy okres, w którym w dodatku przestaje mdlić :)

A z tymi cukrami to serio nie wiem co myśleć, dziś w ciągu dnia mój najwyższy to 122:eek:

Popracowałam trochę i oderwałam się od tematu ciąży :) Czasem mam taki irracjonalny niepokój, że 30 minut później sama się sobie dziwię (jak teraz z tym domestosem) ;) Jeju Dziewczyny, mega, że Wy już wkraczacie w ten bezpieczniejszy okres, w którym w dodatku przestaje mdlić :)

A z tymi cukrami to serio nie wiem co myśleć, dziś w ciągu dnia mój najwyższy to 122:eek:
Czasami trochę oderwania od lęków dużo daje ❤️ Ja też przez to, że ostatnie dni są bardzo aktywne, przestałam 24/7 myśleć o tym co może pójść nie tak. Oczywiście, nadal może, ale nakręcanie się tylko pogarsza.
A najwyższy cukier 122 to ekstra! 😊

Hejo! Na prenatalnych wszystko dobrze, kamień z serca ! Ale lekarz powiedział ze za wczesnie żeby zobaczyć kto tam mieszka, we wtorek mam wizytę u swojego to tez zapytam 😅
Bobas skakał jak na trampolinie 😀 bardzo lubie jak ten lekarz robi usg, tak super wszystko opowiada. Serce budowa i przepływy, nerki, pęcherz, mózg, oczy, raczki, nóżki wszystko idealnie. Kość nosowa jest, przeziernosc karku nie duża. Ale mówił ze już nie oceniają ryzyka z samego usg a później korygowany po krwi, tylko od razu z krwi plus robi ryzyko nadciśnienia czyli tez fajnie bo miałam w tamtej podwyższone. Jutro muszę jechac krew oddac.
Bobas miał 5,27cm (jak dobrze pamietam) serduszko 170 i tez powiedział ze to prawidłowo na tym etapie. Zrobił zdjęcie 4d wrzucę na zamknięta 😀

A ja zrobiłam z siebie idiotkę, albo lekarz to idiota...
Miałam USG w nowym miejscu... Okazało się porażką
Koleś ze starym sprzętem, lub co najmniej nie potrafiącym go obsłużyć...
Stwierdził, że widzi ciążę, serduszko bije - o tu pulsuje (ale nie zmierzył tętna), wielkość mi podał 8.5mm - co mnie mega zmartwiło - bo w zeszłym tyg (równo 7dni temu) było 6.4mm... więc niewielki przyrost...

Pojechaliśmy na sor - bo może ciałko niewydolne, może coś z progesteronem, może cokolwiek lepiej sprawdzić...

Gigancik ma na szczęście 13.9mm i serduszko bije 154 uderzenia...🤩
Ale co się najadłam obaw to moje 😅

Dzień dobry 😊
Jestem na diecie od kilku dni bo przesadzałam. Skutek uboczny to cukier na poziomie 85 rano, wchodzę na wagę a tam mniej 🤪🤪to dopiero szok. I ten mój brzuszek co zaczynałam myśleć,że ciążowy szybciej to był wielkim wzdęciem 🤣🤣🤣🤣

Miłego dnia.

reklama
A ja zrobiłam z siebie idiotkę, albo lekarz to idiota...
Miałam USG w nowym miejscu... Okazało się porażką
Koleś ze starym sprzętem, lub co najmniej nie potrafiącym go obsłużyć...
Stwierdził, że widzi ciążę, serduszko bije - o tu pulsuje (ale nie zmierzył tętna), wielkość mi podał 8.5mm - co mnie mega zmartwiło - bo w zeszłym tyg (równo 7dni temu) było 6.4mm... więc niewielki przyrost...

Pojechaliśmy na sor - bo może ciałko niewydolne, może coś z progesteronem, może cokolwiek lepiej sprawdzić...

Gigancik ma na szczęście 13.9mm i serduszko bije 154 uderzenia...🤩
Ale co się najadłam obaw to moje 😅
Ważne,że wszystko dobrze.

Do góry