reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Hej Dziewczyny :) Ja dzisiaj 7+2, wizyta w poniedziałek, ale powiem Wam, że w mojej głowie masakra. Mimo, że męczą mnie mdłości, sikam w nocy i najchętniej ciągle bym spała to mam taką schizę pod tytułem "to się nie może udać"😐 Nie umiem sobie z tym poradzić. Już zarezerwowałam sobie kolejną wizytę po tygodniu...te 2 tygodnie między wizytami to jakiś horror dla mnie i jeszcze im więcej czasu mija tym bardziej mi zależy😒 Jak żyć?🤨
Mam to samo 🙄
Ja nie wiem jakim cudem ostatnio miałam wizyty co miesiąc i w ogóle mi się nie dłużył czas :D Mam trochę wrażenie, ze co nowsze grupy ciążowe na tym forum, to większa ogólna panika haha Co by nie mowic, to od 9 tygodnia ryzyko poronienia jest minimalne, to w sumie juz, u mnie dziś 8+5, wiec w sumie niedługo początek 10go…
Wszystko przez to co można poczytać na tym forum , w pierwszej ciąży nie byłam świadoma tych wszystkich rzeczy które mogą się wydarzyć na początku i nic sobie nie wkrecalam . Teraz jest zupełnie inaczej aczkolwiek staram się odganiać te czarne myśli ;)

reklama
U mnie już 10 TC leci ...i dziś mdłości poranne ..tyłka mi się nie chce ruszyć z łóżka 😎 wstaje co jakiś czas bo muszę coś zrobić w domu i na popołudnie córkę odwieść do szkoły ..a spać mi się chce!! I najgorszy punkt dnia mnie czeka niedługo - obiad 😭 na samą myśl na wymioty mnie bierze ... Dziś żurek zrobię bo szybko się robi 🙂

Ja dzisiaj mam wizytę, niestety dopiero o 19.40, więc cały dzień czekania, jestem bardzo ciekawa co będzie widać, w 5+1 był pęcherzyk i ciałko żółte, dzisiaj 6+2 i będzie to pierwsza wizyta u lekarza u którego chcę prowadzić ciążę 😊
Ja dziś 15:40, to trochę szybciej ale dłuży się okrutnie 😅 Trzymam kciuki za serduszko dzisiaj, dawaj znać po ❤️

Dziewczyny załamałam się trochę i chce mi się płakać . Do lekarza idę za tydzień on nie widział moich wyników
Pani diabetolog zobaczyła mocz od razu powiedziała że malo pije .. mam ketony w moczu co jest niedopuszczalne, wystraszyłam się . Mam prowadzić zeszyt pisać wszystko co jem
Kluc się na czczo później godizne po posiłku no i badać mocz paskami ketonowymi ... Mam jeść sześć małych posiłków zero sokow owocowych owoc to jeden dziennie np jedno jabłko albo garść borówek . .. słodyczy zero białej mąki zero . Mam pisać i mierzyć i za trzy tygodnie do kontroli .. bo jak będzie źle to insulinę mi da :(

Dziewczyny załamałam się trochę i chce mi się płakać . Do lekarza idę za tydzień on nie widział moich wyników
Pani diabetolog zobaczyła mocz od razu powiedziała że malo pije .. mam ketony w moczu co jest niedopuszczalne, wystraszyłam się . Mam prowadzić zeszyt pisać wszystko co jem
Kluc się na czczo później godizne po posiłku no i badać mocz paskami ketonowymi ... Mam jeść sześć małych posiłków zero sokow owocowych owoc to jeden dziennie np jedno jabłko albo garść borówek . .. słodyczy zero białej mąki zero . Mam pisać i mierzyć i za trzy tygodnie do kontroli .. bo jak będzie źle to insulinę mi da :(
Nie denerwuj się , może jak ogarniesz to co jesz i pijesz to wynik się super poprawi

Ketony też są od złego jedzenia,za mało.
Dasz radę Ja też jem 6-8×🤣🤣🤣
Dasz radę.
Jakie masz cukry?

reklama
Do góry