reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Tez mam jakieś takie odczucia 😭 wczoraj pożałowałam że wzięłam jednak wizytę w dzień moich urodzin… bo co jak okaże się ze jest coś nie tak ? 😭 ehh
Nigdy nie ma dobrego terminu na wizytę .
Ogólnie ostatnio trafiłam na artykuł gdzie zakazuje się terminacji ciąży w wielu przypadkach i już jakieś jazdy mój mózg sobie robi.

reklama
Jakie miałas cukry?
Rano 90.7
Po godzinie 191.2
Po dwóch 189.6

A w domu no sporadycznie po posiłkach mierzyłam ale nigdy takich nie miałam .. nawet dziś rano zjadłam biała bułkę na śniadanie i po dwóch godzinach mam cukier 91 ... To ja nie wiem . Jutro mam wizytę u diabetologa

U mnie cały zespół i trombofilia tez ok i ddimery z początku ciąży tez ok. W sumie to tez nic nie suplementuje, poprzednia ciąża zatrzymana w 7 tygodniu wiec lekarz stwierdził ze wada letalna i mam brac tylko acard, może gdyby dotrwała do 10 tygodnia to byłoby inaczej. Teraz widząc ze tyle osób z podobnymi wynikami jest obstawiona żelaznym zestawem to trochę mnie przeraża😕
Wszystko zalezy od punktu widzenia, bo ja dostałam leki na podstawie badań aktualnych krwi, możliwe ze przez krew straciłam ciąże w drugim trymestrze, ale wiem, ze Acard czy heparyna nie pozostają bez wpływu na mnie i zarodek. Od Acardu już mam mini erozje w dwunastnicy, a biorę go dopiero niecały miesiąc, boje się, ze się dorobię wrzodów. Lekarze w Polsce zapisują mase leków bez badań, a jak poczytasz sobie badania na Pubmed, to sama zobaczysz, ze jeśli chodzi o straty w pierwszym trymestrze, to żaden acard i zadna heparyna nie mają dosłownie żadnych potwierdzonych działań i pozytywnego wpływu.

Dziś rano powtórzylam test krecha była. Znowu dość blada ale wyraźna. Co do dzieci to tez moje trzecie i myslalam, że ja to dopiero mam różnicę kolosalną bo córka bedzie mieć 10 a syn 7. Na szczęście rożnica o tyle duża, ze nie ważne czy chłopak czy dziewczynka no i pomoc bedę mieć. W drugiej ciązy nie dość, ze źle się czułam to jeszcze byłam sama z trzylatką energiczną bo mąż w delegacjach wciąż. Jakoś dziwnie mi bo czuje totalny relaks i szczęście choć się nie staralismy nawet. Po prostu zdaliśmy sie na los. Jestem totalnie stabilna emocjonalnie. Nic mnie nie boli, nie jest mi słabo, niedobrze... O losie! Dziekuję, oby tak dalej. Ściskam kciuki za Wasze samopoczucie i zdrówko.

u mnie z om jest 10+2, z usg 8+5 . kilka dni temu cieszyłam się że już nie mam objawów, tak wczoraj kilka razy o mało nie wylądowałam nad toaletą 🤣
Oprócz tego bardzo szybko się męczę, nie mam siły na nic. A huśtawki mam do tego stopnia że mam czasami ochotę się wydrzeć na starego, że za głośno oddycha 🤣
u mnie 8+2 i tez mam takie zadyszki...najmniejszy wysiłek mnie męczy, nawet jak w pracy mówie ze duzo do klienta to dostaje zadyszke :p

reklama
Dziewczyny, a nie wkurzają was teksty innych , że ciąża to nie choroba...tak w sumie wypowiedziane pod kątem tego że kobieta idzie na zwolnienie...?

Do góry