Hej Dziewczyny!
Ja już po wizycie! Jest już tętno, maluch ma 4mm, na ten moment wszystko ok!
Sama nie jestem pewna czy się bardziej tym stresuje, czy cieszę. Do 12 tygodnia czuję się jak na bombie zegarowej, a teraz kiedy już widziałam tętno na ekranie będę się pewnie stresować dwa razy bardziej!
Według USG dziś 6+1, a według miesiączki 6+0
W gabinecie było opóźnienie, ja mega słabo znoszę takie czekanie na ważne badania i jak mi pani recepcjonistka ciśnienie mierzyła do karty to miałam tętno 106 z tego wszystkiego
Dostałam skierowanie na krzywą...ja już miałam kiedyś krzywą przed ciążą, nie wiem jak ja to w sobie utrzymam z tymi mdłościami
No ale zniosę wszystko, żeby tylko było ok
@outofthebox mój ginekolog (bardzo doświadczony położnik) powiedział, że w 6 tygodniu tętno 90-100 to norma. Pomyślałam, że to Cię uspokoi
@Dorka89 Ty się tym bólem nic a nic nie martw, to ścięgna tak bolą. Dokładnie tak (najpierw ciemno przed oczami, potem taki ciągnący piekący ból), są po prostu naciągnięte bo wszystko się tam rozszerza i to normalna. Ja dziś rano zaliczyłam taki ból jak majtki zakładałam i nogę za wysoko zadarłam, a raz jak kichnęłam to aż ciemno mi się przed oczami zrobiło