reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Szczerze? Boję się zarówno zaszczepić jak i nie zaszczepić... Ale u mnie to jest grubsza sprawa, bo jakiś czas temu straciłam nagle bardzo bliską osobę i cierpiałam na zespół zaburzeń depresyjno-lekowych gl. dotyczyło to strachu przed zachorowaniem na nieuleczalną chorobę i śmierci finalnie. Mimo, ze problem mam już za sobą i potrafię trzeźwo myśleć, nie szukam juz na siłę u siebie chorób i bliskich to nadal boję się np efektów ubocznych leków wiec prawie nigdy nic nie biorę. Dlatego z jednej strony boję się zachorować na Covid i np osierocić dzieci czy stracić to dziecko, które się we mnie rozwija a z drugiej strony boję się że po szczepieniu zaszkodzę sobie albo ciazy i nie wiem co jest mniejszym złem, bo moja głowa oba wyjścia traktuje jako niewłaściwe
Mam podobne za i przeciw 🤷🏻‍♀️

Ja tez nie jestem szczepiona. Szczepisz się ?
Raźniej mi bo już myślałam ze wszystkie tu są zaszczepione
ja też nie szczepiona 😎😎 i póki co w ciąży nie zamierzam. Na bank nie w 1 trymestrze..nigdy .. nie można brać żadnych leków a ja mam sobie coś wstrzykiwać ..na grypę się nigdy nie szczepiłam ..zwykle raz w roku ją przechodzę. Zdania lekarzy są podzielone, ale raczej w 1 trymestrze kiedy tworzą się wszystkie narządy ...nie.

ja też nie szczepiona 😎😎 i póki co w ciąży nie zamierzam. Na bank nie w 1 trymestrze..nigdy .. nie można brać żadnych leków a ja mam sobie coś wstrzykiwać ..na grypę się nigdy nie szczepiłam ..zwykle raz w roku ją przechodzę. Zdania lekarzy są podzielone, ale raczej w 1 trymestrze kiedy tworzą się wszystkie narządy ...nie.
Ja tez na grupę nigdy się nie szczepilam i nie miałam ani razu

Może zapytam jeszcze inaczej, co widziałyście na USG, które określiło wiek ciazy na 6t4d?
u mnie z USG wyszła ciąża 6+2 i nie było jeszcze serducha był pęcherzyk zarodek i ciałko żółte
Ja w piątek mam wizytę na NFZ ..musiałam bo inaczej będę bulic sporo kasy za prenatalne te dokładniejsze bo jestem po 35 r.ż. a we wtorek 28.09 mam prywatnie znów ..i chce wziąć L4 jak mówił lekarz

reklama
Ja też nie zaszczepiona na covid. Nie spieszę się z tym... Zwłaszcza w ciąży. Szczerze to nie chce się szczepić. Na grypę rozważam, ale to i tak po 13 tyg...w 1 trymestrze jest organogeneza także najlepiej to przeciągnąc.. Jutro mamy pierwsza wizyte, wierzę że wszystko będzie ok 👍

Do góry