reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Dziewczyny, a jakie jest Wasze zdanie o szczepieniu się na grypę teraz w I trymestrze? Lub może znacie opinie swoich lekarzy. Zastanawiam się właśnie nad tym, rok temu się zaszczepiłam jakoś we wrześniu/październiku i myślałam też o tym roku
Pytałam o szczepienia, gl. O covid bo nie jestem obecni3 zaszczepiona i mój ginekolog powiedział, ze szczepić się mozna ale po 13 tygodniu ciąży.

Hej dziewczyny, podczytuje Was regularnie, ale u mnie bez rewelacji nic się nie dzieje wiec za bardzo nie wiem co pisać 🙈Poinformowałam szefa o ciąży i nawet sie „ucieszył” 😂 Stanęło na tym, że mam pracować do końca roku. Jeśli chodzi o samopoczucie, to jestem straaasznie zmęczona 🙈 zasypiam na stojąco, piersi na chwile przestały bolec ale od wczoraj wróciło ze zdwojoną siła 😂 I mam mega rozkmine z tym liczeniem tygodni. 9 na USG powiedziała mi ze jest 6+4 z om a usg 6+2. Wiec teraz wychodzi, że jest 8+2…a aplikacja pokazuje 9🙄 jak to jest w końcu ?
Masz 8 tygodni skończonych a 9 tydzień jest zaczęty. ;) Lekarzowi podajesz tydzień skończony:)

Ja tez nie jestem szczepiona. Szczepisz się ?
Raźniej mi bo już myślałam ze wszystkie tu są zaszczepione
Szczerze? Boję się zarówno zaszczepić jak i nie zaszczepić... Ale u mnie to jest grubsza sprawa, bo jakiś czas temu straciłam nagle bardzo bliską osobę i cierpiałam na zespół zaburzeń depresyjno-lekowych gl. dotyczyło to strachu przed zachorowaniem na nieuleczalną chorobę i śmierci finalnie. Mimo, ze problem mam już za sobą i potrafię trzeźwo myśleć, nie szukam juz na siłę u siebie chorób i bliskich to nadal boję się np efektów ubocznych leków wiec prawie nigdy nic nie biorę. Dlatego z jednej strony boję się zachorować na Covid i np osierocić dzieci czy stracić to dziecko, które się we mnie rozwija a z drugiej strony boję się że po szczepieniu zaszkodzę sobie albo ciazy i nie wiem co jest mniejszym złem, bo moja głowa oba wyjścia traktuje jako niewłaściwe

Witamy 🙂 opowiedz coś o sobie, to Twoja pierwsza ciąża? Który tydzień? 😊
Mam 29 lat, to moja druga ciąża. Właśnie jestem 5+0 , a wizyta dopiero za 2 tyg. Jeżeli wszystko pójdzie w porządku, a dziecko urodzi się w terminie to będzie dokładnie 3 lata różnicy między dziećmi 😊
Przeraża mnie jednak fakt, że ta ciaza tak bardzo różni się od poprzedniej pod względem emocjonalnym. Nie ma aż takiej ekscytacji, nie myśli się ciągle o tym. Tak naprawdę gdybym nie zaczęła czytać tego forum to bym chyba w ogóle nie myślała 😅 a tak mam chociaż z tyłu głowy żeby poczytać jak u Was

U mnie wg ostatniego USG dziś 6t2d, a wg OM 5t4d więc czekam do następnego piątku na kolejne USG żeby się dowiedzieć jak faktycznie mam liczyć tygodnie. Od kilku dni mam mdłości w różnych porach dnia i ciągle mi się chce spać. Tez mnie pobolewa podbrzusze delikatnie raz na jakis czas

reklama
Do góry