reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Chodzi o to że z czasem będziemy wrzucać zdjęcia brzuszków czy coś, to po co to ma być ogólnodostępne:)
jasne .Ja jestem na forum od 2014 roku i była sytuacja z dziewczyna psychicznie chora która podawała się za kogoś kim nie była. Wysylala zdjęcia dzieci których nie miała i takie tam .

reklama
Hej dziewczyny, podczytuje Was regularnie, ale u mnie bez rewelacji nic się nie dzieje wiec za bardzo nie wiem co pisać 🙈Poinformowałam szefa o ciąży i nawet sie „ucieszył” 😂 Stanęło na tym, że mam pracować do końca roku. Jeśli chodzi o samopoczucie, to jestem straaasznie zmęczona 🙈 zasypiam na stojąco, piersi na chwile przestały bolec ale od wczoraj wróciło ze zdwojoną siła 😂 I mam mega rozkmine z tym liczeniem tygodni. 9 na USG powiedziała mi ze jest 6+4 z om a usg 6+2. Wiec teraz wychodzi, że jest 8+2…a aplikacja pokazuje 9🙄 jak to jest w końcu ?

O to w moje rejony się wybierasz 😊

Ja się na grypę nie szczepie, ale z tego co mi się o uszy biło to lepiej w pierwszym trymestrze się nie szczepić. A najlepiej zapytać swojego lekarza, bo pewnie też nie gazdy lekarz ma takie samo zdanie.

To zależy kto co potrzebuje. Dla mnie to obowiązkowo pompowane koła i wielka gondola. Waga dla mnie nie gra roli bo nigdzie się po schodach z wózkiem nie tarabanie. Ja mam wózek po poprzednich córkach Baby Design Husky i jestem z niego mega zadowolona. Już trzecie dziecko będzie w nim jeździć i ani razu nic się nie popsuło.

Wow to niezłe zaskoczenie, gratulacje 😍

Trzymam mocno kciuk za dzisiejsze wizyty ✊✊✊ oby były same dobre wiadomości.

Ja dzisiaj po dwutygodniowej przerwie zaprowadziłam małą do przedszkola. Niestety czas adaptacji się skończył i musiałam w drzwiach ją zostawiać, aż mi serce pękło 😞 Jakoś bardziej wrażliwa chyba przez te hormony się zrobiłam.
To tez trochę moje rejony 😀 skąd jesteś ?

Hej Dziewczyny, ja dzisiaj 5+1 :) Piersi raz bolą bardziej, raz mniej, dzisiaj rano trochę większe i bardziej bolesne były, a teraz jakby mniej. Wczoraj wieczorem nieźle mnie mdliło po tej pizzy, dziś już ok. Podbrzusze trochę boli :)

Co do szczepienia na grypę to ja się raczej zaszczepię w pierwszym trymestrze. To szczepienie jest zalecane, rozmawiałam też o tym z moim ginekologiem i mi potwierdził, że jest jak najbardziej zalecane jak najszybciej :)

Ogólnie pracuję sobie, staram się nie myśleć i czekam na moją wizytę u ginekologa. Jeszcze 6 dni 😬

Ja już po wizycie. Z trójki zostało jedno. Dwa się wchłonęły. Dlatego beta tak wariowała. Pęcherzyk, który został urósł o równy tydzień, z usg wychodzi 5t5d. Czyli niby idealnie, ale mam przyjsc za 2 tygodnie zobaczyc czy jest zarodek, bo dzisiaj w pęcherzyku byla tylko mala, biała kropka. Jak powstanie z niej zarodek to zakładamy kartę ciąży i jest dobrze, jak nie będzie, No to wiadomo - szpital. Pocieszam się tym, że w tak wczesnej ciąży to wiadomo, ze nie bedzie jeszcze niewiadomo jakiego zarodka na usg, ale obawy znowu wróciły.

Ja już po wizycie. Z trójki zostało jedno. Dwa się wchłonęły. Dlatego beta tak wariowała. Pęcherzyk, który został urósł o równy tydzień, z usg wychodzi 5t5d. Czyli niby idealnie, ale mam przyjsc za 2 tygodnie zobaczyc czy jest zarodek, bo dzisiaj w pęcherzyku byla tylko mala, biała kropka. Jak powstanie z niej zarodek to zakładamy kartę ciąży i jest dobrze, jak nie będzie, No to wiadomo - szpital. Pocieszam się tym, że w tak wczesnej ciąży to wiadomo, ze nie bedzie jeszcze niewiadomo jakiego zarodka na usg, ale obawy znowu wróciły.
będzie dobrze ❤

reklama
Do góry