reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Witam się i ja w ten deszczowy dzień . Ja od rana humor kiepski, w dalszym ciągu u mnie prócz braku miesiączki brak jakich kolwiek innych objawów, poprzednim razem też tak było dlatego nie nastawiam się na nic..😔
Wszytsko mnie przytłacza nadmiar obowiązków ,zbuntowany bardzo wymagający uwagi dwulatek, szkolniak który nie nawidzi się uczyć i też lubi się buntować..jakoś tak nie ogarniam przez to że moją głowę ciągle zajmują myśli dotyczące ciąży 🙄 do tego ten towarzyszący katar , swędzący nos , kichanie ,uczucie zatkania , swędzenie kącików oczu. Kontaktowalalm się z lekarzem sól morska i wapno tylko tyle może pani zrobić.. a co jeśli to bakteria? Albo jeszcze coś innego? I zaszkodzę? Ehhh... Zabijcie mnie 🙄🙄🙄

Witam się i ja w ten deszczowy dzień . Ja od rana humor kiepski, w dalszym ciągu u mnie prócz braku miesiączki brak jakich kolwiek innych objawów, poprzednim razem też tak było dlatego nie nastawiam się na nic..😔
Wszytsko mnie przytłacza nadmiar obowiązków ,zbuntowany bardzo wymagający uwagi dwulatek, szkolniak który nie nawidzi się uczyć i też lubi się buntować..jakoś tak nie ogarniam przez to że moją głowę ciągle zajmują myśli dotyczące ciąży 🙄 do tego ten towarzyszący katar , swędzący nos , kichanie ,uczucie zatkania , swędzenie kącików oczu. Kontaktowalalm się z lekarzem sól morska i wapno tylko tyle może pani zrobić.. a co jeśli to bakteria? Albo jeszcze coś innego? I zaszkodzę? Ehhh... Zabijcie mnie 🙄🙄🙄
Ja czytałam, że wiele kobiet ma na początku ciąży właśnie takie objawy przeziębienia. Może to wcale nie jest zły znak? Dołóż sobie wodę z imbirem, miodem i cytryną✌

Dziewczyny, a ja mam pytanie co do jednego objawu bo trochę jestem nim przerażona. W jednej piersi (tej większej), w konkretnym miejscu już drugi raz mam takie mocne ukłucia jakby sekundowe, zdarzyło mi się to w dniu spodziewanen miesiączki + pierś przy dotyku tam była hiper bolesna i wczoraj, po ponad tygodniu znów taka seria strzałów. W drugiej piersi tylko raz lekko mnie tak ukłuło. Niby przeczytałam, że napadowe kłujące bóle mogą byc, ale boję się o tę pierś i na pewno by mi ulżyło jakby ktoś mi dał znać, że też tak miał i nie oznaczało to zaraz jakichś zmian w piersi😔😬
Właśnie ja w pierwszej ciazy miałam od początku nadbrzmiale piersi, widoczne żyłki itd, były bardzo tkliwe, a teraz totalnie nic z tego wyzej, miękkie i w ogóle nie tkliwe, ale doświadczyłam tego kłucia ok 2-3 razy.

Ja w pierwszej ciąży nie miałam objawów i byłam przeszczesliwa, nie wmawiaj sobie głupot, myśl pozytywnie ,nie przyciągać złych myśli! Ja narzekam ze w tej ciąży mam objawy, a wolałabym ich nie mieć i czuć się znakomicie a mieć czy nie mieć nie jest żadnym złym wyznacznikiem więc w ogóle tego nie bierz do głowy.

Lekarz mówił żeby przygotować się na każdą ewentualnosc. Nawet w przypadku minimalnego krwawienia udać się do szpitala natychmiast. Dziewczyny powiem wam szczerze że nie czuje się gotowa na 3 dziecko. Wszystko mi się tak pokomplikowalo. Jeszcze w ostatnim czasie miałam potężny stres :(
Tule ciebie mocno 🤗❤️❤️❤️ Początki ciąży różne emocje w nas wywołują. Wszystko na pewno się ułoży, bo musi 👍 Ja do końca nie jestem przekonana do swojej 4 ciąży, ale co mam poradzić, stało się i widocznie tak miało być. Buziaki kochana 😘

Ja w pierwszej ciąży nie miałam objawów i byłam przeszczesliwa, nie wmawiaj sobie głupot, myśl pozytywnie ,nie przyciągać złych myśli! Ja narzekam ze w tej ciąży mam objawy, a wolałabym ich nie mieć i czuć się znakomicie a mieć czy nie mieć nie jest żadnym złym wyznacznikiem więc w ogóle tego nie bierz do głowy.
Zgadzamm się..
W pierwszej było idealnie. Czułam się mega

reklama
Ja jedynie stresuje się jak to będzie z dwójką, w pierwszej ciąży nie miałam objawów zadnych, dziecko nir miało kolek no do buntu 2latka żadnego problemu, zawsze uśmiechnięty otwarty dla wszystkich, i wszyscy mnie straszyli zawsze zobaczysz drugie da Ci popalic skoro pierwsze było tak spokojne, w większości znajomych dzieci na prawdę daja popalić, a nasz zawsze dawał spać, nie płakał no kurcze i to mnir stresuje ze drugie jak będzie przeciwieństwem to wyląduje w wariatkowie, bo sobie nie poradzę, takie mam głupie myśli. A jak już się zaczyna ze w tej mam objawy wiec juz jest inaczej niż w pierwszej ciąży to już w ogóle aj :/

Do góry