Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
jak mam dopisać terminy do pierwszego postu to wysyłajcie mi na priv. Tutaj mi się gubią, nie zawsze wszystko czytam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja czekam do kolejnego USG, nie chcę zapeszyćjak mam dopisać terminy do pierwszego postu to wysyłajcie mi na priv. Tutaj mi się gubią, nie zawsze wszystko czytam.
Niby czytam, że tworzące się kanaliki mogą powodować napadowe kłucie, ale trochę załapałam schizę. USG piersi miałam 4 miesiące temu. Jakby mnie tak kilka razy chociaż walnęło w drugiej piersi to byłabym spokojnaJak tak czytam to mi się wydaje że ja też miałam takie coś w ciąży pierwszej hmmm
Ja czytałam, że wiele kobiet ma na początku ciąży właśnie takie objawy przeziębienia. Może to wcale nie jest zły znak? Dołóż sobie wodę z imbirem, miodem i cytryną✌Witam się i ja w ten deszczowy dzień . Ja od rana humor kiepski, w dalszym ciągu u mnie prócz braku miesiączki brak jakich kolwiek innych objawów, poprzednim razem też tak było dlatego nie nastawiam się na nic..
Wszytsko mnie przytłacza nadmiar obowiązków ,zbuntowany bardzo wymagający uwagi dwulatek, szkolniak który nie nawidzi się uczyć i też lubi się buntować..jakoś tak nie ogarniam przez to że moją głowę ciągle zajmują myśli dotyczące ciąży do tego ten towarzyszący katar , swędzący nos , kichanie ,uczucie zatkania , swędzenie kącików oczu. Kontaktowalalm się z lekarzem sól morska i wapno tylko tyle może pani zrobić.. a co jeśli to bakteria? Albo jeszcze coś innego? I zaszkodzę? Ehhh... Zabijcie mnie
Właśnie ja w pierwszej ciazy miałam od początku nadbrzmiale piersi, widoczne żyłki itd, były bardzo tkliwe, a teraz totalnie nic z tego wyzej, miękkie i w ogóle nie tkliwe, ale doświadczyłam tego kłucia ok 2-3 razy.Dziewczyny, a ja mam pytanie co do jednego objawu bo trochę jestem nim przerażona. W jednej piersi (tej większej), w konkretnym miejscu już drugi raz mam takie mocne ukłucia jakby sekundowe, zdarzyło mi się to w dniu spodziewanen miesiączki + pierś przy dotyku tam była hiper bolesna i wczoraj, po ponad tygodniu znów taka seria strzałów. W drugiej piersi tylko raz lekko mnie tak ukłuło. Niby przeczytałam, że napadowe kłujące bóle mogą byc, ale boję się o tę pierś i na pewno by mi ulżyło jakby ktoś mi dał znać, że też tak miał i nie oznaczało to zaraz jakichś zmian w piersi
Ja w pierwszej ciąży nie miałam objawów i byłam przeszczesliwa, nie wmawiaj sobie głupot, myśl pozytywnie ,nie przyciągać złych myśli! Ja narzekam ze w tej ciąży mam objawy, a wolałabym ich nie mieć i czuć się znakomicie a mieć czy nie mieć nie jest żadnym złym wyznacznikiem więc w ogóle tego nie bierz do głowy.Witam się i ja w ten deszczowy dzień . Ja od rana humor kiepski, w dalszym ciągu u mnie prócz braku miesiączki brak jakich kolwiek innych objawów, poprzednim razem też tak było dlatego nie nastawiam się na nic..
Wszytsko mnie przytłacza nadmiar obowiązków ,zbuntowany bardzo wymagający uwagi dwulatek, szkolniak który nie nawidzi się uczyć i też lubi się buntować..jakoś tak nie ogarniam przez to że moją głowę ciągle zajmują myśli dotyczące ciąży do tego ten towarzyszący katar , swędzący nos , kichanie ,uczucie zatkania , swędzenie kącików oczu. Kontaktowalalm się z lekarzem sól morska i wapno tylko tyle może pani zrobić.. a co jeśli to bakteria? Albo jeszcze coś innego? I zaszkodzę? Ehhh... Zabijcie mnie
Tule ciebie mocno Początki ciąży różne emocje w nas wywołują. Wszystko na pewno się ułoży, bo musi Ja do końca nie jestem przekonana do swojej 4 ciąży, ale co mam poradzić, stało się i widocznie tak miało być. Buziaki kochanaLekarz mówił żeby przygotować się na każdą ewentualnosc. Nawet w przypadku minimalnego krwawienia udać się do szpitala natychmiast. Dziewczyny powiem wam szczerze że nie czuje się gotowa na 3 dziecko. Wszystko mi się tak pokomplikowalo. Jeszcze w ostatnim czasie miałam potężny stres
Zgadzamm się..Ja w pierwszej ciąży nie miałam objawów i byłam przeszczesliwa, nie wmawiaj sobie głupot, myśl pozytywnie ,nie przyciągać złych myśli! Ja narzekam ze w tej ciąży mam objawy, a wolałabym ich nie mieć i czuć się znakomicie a mieć czy nie mieć nie jest żadnym złym wyznacznikiem więc w ogóle tego nie bierz do głowy.