reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

ja byłam w ciąży pozamacicznej w 9 tygodniu bo wcześniej lekarz powiedział że pęcherzyk jest w macicy .pojechałam do innego A tam od razu było wiadomo jak trafiłam ma stół to już miałam krwotok wewnętrzny. To była moja 3 pozamaciczna! Teraz jestem w ciąży Ale dzięki in vitro 13 lat walczyłam by zostać mama
O boże boże.. Z tego co piszecie i z tego co wyczytałam, to cp przy tak niskiej becie nikt nie zobaczy.. Opcje są dwie.. Albo były dwa i coś z jedyn poszło nie tak, albo cp, albo jeszcze cos innego.. Nic czekam do jutra nic nie wymyślę 🤷‍♀️

reklama
ja byłam w ciąży pozamacicznej w 9 tygodniu bo wcześniej lekarz powiedział że pęcherzyk jest w macicy .pojechałam do innego A tam od razu było wiadomo jak trafiłam ma stół to już miałam krwotok wewnętrzny. To była moja 3 pozamaciczna! Teraz jestem w ciąży Ale dzięki in vitro 13 lat walczyłam by zostać mama
O kurcze. To u mnie błyskawiczne po rozpoznanie,chociaż też pęcherzyk było widać w macicy.
3x to mega pech

O boże boże.. Z tego co piszecie i z tego co wyczytałam, to cp przy tak niskiej becie nikt nie zobaczy.. Opcje są dwie.. Albo były dwa i coś z jedyn poszło nie tak, albo cp, albo jeszcze cos innego.. Nic czekam do jutra nic Masakra te wszystkie wątpliwości i pierwsze tygodnie. Trzymam kciuki, żebyś jutro miała same dobre wiadomości ❤

witaj !! Jesteśmy w tym samym wieku może ja nawet starsza, bo za miesiąc kończę 40stkę. I spokojnie mam sporo koleżanek i znajomych, które rodzą w tym wieku a nawet starsze ..niektóre planowane a niektóre z zaskoczenia 😃 wszystko zależy od organizmu .. wczoraj spotkałam koleżankę w moim wieku z wózeczkiem i słodkim 4mirs. Bobasem 😍😍i wszystko było super do czasu kiedy powiedziała ojjj wpadka nie planowaliśmy hehe tylko raz bez zabezpieczenia ..moja mina była bezcenna😱😱😱 a ja tu męża maltretuje codziennie bez zabezpieczenia od lat .biedak już nieraz się bólem głowy wykręcał🤣🤣a niektórzy tylko raz 🤭😎😑
Jeju, jak mnie podnoszą na duchu takie wiadomości. Dziękuję Ci❤😃 Te pierwsze tygodnie to nie na moje nerwy🤪

O boże boże.. Z tego co piszecie i z tego co wyczytałam, to cp przy tak niskiej becie nikt nie zobaczy.. Opcje są dwie.. Albo były dwa i coś z jedyn poszło nie tak, albo cp, albo jeszcze cos innego.. Nic czekam do jutra nic nie wymyślę 🤷‍♀️
Obyś jutro dostała same dobre wiadomości❤

O kurcze. To u mnie błyskawiczne po rozpoznanie,chociaż też pęcherzyk było widać w macicy.
3x to mega pech
niestety pech jak nie wiem co ale ja się nie poddalam chociaż mialam momenty załamania! Tydzień temu skończyłam 37 lat i na moje urodziny dostałam najlepszy prezent na świecie dzidziola z serduszkiem ❤

Dokladnie @Maluta 🙂
Na wczorajszej wizycie i Ja i moja ginekolog byłyśmy pewne, ze jest ciąża pozamaciczna i juz mialam naszykowane skierowanie do szpitala. Beta to w ogole byla tragiczna, przyrost praktycznie żaden. A zamiast pozamacicznej to ukazały sie piękne, TRZY pęcherzyki. Także medycyna swoje, a natura ludzka swoje. Tak jak dowiedziałam sie, ze przez nieregularne cykle moglam miec dwie owulacje w jednym miesiacu i dwa razy mogło dojść do zapłodnienia, dlatego teraz dopiero pokazał sie trzeci pęcherzyk. W ciąży nigdy nic nie wiadomo. A dopoki nic sie nie dzieje to glowa do gory! Trzymam mocno kciuki. 🥰
Dzięki za pocieszenie♥️ i cieszę się, że u Ciebie tak się to szczęśliwie potoczyło i trzymam kciuki🤞🤞🤞
U mnie już jest prawie 2 cm pęcherzyk i już coś tam powinno być widać, a tam nawet nie ma pęcherzyka żółtkowego... Na zdjęciu widać czarną dziurę...
W środę idę na wizytę do szpitala, będę po 2 betach. Tak sobie tłumacze, że może lepiej teraz usłyszeć taka wiadomość, niż na późniejszym etapie ciąży.

Załączniki

• received_832759157385368~2.jpeg
    received_832759157385368~2.jpeg
    22,8 KB · Wyświetleń: 67
Nie denerwuj się się przyrost jest w normie , nie każda ma przyrosty ponad 200%. Ważne że urosła powyżej 66%. Wszystko będzie dobrze , trzeba być dobrej myśli :)
Dzięki za pocieszenie. Niby, rzeczywiście powinna się podwajać co 48 lub 72h i tak się stało, ale ta analiza się nie kończy i mega stres, a nie chcę już sobie i mężowi fundować kolejnej bety🤪 Odbieraliśmy wyniki na zmianę co 2 minuty i tak przez kilka godzin🤦🏻‍♀️

Ja dziś też już rozmyślałam czy nie iść na betę 🤭 ale zapisałam się na kurs angielskiego z dotacji dla osób w wieku30-40 lat i dostałam info właśnie że kurier do mnie zmierza z książkami i będzie żądał kasy 😱😱😱także to definitywnie ostudziło mój zapał wydania 45 zł na betę

reklama
Ja dziś też już rozmyślałam czy nie iść na betę 🤭 ale zapisałam się na kurs angielskiego z dotacji dla osób w wieku30-40 lat i dostałam info właśnie że kurier do mnie zmierza z książkami i będzie żądał kasy 😱😱😱także to definitywnie ostudziło mój zapał wydania 45 zł na betę
Ja wczoraj "koniec, nie robię więcej bety, co ma być to będzie, nie mam na to wpływu", ja dzisiaj "jeju, jakbym sprawdziła i byłoby ok to od razu lepiej bym się poczuła"😄

Do góry