reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

u mnie z objawami tak se niby są mdłości , ale czemu tak z dnia na dzień się zmniejszyły😱 uspokoję się przy kolejnym USG, bo u mnie wzrost fasolindy hamował zwykle przy 6 TC więc trzęsę tyłkiem do 28.09 😭może pójdę szybciej na to USG🤭UPS miałam bana na marudzenie 🤣🤣
Spokojnie ! Ja nie mam żadnych młodości . Cieszy mnie to bo w pierwszej ciąży wymiotowałam codziennie rano do końca 5mc

reklama
Hej Dziewczyny,

bardzo nieśmiało, ale dołączę :) Chciałam się przywitać jak będę miała większą pewność, ale jest mi trochę ciężko w tym oczekiwaniu, a podczytuję Was i widzę, że macie podobne górki i dołki. Może będzie mi łatwiej i raźniej z Wami :)

Jestem w 4+2, dziś byłam u mojego ginekologa, zrobił mi usg i chociaż nie udało się jeszcze uwidocznić pęchęrzyka to potwierdził, że w ciąży jestem, szyjka się zamknęła, macica wygląda jak we wczesnej ciąży i za 10 dni mam się pojawić znów, żebyśmy mogli zaobserwować pęcherzyk.

Trochę się boję (albo raczej na zmianę jestem w miarę spokojna i panikuję) bo mam 39 lat i to moja pierwsza ciąża. Mam cykle 24 dniowe i beta w 26 dniu wynosiła 264, w 27 popołudniu 392 (przyrost był ponad 90%), a dziś (30 dzień) 911, czyli przyrost niby w normie, ale tylko 74% na 48h i ponad 100% na 72h według kalkulatora. Zestresowało mnie to dość mocno + to, że brzuch boli mnie jakby mniej, praktycznie nie mam mdłości, jedynie piersi pobolewają i są lekko powiększone. Na ogólnym Dziewczyny mi piszą, żebym czekała cierpliwie do 7 tygodnia zamiast tyle analizować, ale no wiadomo....nierealne trochę :D Jak sobie Was poczytałam i zobaczyłam ile razy beta robiłyście to od razu się lepiej poczułam, że nie jestem jedyna :D

Myślicie, że taki przyrost bety jest ok? Kalkulator pokazuje, że mieści się w normie, ale zastanawia mnie, że ona trochę zwolniła jednak. Postaram się już nie robić żadnych badań do następnej wizyty, na którą mam zlecone badania...ale ciężko bardzo. Przez pierwsze dni byłam spokojna i to wszystko chyba do mnie nie docierało...a teraz niestety naczytałam się jak ciężko jest donosić ciążę w moim wieku (żyłam do tej pory z jakimiś niedoszacowanymi danymi hehe) i lęk się wkradł.

Pozdrawiam Was wszystkie i ściskam Dziewczyny, którym tym razem się nie udało. Trzymajcie się 🥺
witaj !! Jesteśmy w tym samym wieku może ja nawet starsza, bo za miesiąc kończę 40stkę. I spokojnie mam sporo koleżanek i znajomych, które rodzą w tym wieku a nawet starsze ..niektóre planowane a niektóre z zaskoczenia 😃 wszystko zależy od organizmu .. wczoraj spotkałam koleżankę w moim wieku z wózeczkiem i słodkim 4mirs. Bobasem 😍😍i wszystko było super do czasu kiedy powiedziała ojjj wpadka nie planowaliśmy hehe tylko raz bez zabezpieczenia ..moja mina była bezcenna😱😱😱 a ja tu męża maltretuje codziennie bez zabezpieczenia od lat .biedak już nieraz się bólem głowy wykręcał🤣🤣a niektórzy tylko raz 🤭😎😑

Cześć dziewczyny, ale nie fajnie że jesteście po wizytach i byly serduszka 🙂 Ja na wizytę idę jutro, wg. om 5t0d,ale gin tak jak już pisałam twierdzi ze przy krótkich cyklach ciąża może być starsza, bo na pewno miałam owulację szybciej niz w 14 dniu cyklu. Ogólnie już wyluzowałam i myślę, ze co ma być to będzie. Po za maksymalnie powiększonymi piersiami nic mi nnie jest! Nic mnie nie boli, nie mam mdłości itp. Wiem, ze któraś z Was ma dzis wizytę wiec trzymam kciukasy!!!!

Mam też zagwozdkę z apka ciążowa, bo po wpisaniu daty ostatniej miesiączki i długości cyklu apka mi pokazuje tygodnie jak od ostatniej miesiączki, a na dole wymiary dziecka i tetno co chyba jest nie mozliwe w 4t6d, same zobaczcie
Screenshot_20210916-070157.jpg

Cześć dziewczyny, ale nie fajnie że jesteście po wizytach i byly serduszka 🙂 Ja na wizytę idę jutro, wg. om 5t0d,ale gin tak jak już pisałam twierdzi ze przy krótkich cyklach ciąża może być starsza, bo na pewno miałam owulację szybciej niz w 14 dniu cyklu. Ogólnie już wyluzowałam i myślę, ze co ma być to będzie. Po za maksymalnie powiększonymi piersiami nic mi nnie jest! Nic mnie nie boli, nie mam mdłości itp. Wiem, ze któraś z Was ma dzis wizytę wiec trzymam kciukasy!!!!
Ja mam dziś USG na 17:30 😱😱😱

reklama
Do góry