reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2022

Cześć! U mnie nocka nieciekawa. Co chwile się budziłam i myślałam, czy mówić o ciąży szefowi dzisiaj czy jutro, a może jeszcze zaczekać do poniedziałku 🙈 Mam jakieś schizy, że ktoś będzie miał mi to za złe 😏 chociaż z drugiej strony wiem, że przecież nikt mi życia nie będzie układał…
Zawsze się ktoś znajdzie komu coś nie będzie pasować. Nie przejmuj się tym😉. A w pracy nie powinnaś jakiegoś papieru przedstawić o ciąży? Ja tutaj w BE mam czas na zgłoszenie ciazy do 13 tygodnia, ale muszę mieć to na papierze od lekarza i muszę dostać potwierdzenie otrzymania zaświadczenia od pracodawcy.

reklama
A na tormbofilie robilas? To jest podstawa do heparyny i acardu :)

dziewczyny! Mam pytanie. Czy Wy tez sie Tak w nocy pocicie? Ja sie tak pocę jakbym miala goraczke, jak przy jakiejs chorobie 😬
Wczoraj bylam nz usg. Wiek płodu pokrył sie z OM, dzis 6+2. Termin na 04.05.2022. Kolejna wizyta 30.09. Slyszalam serduszko😭❤️
Yep, pisałam wyzej o zakrzepicy wrodzonej, to są te badania genetyczne na trombofilie. Mam dwie mutacje, ale one nie powodują zakrzepicy ani poronień. Zobaczymy co te badania krwi teraz pokażą :) Gratulacje wizyty i serduszka <3

Napisze coś o sobie. Pierwsza córkę urodziłam we wrześniu 18', druga w maju 20'. Ta ciąża to niespodzianka ,Ale bardzo się z mężem cieszymy. Przed nami wizyta u lekarza , ale jesteśmy dobrej myśli. Ciekawa jestem jak przejdę pierwszy trymestr. W obu ciałach było zupełnie inaczej . W pierwszej rzygalam i nic nie jadłam, w drugiej czułam się ok. Od tygodnia jest mi nie dobrze , ale nie skojarzylam tego z ciążą :)

Napisze coś o sobie. Pierwsza córkę urodziłam we wrześniu 18', druga w maju 20'. Ta ciąża to niespodzianka ,Ale bardzo się z mężem cieszymy. Przed nami wizyta u lekarza , ale jesteśmy dobrej myśli. Ciekawa jestem jak przejdę pierwszy trymestr. W obu ciałach było zupełnie inaczej . W pierwszej rzygalam i nic nie jadłam, w drugiej czułam się ok. Od tygodnia jest mi nie dobrze , ale nie skojarzylam tego z ciążą :)
A no tak. Każda inna.
To masz maleństwa w domu

Cześć! U mnie nocka nieciekawa. Co chwile się budziłam i myślałam, czy mówić o ciąży szefowi dzisiaj czy jutro, a może jeszcze zaczekać do poniedziałku 🙈 Mam jakieś schizy, że ktoś będzie miał mi to za złe 😏 chociaż z drugiej strony wiem, że przecież nikt mi życia nie będzie układał…
ja mam to samo, też się przejmuje robotą, i że ich zostawię w najcięższym momencie naszego projektu i że szef się wkurzy 🙈 muszę sobie priorytety pozmieniać w głowie :D

Mysle ze to kwestia indywidualna. Ja mojej kierowniczce powiedzialam od razu ze staram sie o dziecko, bo wiedzialam tez że ze względu na wykonywana prace od razu pojde na zwolnienie. Wiec jak tylko zaszłam w ciaze to Powiedzialam o tym mojej kierowniczce, zeby miala czas na znalezienie kogos na moje zastępstwo. Mysle, ze to bylo fair :) ale my pracyjemy we 2 wiec jak ja odeszłam, od razu ktos musial mnie zastąpić. Mimo to balam sie, ze moja kierowniczka bedzie zla, ale kurcze teraz moje zdrowie i zdrowa ciaza sa dla mnie najwazniejsze. Na wiadomosc o mojej ciazy wzruszyła sie razem ze mna, bo widziala ile to mnie kosztowalo nerwow, czasu i wszystkiego innego ;)

Yep, pisałam wyzej o zakrzepicy wrodzonej, to są te badania genetyczne na trombofilie. Mam dwie mutacje, ale one nie powodują zakrzepicy ani poronień. Zobaczymy co te badania krwi teraz pokażą :) Gratulacje wizyty i serduszka <3
A rzeczywiscie, Sorki cos nie doczytałam :) ja biore Acard 150 i bede brala go do 34tyg ciazy. Chciaz tez nie mam jakis strasznych wskazać. Mialam jakies male odchylenia w krzepnięciu krwi.
Dziekuje 🥰

reklama
Mam to samo 🥺 chce powiedzieć w następnym tygodniu i już w październiku zostać w domu ..znowu podwyżkę miałam dostać na dniach i teraz powiedzieć przed czy po? Jak po to będzie wyglądało jakbym tylko czekała na kasę i potem zwolnienie szybko 😱😱na podwyżkę czekam od kwietnia, bo wtedy podniosłam kwalifikacje..no ale dyr zapowiedział, że od nowego roku szkolnego...

Do góry