reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Cześć! U mnie nocka nieciekawa. Co chwile się budziłam i myślałam, czy mówić o ciąży szefowi dzisiaj czy jutro, a może jeszcze zaczekać do poniedziałku 🙈 Mam jakieś schizy, że ktoś będzie miał mi to za złe 😏 chociaż z drugiej strony wiem, że przecież nikt mi życia nie będzie układał…
Zawsze się ktoś znajdzie komu coś nie będzie pasować. Nie przejmuj się tym😉. A w pracy nie powinnaś jakiegoś papieru przedstawić o ciąży? Ja tutaj w BE mam czas na zgłoszenie ciazy do 13 tygodnia, ale muszę mieć to na papierze od lekarza i muszę dostać potwierdzenie otrzymania zaświadczenia od pracodawcy.

reklama
A na tormbofilie robilas? To jest podstawa do heparyny i acardu :)

dziewczyny! Mam pytanie. Czy Wy tez sie Tak w nocy pocicie? Ja sie tak pocę jakbym miala goraczke, jak przy jakiejs chorobie 😬
Wczoraj bylam nz usg. Wiek płodu pokrył sie z OM, dzis 6+2. Termin na 04.05.2022. Kolejna wizyta 30.09. Slyszalam serduszko😭❤️
Yep, pisałam wyzej o zakrzepicy wrodzonej, to są te badania genetyczne na trombofilie. Mam dwie mutacje, ale one nie powodują zakrzepicy ani poronień. Zobaczymy co te badania krwi teraz pokażą :) Gratulacje wizyty i serduszka <3

Napisze coś o sobie. Pierwsza córkę urodziłam we wrześniu 18', druga w maju 20'. Ta ciąża to niespodzianka ,Ale bardzo się z mężem cieszymy. Przed nami wizyta u lekarza , ale jesteśmy dobrej myśli. Ciekawa jestem jak przejdę pierwszy trymestr. W obu ciałach było zupełnie inaczej . W pierwszej rzygalam i nic nie jadłam, w drugiej czułam się ok. Od tygodnia jest mi nie dobrze , ale nie skojarzylam tego z ciążą :)

Napisze coś o sobie. Pierwsza córkę urodziłam we wrześniu 18', druga w maju 20'. Ta ciąża to niespodzianka ,Ale bardzo się z mężem cieszymy. Przed nami wizyta u lekarza , ale jesteśmy dobrej myśli. Ciekawa jestem jak przejdę pierwszy trymestr. W obu ciałach było zupełnie inaczej . W pierwszej rzygalam i nic nie jadłam, w drugiej czułam się ok. Od tygodnia jest mi nie dobrze , ale nie skojarzylam tego z ciążą :)
A no tak. Każda inna.
To masz maleństwa w domu

Cześć! U mnie nocka nieciekawa. Co chwile się budziłam i myślałam, czy mówić o ciąży szefowi dzisiaj czy jutro, a może jeszcze zaczekać do poniedziałku 🙈 Mam jakieś schizy, że ktoś będzie miał mi to za złe 😏 chociaż z drugiej strony wiem, że przecież nikt mi życia nie będzie układał…
ja mam to samo, też się przejmuje robotą, i że ich zostawię w najcięższym momencie naszego projektu i że szef się wkurzy 🙈 muszę sobie priorytety pozmieniać w głowie :D

Mysle ze to kwestia indywidualna. Ja mojej kierowniczce powiedzialam od razu ze staram sie o dziecko, bo wiedzialam tez że ze względu na wykonywana prace od razu pojde na zwolnienie. Wiec jak tylko zaszłam w ciaze to Powiedzialam o tym mojej kierowniczce, zeby miala czas na znalezienie kogos na moje zastępstwo. Mysle, ze to bylo fair :) ale my pracyjemy we 2 wiec jak ja odeszłam, od razu ktos musial mnie zastąpić. Mimo to balam sie, ze moja kierowniczka bedzie zla, ale kurcze teraz moje zdrowie i zdrowa ciaza sa dla mnie najwazniejsze. Na wiadomosc o mojej ciazy wzruszyła sie razem ze mna, bo widziala ile to mnie kosztowalo nerwow, czasu i wszystkiego innego ;)

Yep, pisałam wyzej o zakrzepicy wrodzonej, to są te badania genetyczne na trombofilie. Mam dwie mutacje, ale one nie powodują zakrzepicy ani poronień. Zobaczymy co te badania krwi teraz pokażą :) Gratulacje wizyty i serduszka <3
A rzeczywiscie, Sorki cos nie doczytałam :) ja biore Acard 150 i bede brala go do 34tyg ciazy. Chciaz tez nie mam jakis strasznych wskazać. Mialam jakies male odchylenia w krzepnięciu krwi.
Dziekuje 🥰

reklama
Mam to samo 🥺 chce powiedzieć w następnym tygodniu i już w październiku zostać w domu ..znowu podwyżkę miałam dostać na dniach i teraz powiedzieć przed czy po? Jak po to będzie wyglądało jakbym tylko czekała na kasę i potem zwolnienie szybko 😱😱na podwyżkę czekam od kwietnia, bo wtedy podniosłam kwalifikacje..no ale dyr zapowiedział, że od nowego roku szkolnego...

Do góry