reklama
linka90
Fanka BB :)
Polecam blog Sroka o. Dużo przydatnych recenzji. Jak nie chce Ci się szukać i wymyślać to dobre składy mają produkty babydream z Rossmann.Ja poproszę o ściągę dotyczącą kosmetyków na pierwsze dni życia maleństwa. Po 10 latach wypadłam z obiegu, jest masę nowych kosmetyków do pielęgnacji niemowlaków, kiedys to był np. sudokrem- dzis czytam że niekoniecznie jest to dobry wybór itd. Ala dzidzi mam paczkę pampersów i dla siebie op.wkładek po porodowych+wkładki laktacyjne. Oczywiście potrzebuje zorientowac o te rzeczy, których będe potrzebowała do szpitala, bo potem to juz sobie dokupię.
Ja kupiłam bepanthen baby-super krem i na pupkę i na ranki. Wzięłam też linomag bo każde dziecko jest inne więc wolę mieć dwa na wypadek gdyby któryś krem uczulał. Więc do szpitala biorę bepanthen, octenisept, smoka, pampy i chyba tyle. Dla siebie lanoline ja akurat kupiłam z ziaji lanomasc i kompresy medimum. Pierwsza laktacja nie poszła mi najlepiej więc wolę być przygotowana. Sudocrem mieli swego czasu z Polski wycofać, to bardzo mocny krem, wysuszający, na odparzenia jedynie, nie używałabym do codziennej pielęgnacji.
W szpitalach teraz nie kapią dzieci. Oilatum jest fajne, łagodne ale drogie. Przy pierwszej ciąży miałam a potem przeszłam na nivea baby. Teraz jest mnóstwo fajnych serii w Rossman z dobrym składem, polecanym przez srokao. Np bobini szampon 3w1, alterra 3w1 i wiele innych więc spróbuję coś drogeryjnego
W szpitalach teraz nie kapią dzieci. Oilatum jest fajne, łagodne ale drogie. Przy pierwszej ciąży miałam a potem przeszłam na nivea baby. Teraz jest mnóstwo fajnych serii w Rossman z dobrym składem, polecanym przez srokao. Np bobini szampon 3w1, alterra 3w1 i wiele innych więc spróbuję coś drogeryjnego
linka90
Ja mam dokładnie taki sam zestawJa kupiłam bepanthen baby-super krem i na pupkę i na ranki. Wzięłam też linomag bo każde dziecko jest inne więc wolę mieć dwa na wypadek gdyby któryś krem uczulał. Więc do szpitala biorę bepanthen, octenisept, smoka, pampy i chyba tyle. Dla siebie lanoline ja akurat kupiłam z ziaji lanomasc i kompresy medimum. Pierwsza laktacja nie poszła mi najlepiej więc wolę być przygotowana. Sudocrem mieli swego czasu z Polski wycofać, to bardzo mocny krem, wysuszający, na odparzenia jedynie, nie używałabym do codziennej pielęgnacji.
Ksenia975
Mam zamiar kąpać dziecko dopiero w domu, więc do szpitala nic takiego nie biorę.A do kąpieli? Słyszałam że emolium czy oliatum nie warto bez potrzeby kupować bo to na atopową skórę specyfik. Raczej zwykly płyn...jakiś sprawdzony?
Ja mam z Hipp. A krem na pupę używam Linomag Bobo A+E (różowy), a w razie ewentualnych odparzeń Linmag zielonyA do kąpieli? Słyszałam że emolium czy oliatum nie warto bez potrzeby kupować bo to na atopową skórę specyfik. Raczej zwykly płyn...jakiś sprawdzony?
Czytałam w necie że matki chwalą te kremyJa mam z Hipp. A krem na pupę używam Linomag Bobo A+E (różowy), a w razie ewentualnych odparzeń Linmag zielony
Z pierwszym dzieckiem leżałyśmy na oddziale 11 dni-noworodkowe zapalenie płuc+żółtaczka. Wolę cos spakowac do kąpieliMam zamiar kąpać dziecko dopiero w domu, więc do szpitala nic takiego nie biorę.
reklama
Ksenia975
Przy tak długim pobycie i tak będzie potrzeba, żeby Ci ktoś dowiózł pewne rzeczy, więc i taki płyn mógłby dowieźć, nie ma sensu brać na zapas, no ale to jak już uważasz. Ja staram się brać minimum wszystkiego.Z pierwszym dzieckiem leżałyśmy na oddziale 11 dni-noworodkowe zapalenie płuc+żółtaczka. Wolę cos spakowac do kąpieli