Ale jak po teście Pappa dostaje się wynik 1:300 to już jest wskazanie do diagnostyki inwazyjnej, a 1:300 to zdecydowanie mniejsze ryzyko na urodzenie dziecka chorego, niż ryzyko w przypadku amniopunkcji na poronienie (dlatego nie zdecydowałabym się na amnio). Ale żeby nie było nikogo nie zniechęcamSpoko, jak uważacie. Jak po tescie pappa nie zamierza ktos robic badan inwazyjnych to faktycznie bez sensu. Do tej pory raczej spotykalam sie z tym, że wszyscy wykonuja wszystkie dostępne badania, ale oczywiscie to wasz wybor.
Sama jestem po amniopunkcji wiec jak ktoras by miala jakieś pytania to zapraszam.
reklama
Ksenia975
Fanka BB :)
No właśnie, on może nie mieć tego sprzętu, ale okaże się niedługo.Mój lekarz robi zarówno zwykłe USG jak i 3D i to jest w cenie. Po prostu w trakcie badania pokazuje mi dzieciątko trochę w tej technologii a trochę w tej. Chyba wszystko zależy od sprżetu danego lekarza. Po prostu niektórzy nie mają tego z opcją 3D/4D.
Ksenia975
A ja wręcz przeciwnie, raczej znam same mamy, które takich badań nie robiły. Ale i tak nie zamierzam się sugerować tym kto się decyduje, a kto nie, tylko tym co wcześniej napisałam, uważam to po prostu za zbędny stres.Spoko, jak uważacie. Jak po tescie pappa nie zamierza ktos robic badan inwazyjnych to faktycznie bez sensu. Do tej pory raczej spotykalam sie z tym, że wszyscy wykonuja wszystkie dostępne badania, ale oczywiscie to wasz wybor.
Sama jestem po amniopunkcji wiec jak ktoras by miala jakieś pytania to zapraszam.
Jeanetttte
Nie uważam, że myślę głupio jak to określiłaś. Nie zmienię zdania. Szanujmy swoje decyzje. Niejeden lekarz jest tego zdania co ja, ale są też tacy co podzielają Twoje.
Ciekawa jestem jak to jest u mojego lekarza, ale wątpię, że za darmo. Jednak warto mieć takie zdjęcie zwłaszcza, że założyłam album i już jedno zdjęcie tam widnieje, ale nie 3D.
Ja znam dziewczyny, które mają lekarza prowadzącego że słabszym sprzętem, a co trymestr chodzą do innego, żeby mieć takie zdjęcie lub filmik nagrany
Ksenia975
Może to jest myśl.Ja znam dziewczyny, które mają lekarza prowadzącego że słabszym sprzętem, a co trymestr chodzą do innego, żeby mieć takie zdjęcie lub filmik nagrany
Foka_szara
Ja pewnie zrobię dla świętego spokoju zwłaszcza, że mam swoje lata. Cena wydaje mi się, że jest jeszcze do przełknięcia więc jeśli da mi to odrobinę spokoju to jestem na tak U mnie w mieście że względu na pandemię laboratorium (nie będę podawała nazwy) które pobiera próbki jest zamknięte, ale na pobranie krwi przyjeżdża do domu pielęgniarka. Reszta formalności odbywa się telefonicznie lub przez internet.Hej Dziewczyny, a chciałam się zapytać, czy planujecie robić badania wolnego dna płodu? Albo może już robiłyście w poprzednich ciążach? Bo ja tak myślę, że chyba się na nie zdecyduję, tylko nie wiem jeszcze, który panel bym chciała wykonać.
Ksenia975
Takie pytanie z innej półki.
Czujecie, że to będzie chłopiec, czy raczej dziewczynka. Mi coś mówi, że będzie to chłopiec. Nie, żebym bardzo chciała chłopca, bo w sumie mi obojętnie, ale jestem ciekawa, czy przeczucie się sprawdzi. Nie ma to nic wspólnego z wróżbiarstwem! Haha tak tylko sobie rozmyślam.
Czujecie, że to będzie chłopiec, czy raczej dziewczynka. Mi coś mówi, że będzie to chłopiec. Nie, żebym bardzo chciała chłopca, bo w sumie mi obojętnie, ale jestem ciekawa, czy przeczucie się sprawdzi. Nie ma to nic wspólnego z wróżbiarstwem! Haha tak tylko sobie rozmyślam.
Jeanetttte
Hej Dziewczyny, a chciałam się zapytać, czy planujecie robić badania wolnego dna płodu? Albo może już robiłyście w poprzednich ciążach? Bo ja tak myślę, że chyba się na nie zdecyduję, tylko nie wiem jeszcze, który panel bym chciała wykonać.
Ja sama z siebie nie robię. Jeżeli lekarz pokieruje to owszem. Na chwilę obecną nic nie robię. U nas w rodzinie nie ma osób niepełnosprawnych dlatego się w ten sposób trochę uspokajam, aczkolwiek różnie w życiu bywa. Czas okaże nie ma co o tym myśleć
reklama
Foka_szara
A o chciałam was niestety uświadomić, że cytat
"Za trzy dni Trybunał Konstytucyjny zdecyduje, czy przerywanie ciąży ze względu na ciężkie wady płodu jest zgodne z Konstytucją"
I jesli to przejdzie to wtedy nie będzie dylematu czy usuwać ciążę z ciężkim uszkodzeniem płodu czy nie, bo już nie będzie wyboru.
"Za trzy dni Trybunał Konstytucyjny zdecyduje, czy przerywanie ciąży ze względu na ciężkie wady płodu jest zgodne z Konstytucją"
I jesli to przejdzie to wtedy nie będzie dylematu czy usuwać ciążę z ciężkim uszkodzeniem płodu czy nie, bo już nie będzie wyboru.