reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Musisz być na czczo 12h tak mi lekarz mówił, więc lepiej połóż się po prostu wcześniej spać A rano napjj się wody. Ja dałam jakoś radę A martwiłam się że nie dam rady byłam w sumie na głodnego 13h bo czekałam trochę na przyjęcie. Ale spoko poszło.
No to mogłabym nawet zjeść o 22 bo do 10 wtedy by było równie 12 godzin. A jak zjem o 21, tak jak planuję, to jest 13 godzin.

reklama
Tak późno na badania?
No tak, napisałam w tamtym poście, że dlatego się obawiam, bo mam badania dopiero na 10:00, a przychodnia nie jest w moim mieście, tylko 25 km muszę jeszcze dojechać. Niestety wredna położna, która umawia na wizyty nie bierze tego pod uwagę. Teraz w dobie "pandemii" wszyscy zachowują się tak, jakby łaskę robili, że wogóle przyjmą.

No tak, napisałam w tamtym poście, że dlatego się obawiam, bo mam badania dopiero na 10:00, a przychodnia nie jest w moim mieście, tylko 25 km muszę jeszcze dojechać. Niestety wredna położna, która umawia na wizyty nie bierze tego pod uwagę. Teraz w dobie "pandemii" wszyscy zachowują się tak, jakby łaskę robili, że wogóle przyjmą.
Nie ni to faktycznie jedz, wylicza sobie i tyle

Dziewczyny a jak wasze odżywianie ? Ja starań się jeść dobrze ale dzisiaj miałam taka ochotę na kfc i teraz siedzę i jem kurczaka mając wyrzuty sumienia... a jak u was ?

Dziewczyny a jak wasze odżywianie ? Ja starań się jeść dobrze ale dzisiaj miałam taka ochotę na kfc i teraz siedzę i jem kurczaka mając wyrzuty sumienia... a jak u was ?
Mam czasami napad na słodkie, lub na coś niezdrowego i wtedy zjem, ale rzadko mi się to zdarza. Częściej mam chęć na owoce. Na szczęście u mnie nie ma KFC ani McDonalda więc nie ma pokusy na aż tak niezdrowe jedzonko. 😁 Ważę się codziennie rano na czczo, więc kontroluję wagę i stoi ona cały czas w miejscu +- 0,5 kg jak to u każdego. Stoi w miejscu mimo, że brzuszek rośnie. Mierzę go co jakiś czas i w sumie 2 cm więcej. Niektóre spodnie zaczynają nieco uciskać i czasami muszę je rozpiąć 😃.

I jeszcze tak wam napisze ze takie zachcianki u mnie ruszyły... dzisiaj zjadłam całe brzoskwinie w puszce 🙄 teraz to kfc a od wczoraj mam tez ochotę na sałatkę jarzynowa i pierogi ruskie.. ale ta jarzynowa to z racji tego ze mam narazie odpuscic gotowanie to poprosiłam narzeczonego żeby tak na szybko kupił mi jakaś gotowa ze sklepu i była tak niedobra Ze po spróbowaniu prawie zwymiotowałem 😅

reklama
Mam czasami napad na słodkie, lub na coś niezdrowego i wtedy zjem, ale rzadko mi się to zdarza. Częściej mam chęć na owoce. Na szczęście u mnie nie ma KFC ani McDonalda więc nie ma pokusy na aż tak niezdrowe jedzonko. 😁 Ważę się codziennie rano na czczo, więc kontroluję wagę i stoi ona cały czas w miejscu +- 0,5 kg jak to u każdego. Stoi w miejscu mimo, że brzuszek rośnie. Mierzę go co jakiś czas i w sumie 2 cm więcej. Niektóre spodnie zaczynają nieco uciskać i czasami muszę je rozpiąć 😃.
To ja jak narazie wagowo poleciałam w dół o kilogram.. a który jesteś tydzień ? Ja po sobie nic a nic jeszcze nie widzę żeby coś brzuszek urósł 😁

Do góry