reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

To ja jak narazie wagowo poleciałam w dół o kilogram.. a który jesteś tydzień ? Ja po sobie nic a nic jeszcze nie widzę żeby coś brzuszek urósł 😁
Jestem w 10 tygodniu i 3 dniu. Może brzuch nie jest jakoś specjalnie widoczny, ale miarka i niedopinajace się spodnie mówią swoje. 😁 Ja osobiście widzę lekkie "wybrzuszenie" i mój maz też widzi. A Ty który tydzien?

reklama
Jestem w 10 tygodniu i 3 dniu. Może brzuch nie jest jakoś specjalnie widoczny, ale miarka i niedopinajace się spodnie mówią swoje. 😁 Ja osobiście widzę lekkie "wybrzuszenie" i mój maz też widzi. A Ty który tydzien?
Ja dzisiaj według usg 8+0 tc, według om 7+5. To ciekawe, w takim razie czekam co u mnie będzie za 2 tygodnie 😁😊

Ja dzisiaj według usg 8+0 tc, według om 7+5. To ciekawe, w takim razie czekam co u mnie będzie za 2 tygodnie 😁😊
Ja w 8+0 tc pierwszy raz zobaczyłam maluszka i usłyszałam serce 😁 ogólnie jeśli chodzi o objawy dokuczała mi głównie senność, zmęczenie, zawroty głowy i częste sikanie, a im dalej tym gorzej. Teraz mam solne bóle głowy zwłaszcza w nocy i często jakieś jedzenie potrafi mi tak zaszkodzić, że się męczę kilka godzin 🤪

Dziewczyny a jak wasze odżywianie ? Ja starań się jeść dobrze ale dzisiaj miałam taka ochotę na kfc i teraz siedzę i jem kurczaka mając wyrzuty sumienia... a jak u was ?
Ja miałam wczoaj Kfc :) a dziś zamówilłam zupę krem z pomidorów i pizzę. Ostatnio się bardzo po restauracjach żywię, ale nie mam totalnie sił gotować ;/

A to ja z wagą bardziej poszalałam, bo mam już +1,5kg a dziś 11t+1 (USG) lub 11t+4 (OM). Ale tak to jest jak na ciągłe mdłości pomaga tylko jedzenie i sobie go nie żałuję :)

Ja to znowu potrafię coś zjeść i od razu zwrócić ... zależy od dnia :/
To ja mam jakoś inaczej, mdłości miałam całodniowe (teraz już trochę mają mniejszą częstotliwość), ale do wymiotów nie doszło :) chociaż czasem to już mną tak telepie, że nie raz wisiałam nad muszla, ale nic nie leci 😅 Bardzo mnie to zaskoczyło, bo w pierwszej ciąży jak zaczęłam wymiotować w okolicach 8-9 tygodnia to trwało to (dzień w dzień) do 16 tygodnia, a potem do 23tygodnia się tak raz w tygodniu nadal zdarzało. A teraz już 11 tydzień skończony i nic :D

Ja dzisiaj wg om mam 10+4, a USG 11+1. Brzuch mam widoczny gdy mam zaparcia🙂 Jak jestem po wc brzuszek już nie jest wzdęty. Zauważyłam, że gdy leżę to wzgórek na brzuchu okolice macicy jest większy jak w 8 tygodniu 🙂

reklama
Dziewczyny a bolały/bolą Was plecy? Właśnie jakoś dopadł mnie ból pleców, tak jakby nie wiem nerki. Nie wiem id czego, leżę praktycznie cały czas. Czyżby właśnie od leżenia ? 😅

a powiem Wam ze zazdoeszcze Wam ze już jesteście ponad 10 tygodniem jakoś nie wiem ja najbardziej czekam na ten 10 tydzień a później żeby skończyć 1 trymestr. Teraz każdy dzień mi się tak strasznie dłuży...

Do góry