reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Przesyłam raport z pola bitwy. 😁 Właśnie jestem po wizycie. Maleństwo tańcowało całe badanie usg. 😅 Torbiel zniknęła, płaski worek płodowy (który na początku wyglądał jak banan, zamiast być owalny) jest już piękny i okrągły. Lekarka mówiła, że nie ma się wręcz do czego przyczepić. Za 2 tygodnie mam mieć prenatalne (to będzie 13tc). Także, no jaram się jak znicz w zaduszki i uśmiech nie schodzi mi z twarzy. 😁

reklama
Dziewczyny to ja mam teraz jeszcze jedno pytanko. Niestety przypaletala mi się infekcja i przez ostatnie 6 dni stosowałam pimafucin. Skończyłam opakowanie i chciałam odbudować sobie florę bakteryjną. Kupiłam sobie globulki Invag, jednak teraz zaczęłam czytać ze ich wpływ na ciążę nie jest poznany i należy skonsultować to z lekarzem prowadzacym ciążę. Niestety wizytę mam dopiero za tydzień, a chciałabym coś zacząć już działać :( czy któras z Was stosowała może te probiotyki dopochwowo w ciąży?

Dziewczyny to ja mam teraz jeszcze jedno pytanko. Niestety przypaletala mi się infekcja i przez ostatnie 6 dni stosowałam pimafucin. Skończyłam opakowanie i chciałam odbudować sobie florę bakteryjną. Kupiłam sobie globulki Invag, jednak teraz zaczęłam czytać ze ich wpływ na ciążę nie jest poznany i należy skonsultować to z lekarzem prowadzacym ciążę. Niestety wizytę mam dopiero za tydzień, a chciałabym coś zacząć już działać :( czy któras z Was stosowała może te probiotyki dopochwowo w ciąży?
Ja miałam je brać ale wtedy już podejrzewałam ze jestem w ciąży do wizyty u gina było daleko i po przeszukaniu całego internetu nie znalazłam żadnych informacji na temat tych globulek i ich oddziaływania na ciąże wiec zrezygnowałam ze stosowania ich i leżą do tej pory bo w sumie już nawet zapomniałam o ich stosowaniu 🤷🏼‍♀️

Hej dziewczyny. Budowa mnie pochlonela! Ale jestem! Postaram się doczytać.
Zapisałam się dzisiaj na prenatalne na 6 listopada będę mieć 12 tydzień wtedy.
W ogóle dziewczyny pytanie z innej beczki.. myślałyśmy o prywatnym wątku?
Jak byłam na wrześniowych kiedyś to udało się mieć prywatę i każda pisała wszystko a tutaj jednak ja się trochę hamuje i zdjęć nie wrzucam ani nic [emoji3]
Hej, ja proponuje po prenatanych tak jak na marcowkach robilysmy. To takie troche pewniejsze dla mnie, bo wiecie ;) juz taki bezpieczny w miare czas zacznie sie robic.

Przesyłam raport z pola bitwy. 😁 Właśnie jestem po wizycie. Maleństwo tańcowało całe badanie usg. 😅 Torbiel zniknęła, płaski worek płodowy (który na początku wyglądał jak banan, zamiast być owalny) jest już piękny i okrągły. Lekarka mówiła, że nie ma się wręcz do czego przyczepić. Za 2 tygodnie mam mieć prenatalne (to będzie 13tc). Także, no jaram się jak znicz w zaduszki i uśmiech nie schodzi mi z twarzy. 😁
Super! A dzisiaj konkretnie ktory masz tydzien, dzień. Tez bym chciala jutro dobre wieści usłyszeć.

Dziewczyny a ja się zastanawiam i nie wiem co o tym myśleć. Okazało się ze dziewczyna z mojej grupy na studiach może mieć covida i dzisiaj ma mieć robione testy a jutro pewnie wynik. Odgórnie dziekan wysłał nas na „izolacje domowa” i naukę zdalna do odwołania. A ja miałam w sobotę jechać na pobranie krwi żeby wykonać potrzebne badania... i teraz nie wiem czy mogę? Nie jestem na żadnej kwarantannie, nikt z sanepidu do mnie nie dzwonił nic
Kwarantanny nie dostaje się z "automatu". To już pisałam, ale u mnie w rodzinie są osoby, które miały kontakt z osobą chorą i na żadną kwarantannę nie trafiły. Póki nie masz oficjalnego zakazu możesz robić co chcesz, a to co zrobisz to już wybór należy do ciebie. Skoro ta osoba o której piszesz nie ma potwierdzonego wyniku to nawet nie jesteś w kręgu zainteresowań sanepidu ;) Jak będzie znany wynik to wtedy sytuacja będzie klarowna, a póki co to nie stresuj się niepotrzebnie. Jak masz jakieś obawy możesz we własnym zakresie zrobić test metodą PCR (płatny)

Ostatnia edycja:
Kwarantanny nie dostaje się z "automatu". To już pisałam, ale u mnie w rodzinie są osoby, które miały kontakt z osobą chorą i na żadną kwarantannę nie trafiły. Póki nie masz oficjalnego zakazu możesz robić co chcesz, a to co zrobisz to już wybór należy do ciebie. Skoro ta osoba o której piszesz nie ma potwierdzonego wyniku to nawet nie jesteś w kręgu zainteresowań sanepidu ;) Jak będzie znany wynik to wtedy sytuacja będzie klarowna, a póki co to nie stresuj się niepotrzebnie. Jak masz jakieś obawy możesz we własnym zakresie zrobić test metodą PCR (płatny)
Dziękuje ci bardzo za odpiwiedz :)

reklama
Super! A dzisiaj konkretnie ktory masz tydzien, dzień. Tez bym chciala jutro dobre wieści usłyszeć.

Wg OM 10+5, wg dzisiejszego usg 10+1 czyli 4 dni młodsze. Ale przy moich cyklach, które zawsze żyły swoim życiem to podobno nie ma się czym przejmować. 😅
Trzymam kciuki kochana za jutrzejszą, Twoją wizytę. 🧡🤞

Do góry