reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Hej, melduje się dzisiaj. Bez wymiotow. Boli w brzuchu, krzyżu. Stoi na żołądku🙉 ale ogólnie jakoś daję radę. Przeziebienie minęło. Bedziecie badać oprocz rozyczki i toxo, cytomegalowirusa? Bo ja sama z tym cmv sie waham. Ostatnio w ciąży nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego 😱
Ja się zastanawialam czy że mną jest coś nie tak że się tak dobrze czułam przez ostatnich parę dni. Wczoraj czar prysl i czułam.sie fatalnie tylko bym leżała i nic więcej. Dziś już też na szczęście jest dobrze😊
Ja Z badań zrobię to co mi lekarz na razie zaznaczył A to badanie jaki ma skrót? Ale raczej nie mam tego na liście

reklama
Hej, melduje się dzisiaj. Bez wymiotow. Boli w brzuchu, krzyżu. Stoi na żołądku🙉 ale ogólnie jakoś daję radę. Przeziebienie minęło. Bedziecie badać oprocz rozyczki i toxo, cytomegalowirusa? Bo ja sama z tym cmv sie waham. Ostatnio w ciąży nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego 😱
Też pierwsze słyszę

Lekarza to nawet nie będę pytać bo on mi nie pozwoli córki na ręce brać nawet 🤦‍♀️ A wiadomo że brałam w poprzedniej ciąży i teraz też będę brać bo ona jeszcze tego potrzebuje. Myślisz że mogę zacząć coś już w 1 trymestrze? Ja ćwiczyłem.doayc mocne treningi z Moniką Kołakowska więc nie miałabym teraz kompletnie pojęcia co mogę robić A co nie. Maty i butów nie schowałam do szafy, czekają na mnie 😁
Kojarzę ta panią. treningi beda się znacząco różniły, pot nie bedzie się lał hihi.
Odezwę się na pewno wieczorem! Musze wracać do pracy😂🙈

Hej, melduje się dzisiaj. Bez wymiotow. Boli w brzuchu, krzyżu. Stoi na żołądku[emoji86] ale ogólnie jakoś daję radę. Przeziebienie minęło. Bedziecie badać oprocz rozyczki i toxo, cytomegalowirusa? Bo ja sama z tym cmv sie waham. Ostatnio w ciąży nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego [emoji33]
Ja badałam cytomegalie i wyszła mi przechorowana i w sumie tak jakbym była chwilę po przebytej infekcji . Możliwe że była przyczyna straty w tamtym roku bo podobno utrzymuje się około 6miesiecy w wynikach .

Z badań teraz mam HIV,HCV, glukozę ,USR, TSH ,morfologię , mocz . Jak dzwoniłam to zapłacę około 130 zł bo częściowo mam od rodzinnego skierowanie na TSH,glukozę i morfologię , ferratyne

Kochana, ja jeszcze jako nieciężarna, prowadziłam zajecia dla kobiet w ciazy i treningi indywidualne po porodzie hihi. Możesz podpytać lekarza czy nie maprzeciwskazan do aktywności fizycznej. Jeśli da zielone światło, to gorąco zachęcam do umiarkowanych ćwiczeń, zwłaszcza że przed zajsciem w ciaze ćwiczyłaś. Niesie to niesamowicie duzo dobra dla Twojego zdrowia i maluszka. Służę pomocą i doborem odpowiednich ćwiczeń , bo trzeba je przesiać 😊
Ja tylko jak dostanę zielone światło to ruszam. Teraz mam zakaz ćwiczeń. Zamierzam nawet pobiegać. Wiem, że w ciąży mozna a Ty co o tym sądzisz? Myślałam tez o jodze dla ciężarnych. W poprzedniej ciąży chodziłam na fitness dla ciężarnych i bylo super.

O matko ja zapłaciłam wczoraj za wizyte i leki 400zł,a dziś badania 230..pojdziemy z torbami🙄 mnie dziś brzuch nie boli, a plemienie jest tylko na papiwrze po toalecie..wiecie zrobiłam test i odrazu druga piekna krecha..jakbym poroniła też by była???
Tak, też by była. Beta spada stopniowo i potrzeba czasu aż się wyzeruje, a to też zależy od jakich wartości zaczyna spadać. Inaczej spada z poziomu 1000 inaczej z poziomu 10 000.

Ja robiłam ale jeszcze przed ciążą wszystkie te badania :) też mi wyszło że przechorowałam cytomegalie

reklama
Jestem dziś nadmiernie głodna! Zjadłam 2sniadaniabi właśnie skończyłam obiad już tak mi się go chciało że szok. Wcielam bitki z ziemniakami . A w pierwszej ciąży przed południem nie mogłam nawet pomyśleć o mięsie binod razu biegłam ddo łazienki. Dziś plecy bolą i momentami tak niedobrze mi się zrobi ale na szczęście przechodzi. Lecę się szybko położyć póki mój synuś śpi ;D

Do góry