reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Jak to jest z tym bólem brzucha na początku ciąży? W okolicach piątego tygodnia to tak mnie bolało jak przed okresem tylko, że łapalo mnie w środku nocy i wybudzalo ze snu. Teraz noce mam spokojne, czasami delikatnie coś zaboli, ale zaczynam sobie już coś wkręcać. Boli źle, nie boli też źle ;)
Mnie tez bolało, tak jak na okres. Momentami miałam wrażenie, ze go zaraz dostanę. Teraz 7tydzien i już nie mam boli.
Za to duże mdłości i zmęczenie

reklama
Hej dziewczyny! 18ego wyszła mi beta 19,8 a wizytę mam 7 października. Nie powtarzałam bety bo nie chce się stresować ale nie wiem czy wytrzymam do wizyty. Co byście zrobiły na moim miejscu ? Beta wyszła niska bo przesunęła mi się owulacja bo nawet test tego dnia nie wykrywał ciąży dopiero po 2 dniach wiec ciąża jest młodziutka.

Hej dziewczyny! 18ego wyszła mi beta 19,8 a wizytę mam 7 października. Nie powtarzałam bety bo nie chce się stresować ale nie wiem czy wytrzymam do wizyty. Co byście zrobiły na moim miejscu ? Beta wyszła niska bo przesunęła mi się owulacja bo nawet test tego dnia nie wykrywał ciąży dopiero po 2 dniach wiec ciąża jest młodziutka.
Opcje są dwie . Albo podejdziesz na luzie i nie ponowisz i cierpliwie poczekasz do wizyty albo zrobisz i sprawdzisz przyrost. Moim zdaniem jeśli odpukac coś będzie miało pójść nie tak to pójdzie a chociaż ewentualnie odrazu będziesz wiedziała . Takie jest moje podejście .

Ja nie robiłam bety bo tez nie chciałam tego przeżywać. Czekałam do wizyty i było wszystko dobrze.

Ta niska beta mnie lekko wystraszyła, ale no jeśli była robiona na bardzo wczesnym etapie to mogła wyjść taka niska. Nie wiem chyba źle mi zrobiło to, ze ciagle czytam tutaj o poronieniach. Nie zdawałam sobie sprawy, ze to się dzieje tak często 😭 to moja pierwsza ciąża i nawet nie wiem czy się cieszyć. Po wizycie chce powiedzieć rodzicom ale tez się np.tego obawiam czy to nie za wczesna radość. A z drugiej strony i tak ciężko będzie mi milczeć przez te 2 tygodnie.

Ta niska beta mnie lekko wystraszyła, ale no jeśli była robiona na bardzo wczesnym etapie to mogła wyjść taka niska. Nie wiem chyba źle mi zrobiło to, ze ciagle czytam tutaj o poronieniach. Nie zdawałam sobie sprawy, ze to się dzieje tak często 😭 to moja pierwsza ciąża i nawet nie wiem czy się cieszyć. Po wizycie chce powiedzieć rodzicom ale tez się np.tego obawiam czy to nie za wczesna radość. A z drugiej strony i tak ciężko będzie mi milczeć przez te 2 tygodnie.
Zrób sobie jeszcze raz betę po tym czasie i zobaczysz ile urosła. Mnie też ciężko milczeć A jeszcze 2 tygodnie do wizyty. Ale dzielnie czekam :) choć moja mamuska wczoraj wyskoczyła z tekstem "Ty to chyba w ciąży jesteś nie?" Także wiem że się domyśla Ale też wie że jak przyjdzie czas to sama jej powiem. Ja cierpliwie czekam do wizyty co ma być to będzie. Ale dziś dla siebie zrobiłam betę po tygodniu. Teraz będę czekać z czystym sumieniem :)
Mam też co robić więc za dużo o tym nie myślę:)
Będzie wszystko dobrze, nie zamartwiaj się na zapas

Zrób sobie jeszcze raz betę po tym czasie i zobaczysz ile urosła. Mnie też ciężko milczeć A jeszcze 2 tygodnie do wizyty. Ale dzielnie czekam :) choć moja mamuska wczoraj wyskoczyła z tekstem "Ty to chyba w ciąży jesteś nie?" Także wiem że się domyśla Ale też wie że jak przyjdzie czas to sama jej powiem. Ja cierpliwie czekam do wizyty co ma być to będzie. Ale dziś dla siebie zrobiłam betę po tygodniu. Teraz będę czekać z czystym sumieniem :)
Mam też co robić więc za dużo o tym nie myślę:)
Będzie wszystko dobrze, nie zamartwiaj się na zapas
Ja robiłam betę w ponidzialek i teraz czekam na wyniki aż przyjdą czy prawidłowo wzrasta ,ale jak dasz radę wytrzymać do czasu wizyty to czekaj bo ja bym nie dała rady 😊

Jak to jest z tym bólem brzucha na początku ciąży? W okolicach piątego tygodnia to tak mnie bolało jak przed okresem tylko, że łapalo mnie w środku nocy i wybudzalo ze snu. Teraz noce mam spokojne, czasami delikatnie coś zaboli, ale zaczynam sobie już coś wkręcać. Boli źle, nie boli też źle ;)
Ja właśnie jestem w 5 tygodniu i mnie brzuch od wczoraj boli. Co chwilę dosłownie. W nocy jak wstałam też bolal.

reklama
Zrobić możesz, bo przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz. Ja olałam betę na tak wczesnym etapie, żeby nie przechodzić tego co ty teraz. No, ale każdy decyduje za siebie :)

Do góry