reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Dziewczyny a tak z innej beczki. Co sądzicie o piciu piwka 0 % oczywiście w ciąży? Tak mi się chce takiego szczególnie w takie upały że nie potrafię sobie odmówić. Mówię o tych smakowych zerówkach nie o zwykłych 😊
Jak 0% to pewnie! Ja piłam takie jak karmiłam piersią. Wino bezalko też jest smaczne.

reklama
Szczerze ja się boję ludzi, którzy wierzą w zabobony. Staram się ich unikać choć nie jest to zawsze możliwe. Ja byłam na pogrzebie, ja i dziecko dobrze się mamy. Przepraszam, mnie śmieszy jak ktoś wierzy w zabobony a juz zwlaszcza jak jest wierzący. Ale to moje zdanie. Jak masz siłę ja bym szła na pogrzeb. Jeżeli masz mdłości, wymioty, słabo Ci, to wtedy bym odpuściła ;)

Właśnie też nie wierzę w takie gadania ale ciekawa byłam waszej opinii na ten temat ☺️ Właśnie o dziwo się czuję dużo lepiej jak 1/2 tygodnie temu mdłości już nie mam, siły powróciły 🤔 Ale w każdym bądź razie dzięki za opinię 😊

Hej, jestem po wizycie. Usg nie było w gabinecie ale dała mi skierowanie na cito i mam je dzisiaj o 17.15. Trochę plamie, dostałam duphaston, ale ja w każdej ciąży plamiłam i brałam także taki mój urok. Po badaniu lekarka stwierdziła ciąże, macica powiększona. Wg niej jakiś 8 tydzień ale usg prawdę powie. Dostałam absolutny zakaz chodzenia do pracy. Jak się dowiedziała, że pracuje z dziećmi powiedziała ze nawet dzisiaj iść nie mogę. To za duże ryzyko. I w sumie wiecie, wczoraj dwoje dzieci wysłałam z gorączka do domu a w przedszkolu jeden rodzocma potwierdzony covid... Tak więc jestem już po rozmowie z dyrektorem, spoko, rozumie. Trochę mi smutno bo myślałam ze jeszcze chwile popracuje ale jedbak to rozsądne odejść. A i mogę biegać ale nie długie dystanse i dopiero jak plamienie minie, najleoiej w 2 trym. Dostałam również skierowania na badania oraz witaminy. Femibion 2. No i tyle, czekam na 17😂

Hej, jestem po wizycie. Usg nie było w gabinecie ale dała mi skierowanie na cito i mam je dzisiaj o 17.15. Trochę plamie, dostałam duphaston, ale ja w każdej ciąży plamiłam i brałam także taki mój urok. Po badaniu lekarka stwierdziła ciąże, macica powiększona. Wg niej jakiś 8 tydzień ale usg prawdę powie. Dostałam absolutny zakaz chodzenia do pracy. Jak się dowiedziała, że pracuje z dziećmi powiedziała ze nawet dzisiaj iść nie mogę. To za duże ryzyko. I w sumie wiecie, wczoraj dwoje dzieci wysłałam z gorączka do domu a w przedszkolu jeden rodzocma potwierdzony covid... Tak więc jestem już po rozmowie z dyrektorem, spoko, rozumie. Trochę mi smutno bo myślałam ze jeszcze chwile popracuje ale jedbak to rozsądne odejść. A i mogę biegać ale nie długie dystanse i dopiero jak plamienie minie, najleoiej w 2 trym. Dostałam również skierowania na badania oraz witaminy. Femibion 2. No i tyle, czekam na 17😂
To daj znać później:)

Ile czeka się na wyniki takiego zestawu plus na witaminę D? Robiła któraś? Nie wiem ile przed wizytą iść żeby było ok

Załączniki

• 20200916_121622.jpg
    20200916_121622.jpg
    571,1 KB · Wyświetleń: 55
Ile czeka się na wyniki takiego zestawu plus na witaminę D? Robiła któraś? Nie wiem ile przed wizytą iść żeby było ok

Ja byłam o 9 rano pobrać krew, a o 17 miałam już były wyniki online. Jakbym chciała odebrać osobiście to na następny dzień dopiero. 28 mam kolejną wizytę, a wczoraj (15) robiłam te badania. Raczej przez ten czas się nie zmieni nic no chyba, że mocz i morfolofia, która mnie trochę niepokoi, bo trochę dziwnie wyszła.

Ja miałam w ten sam dzień po południu max na drugi rano. Zrobilam przed wizytą parę dni. Ale to robiłam jak jeszcze nie byłam w ciąży. Mój lekarz każe do siebie wysyłać mms z wynikami żeby nie czekać do wizyty. A Wit D jak robiłam to trochę wcześniej zaczęłam brać żeby znowu mnie nie opieprzyl :) teraz biorę regularnie wszystko już od czerwca :)

reklama
Ja idę w piątek na takie badania, a wizytę mam 24 września, ale ile się czeka na wynik to nie wiem.
Chodzi mi żeby były świeże wyniki A wizytę mam 6.10 no i wyniki przyjdę do przychodni A pracuje w administracji, a jeszcze nie mówiłam o ciąży wtedy się rozniesie. Wolałabym najpierw pogadać albo zrobić wyniki jak najpóźniej się da...

Do góry