reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Ja powiedziałam mężowi i mojej mamie bo raczej szybko by zauważyła. Ja to się cieszę tym jak się teraz czuję bo wiem że jeszcze max 2 tyg i zaczną się mdłości i wymioty [emoji43] ale z resztą poczekam i powiemy jak już będę po pierwszej wizycie czyli będzie już skończony 8 tydzień.

reklama
Dziewczyny a tak z innej beczki. Co sądzicie o piciu piwka 0 % oczywiście w ciąży? Tak mi się chce takiego szczególnie w takie upały że nie potrafię sobie odmówić. Mówię o tych smakowych zerówkach nie o zwykłych 😊

Dziewczyny a tak z innej beczki. Co sądzicie o piciu piwka 0 % oczywiście w ciąży? Tak mi się chce takiego szczególnie w takie upały że nie potrafię sobie odmówić. Mówię o tych smakowych zerówkach nie o zwykłych 😊
Ja uważam, że to jest jak najbardziej ok :) przecież to trochę jak lemoniada. Ogólnie w pierwszej ciąży nie piłam, bo uważałam że to bez sensu, ale jak młody się urodził i się naczytałam o pozytywnym wpływie słodu jęczmiennego na karmienie piersią to zaczęłam pić co jakiś czas i teraz w ciąży myślę, że też czasem będę :) tylko ważne jest, żeby to było faktycznie piwo 0%, bo już np. Karmi ma 0,5%.

A to są jakieś osoby, które mają problem z piciem 0% w ciąży lub patrzeniem na ciężarną z szklanką 0%? 😅 Toż to tylko napój gazowany. Nie ma żadnych przeciwwskazań. Pij maleńka śmiało! Na upały jak znalazł. ☺

Dziewczyny już z dzieciaczkami wiem że to jeszcze dużo czasu ale napiszcie proszę jakie rzeczy dla niemowlaka Wam się kompletnie nie przydały;)

Co sądzicie odnoście zabobonów kobiet w ciąży? Pytam, bo mam niedługo pogrzeb, a dowiedziałam się, że ciężarna szwagierka nie idzie, bo w ciąży się nie chodzi na pogrzeby🤦🏼‍♀️Pierwsze słyszę o takim czymś... Naszyjnik noszę, a coś było z pępowiną.
Właśnie dlatego wolałabym ukrywać ten stan, bo znacznie się głupie gadanie "tego nie rób, bo w ciąży nie wolno", a tak to cisza spokój😊
Szczerze ja się boję ludzi, którzy wierzą w zabobony. Staram się ich unikać choć nie jest to zawsze możliwe. Ja byłam na pogrzebie, ja i dziecko dobrze się mamy. Przepraszam, mnie śmieszy jak ktoś wierzy w zabobony a juz zwlaszcza jak jest wierzący. Ale to moje zdanie. Jak masz siłę ja bym szła na pogrzeb. Jeżeli masz mdłości, wymioty, słabo Ci, to wtedy bym odpuściła ;)

reklama
Dziewczyny, mam coś dobry humor. Dolegliwości ciążowe są, zobaczymy co jutro lekarz mi powie. Jestem też delikatnie podziebiona. Słyszeliście, ze niby jednak imbir nie jest wskazany w 1 trynestrze? Nie wiem gdzie to przeczytałam, ale są nawet witaminy dla kobiet w ciąży z imbirem. Mi osobiście imbir pomaga na mdłości, ale ciekawi mnie co Wy n ten temat uważacie.

Do góry