reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Ja powiedziałam mężowi i mojej mamie bo raczej szybko by zauważyła. Ja to się cieszę tym jak się teraz czuję bo wiem że jeszcze max 2 tyg i zaczną się mdłości i wymioty [emoji43] ale z resztą poczekam i powiemy jak już będę po pierwszej wizycie czyli będzie już skończony 8 tydzień.

reklama
Dziewczyny a tak z innej beczki. Co sądzicie o piciu piwka 0 % oczywiście w ciąży? Tak mi się chce takiego szczególnie w takie upały że nie potrafię sobie odmówić. Mówię o tych smakowych zerówkach nie o zwykłych 😊

Dziewczyny a tak z innej beczki. Co sądzicie o piciu piwka 0 % oczywiście w ciąży? Tak mi się chce takiego szczególnie w takie upały że nie potrafię sobie odmówić. Mówię o tych smakowych zerówkach nie o zwykłych 😊
Ja uważam, że to jest jak najbardziej ok :) przecież to trochę jak lemoniada. Ogólnie w pierwszej ciąży nie piłam, bo uważałam że to bez sensu, ale jak młody się urodził i się naczytałam o pozytywnym wpływie słodu jęczmiennego na karmienie piersią to zaczęłam pić co jakiś czas i teraz w ciąży myślę, że też czasem będę :) tylko ważne jest, żeby to było faktycznie piwo 0%, bo już np. Karmi ma 0,5%.

A to są jakieś osoby, które mają problem z piciem 0% w ciąży lub patrzeniem na ciężarną z szklanką 0%? 😅 Toż to tylko napój gazowany. Nie ma żadnych przeciwwskazań. Pij maleńka śmiało! Na upały jak znalazł. ☺

Dziewczyny już z dzieciaczkami wiem że to jeszcze dużo czasu ale napiszcie proszę jakie rzeczy dla niemowlaka Wam się kompletnie nie przydały;)

Co sądzicie odnoście zabobonów kobiet w ciąży? Pytam, bo mam niedługo pogrzeb, a dowiedziałam się, że ciężarna szwagierka nie idzie, bo w ciąży się nie chodzi na pogrzeby🤦🏼‍♀️Pierwsze słyszę o takim czymś... Naszyjnik noszę, a coś było z pępowiną.
Właśnie dlatego wolałabym ukrywać ten stan, bo znacznie się głupie gadanie "tego nie rób, bo w ciąży nie wolno", a tak to cisza spokój😊
Szczerze ja się boję ludzi, którzy wierzą w zabobony. Staram się ich unikać choć nie jest to zawsze możliwe. Ja byłam na pogrzebie, ja i dziecko dobrze się mamy. Przepraszam, mnie śmieszy jak ktoś wierzy w zabobony a juz zwlaszcza jak jest wierzący. Ale to moje zdanie. Jak masz siłę ja bym szła na pogrzeb. Jeżeli masz mdłości, wymioty, słabo Ci, to wtedy bym odpuściła ;)

reklama
Dziewczyny, mam coś dobry humor. Dolegliwości ciążowe są, zobaczymy co jutro lekarz mi powie. Jestem też delikatnie podziebiona. Słyszeliście, ze niby jednak imbir nie jest wskazany w 1 trynestrze? Nie wiem gdzie to przeczytałam, ale są nawet witaminy dla kobiet w ciąży z imbirem. Mi osobiście imbir pomaga na mdłości, ale ciekawi mnie co Wy n ten temat uważacie.

Do góry