reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Ale bym się wkurzyła.. to na NFZ?
Nie, enel med. Nie płaciłam za wizytę mam po prostu taki pakiet wykupiony.
Na szczęście mam wizytę 23.09 u swojego zaufanego lekarza
Ale dla mnie porażka naprawdę.
Na usg się oddzielnie umawiać a po badaniu beta hcg mam mieć teleporade w której wypisze mi skierowania na badania.
No cyrk. Wystarczyło wziąć sprzęt, zajrzeć i już bym mogła mieć zlecone badania i zakładana kartę ciąży..

reklama
A miał USG w gabinecie? Masakra... Dobrze, że jesteś umówiona do innego lekarza, ale znowu to tydzień czekania...
Nie, on nawet w swoim gabinecie sprzętu nie miał i właśnie się tak zdziwiłam i go zapytałam.
A on ze na usg trzeba się umówić w następnym tyg.... porażka naprawdę w szczególności ze to 6tydzien, wiec naprawdę byłoby już coś widać.

Nie, on nawet w swoim gabinecie sprzętu nie miał i właśnie się tak zdziwiłam i go zapytałam.
A on ze na usg trzeba się umówić w następnym tyg.... porażka naprawdę w szczególności ze to 6tydzien, wiec naprawdę byłoby już coś widać.
To musisz niestety jeszcze poczekać..

Dziewczyny, ja z takim pytaniem...
Czy tylko moje jelita i układ trawienny oszalały? Tu nawet nie chodzi o mdłości, ale o cały proces trawienny. 😅 Jakieś mikro bóle jak przy niestrawności, wzdęcia, częste wizyty w toalecie... A jem i pije praktycznie to co zwykle. 😉 Też ktoś tak ma?

Dziewczyny, ja z takim pytaniem...
Czy tylko moje jelita i układ trawienny oszalały? Tu nawet nie chodzi o mdłości, ale o cały proces trawienny. [emoji28] Jakieś mikro bóle jak przy niestrawności, wzdęcia, częste wizyty w toalecie... A jem i pije praktycznie to co zwykle. [emoji6] Też ktoś tak ma?
To się ciesz. Ja jak sobie nie zapodam czopka to mogę nie iść na wc tygodniami

reklama
Mi termin pokazuje na 21-22 maja. Niby dziś 4t3d Ale wiem że owu była później. Kalkulator mi pokazuje że 28 sierpnia i nie mogę go przestawić. A wiem że była 31. Także na pewno jest ciut młodsza.
Mok starszy syn ma urodziny 31 maja także będzie równe 5 lat różnicy :)
Mnie brzuch nie boli wogóle. Czasem mam jakiś nerwobol który przechodzi przez brzuch Ale to nie macica. W ciąży poronionej bolal mnie cały czas A ja myślałam że przyjdzie miesiączka bo nie wiedziałam że jestem w ciąży. Aczkolwiek jak poronilam to był mega silny ból nie taki jak normalnie ciągnie macica gdy się powiększa. Także ból to normalna rzecz. Zaczynam się dziwić czemu ja nic nie czuje. Mam tylko duże piersi i bolą przy dotyku już coraz mniej.
Mnie zaczęło boleć kilka dni temu tak. Wg wyliczeń to jakiś 7 tc. Wcześniej nic absolutnie nie czułam. Zero objawów. Chodziłam normanie na treningi i mialam ful energii aż nagle bum i brzuch mi wywaliło. I teraz boli macica, rozciąga się.

Do góry