reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Czy Tekobitki które mialy to juz za soba kilka razy moga sie wypowiedzieć na temat mdlosci, jak u was było czy jak się zaczynały w 6 tyg lub wcześniej to Ponziej było gorzej czy zostawalo już na takim samym etapie? Czy faktycznie kończyło się w 12 tygodniu? I czy w każdej ciąży było tak samo?

reklama
Miałam stwierdzoną tachykardię, w sumie od dawna się borykałam ze zbyt wysokim tętnem natomiast zdiagnozowano problem dopiero w 2017 a na zabieg czekałam dwa lata, zdążyłam zajść w ciążę i urodzić 😁 natomiast z ciśnieniem nigdy nie było problemu, w ciąży wręcz jak odstawiłam kawę to spadało do 80 na 40 (wg lekarza super ciśnienie w ciąży i nie ważne że nie miałam na nic siły 😁) wróciłam do kawy i ciśnienie było w normie 😊
A możesz mi powiedzieć jakie było Twoje tętno w pierwszej części ciazy i czy coś na to brałaś?

Czy Tekobitki które mialy to juz za soba kilka razy moga sie wypowiedzieć na temat mdlosci, jak u was było czy jak się zaczynały w 6 tyg lub wcześniej to Ponziej było gorzej czy zostawalo już na takim samym etapie? Czy faktycznie kończyło się w 12 tygodniu? I czy w każdej ciąży było tak samo?
Ja byłam co prawda w 1 ciąży, mdłości miałam od końca 6 tygodnia właśnie przez cały trymestr. Nie wymiotowałam, ale okropnie mdliło mnie przez cały dzień 🙈

Ból powoli ustępuje staram się nie myśleć negatywnie.

Brunatna wydzielina z takim czymś białym jakby błona... Człek w życiu wiele widział ale takie coś pierwszy raz na oczy. Moja pierwsza ciąża więc bardzo się wystraszyłam 😔
Rozumiem cię.. ale będzie dobrze.
Może umów się na dniach na wizytę do ginekologa, zeby zobaczył co tam się dzieje

A możesz mi powiedzieć jakie było Twoje tętno w pierwszej części ciazy i czy coś na to brałaś?
Normalnie w ciąży i przed ciążą miałam między 90 a 110 natomiast zdarzały się tzw ataki w których dobijało do 150, w ciąży dwa razy w nocy mi się tak zdarzyło, dlatego nie chodziłam do.pracy i byłam pod kontrolą kardiologa. Generalnie miałam wtedy wrażenie że mam zawał ale to nie było to. A też masz wysokie tętno? Tak jak mówiłam ja miałam tylko problem z tym tętnem, ciśnienie zawsze w normie lub poniżej nigdy za wysokie.

Ból powoli ustępuje staram się nie myśleć negatywnie.

Brunatna wydzielina z takim czymś białym jakby błona... Człek w życiu wiele widział ale takie coś pierwszy raz na oczy. Moja pierwsza ciąża więc bardzo się wystraszyłam [emoji17]
Oh kochana ja od początku plamie i też się bardzo stresuje po 1 poronieniu. Wizyta dopiero 17 więc dopytam co jest grane. Aktualnie biorę 3x2 dupka ale nie pomaga więc to na pewno nie problem hormonalny. Ale wiem że mam nadzerke i zastanawiam się czy to nie ona.
W 1 ciąży nie miałam mdłości bo szybko się zakończyła. Ale teraz się zaczely od ok 7 tygodnia. A wczoraj to myślałam że wezmę urlop w pracy. Ale nie wymiotuje tylko strasznie mnie mdli. Za to dzisiaj czuje się wspanialie nic mi nie dolega i mogła bym góry przenosić. I wiem że panikuje ale trochę mnie to stresuje mam nadzieję że objawy ciążowe nie znikają [emoji51]

Ja Ci nie pomogę bo takich konkretnych mdłości nie miałam w żadnej ciąży. Modlili mnie raczej rano z głodu i przy pierwszym kesie jedzenia. Ale teraz mam wrażenie że trochę gorzej z tym jest. Dziś rano to strasznie.

Oh kochana ja od początku plamie i też się bardzo stresuje po 1 poronieniu. Wizyta dopiero 17 więc dopytam co jest grane. Aktualnie biorę 3x2 dupka ale nie pomaga więc to na pewno nie problem hormonalny. Ale wiem że mam nadzerke i zastanawiam się czy to nie ona.W 1 ciąży nie miałam mdłości bo szybko się zakończyła. Ale teraz się zaczely od ok 7 tygodnia. A wczoraj to myślałam że wezmę urlop w pracy. Ale nie wymiotuje tylko strasznie mnie mdli. Za to dzisiaj czuje się wspanialie nic mi nie dolega i mogła bym góry przenosić. I wiem że panikuje ale trochę mnie to stresuje mam nadzieję że objawy ciążowe nie znikają [emoji51]

I to nadżerka taki psikus może robić? Ja też mam ale podobno mała jest. Ja teraz biorę luteinę 2x1 i może ją podrażniam podczas aplikowania 🤔

Ostatnia edycja:
reklama
Normalnie w ciąży i przed ciążą miałam między 90 a 110 natomiast zdarzały się tzw ataki w których dobijało do 150, w ciąży dwa razy w nocy mi się tak zdarzyło, dlatego nie chodziłam do.pracy i byłam pod kontrolą kardiologa. Generalnie miałam wtedy wrażenie że mam zawał ale to nie było to. A też masz wysokie tętno? Tak jak mówiłam ja miałam tylko problem z tym tętnem, ciśnienie zawsze w normie lub poniżej nigdy za wysokie.
Tak wcześniej też tachykardia i w razie ataków propranolo ale rzadko tętno tak okolice 90 teraz natomiast przez kilka dni było nawet 110 czekam na wizytę i tam mi chyba coś doradza

Do góry