reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Dobrze przytyłaś, w normie 😊5-6 kg to nic nadzwyczajnego powyżej 20tc🙂wszystko jest dobrze wiem, że możesz odczuwać dyskomfort ze względu na wagę ale takie uroki ciąży i należy przygotować się na więcej, będzie dobrze 🙂🙂
Ja mam termin na 25.05 z miesiączki a z USG wychodzi od 12 tygodnia że 20.05 więc po 20.05 muszę być gotowa ;p
Obecnie mam 22+5 i przytyłam 5 kg. Kurcze trochę się boje, że za dużo zwłaszcza, że nie mam jakiegoś dużego brzucha...

reklama
Czy możesz tutaj lub na priv napisać czy polecasz szczególnie jakaś położną? I czy warto brać 5 dób czy te 2-3 w zupełności wystarcza, oczywiście jeżeli nie ma medycznych przeciwskazań? I ogólnie jak oceniasz tam pobyt, czy coś Ciebie zaskoczyło na plus/minus?
Mogę tylko ja miałam cc wiec nie wiem czy to Cię interesuje. Wykupiłam pakiet na sn, ale dziecko się nie obróciło wiec zmieniłam w między czasie na cc.

U mnie chłopak. Już na prenatalnych w 12 tyg tak się jegomość ułożył, że było widać, że chłopak a na USG połówkowym już nie było żadnych wątpliwości :D

Ale dziś miałam okropny dzień, mam nadzieję że jutro będzie normalnie wszystko.. podczas chodzenia cały czas bol z prawej strony i jakby prawa nerka ,do tego napiecie jakby skora miała zaraz popekac.. A jak siedziałam czy lezalam wszystko mijalo.. miała któraś coś takiego? Nie wiem czy się martwić czy tak ma być.. dodam że to 25 tc

Mnie tez dziś coś pobolewało z prawej strony ale nawet jak leżałam, ale tłumacze sobie, że przecież narządy musza się poprzesuwać aby Julce zrobić miejsce i faktycznie od rana już nie odczuwam dyskomfortu🙂 gorzej ze jestem strasznie niewyspana bo znowu obudziłam się ok 4- obawiam się że mała bardzo upodobała sobie te porę od samego początku i już tak zostanę wystająca z kurami a nawet przed 😂🤣

A mnie dalej chyba meczy. Wstałam i pomyślałam że jest ok noc nie boli do momentu jak usiadłam na kibelku i siuski poszły.. boli tylko prawa strona jakby jajnik i bok ale zaraz pod zebrami więc dość wysoko wydaje mi się... sama już nie wiem co to może być...

reklama
Do góry