reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Ja robiłam w 18 tygodniu 3D i było ładnie buźkę widać. Tylko niestety bardzo się wiercił i ciężko było uchwycić dobre zdjęcie.
Mój to w ogóle szkoda gadać w 20 czy 21 mi mówił że tłuszczu nie ma i brzydkie będzie... pomyślałam tylko że dla mnie będzie zawsze piękna ale nie chciałam z nim dyskutować dziś powiem żeby zrobił i tyle... A od następnego miesiąca chce zmienić ginekologa bo się przeprowadzamy, a nie wiem czy mogę bo z tego co słyszałam to tu raz na kwartał można

Co tu taka cisza.. tak malo majoweczek? Na ktorego terminy macie? Upieklo nam się tym razem albo my się nie upieczemy :) nawet nie chce sobie wyobrażać jak musi być ciężko chodzić z dużym brzuchem w okresie letnim...

Mój to w ogóle szkoda gadać w 20 czy 21 mi mówił że tłuszczu nie ma i brzydkie będzie... pomyślałam tylko że dla mnie będzie zawsze piękna ale nie chciałam z nim dyskutować dziś powiem żeby zrobił i tyle... A od następnego miesiąca chce zmienić ginekologa bo się przeprowadzamy, a nie wiem czy mogę bo z tego co słyszałam to tu raz na kwartał można
Lekarz sam jest brzydki ;p ja się mocno skupiłam na tym by wszystkie parametry sprawdził i żeby dopytać czy na pewno jest ok. A to zdjęcie 3D to taki miły dodatek. Ale nie powiem, wzruszyłam się jak zobaczyłam twarz.

Ja mam termin na 25.05 z miesiączki a z USG wychodzi od 12 tygodnia że 20.05 więc po 20.05 muszę być gotowa ;p
Obecnie mam 22+5 i przytyłam 5 kg. Kurcze trochę się boje, że za dużo zwłaszcza, że nie mam jakiegoś dużego brzucha...

Ja obecnie 25 i 10 kg plus ale ja zawsze szczupła byłam chyba aż za szczupla 50kg przy 160 więc teraz jest ok a termin u jednego cipologa na 3 w aplikacji mi wyszło na 6 a u tego dziada na 8ego więc muszę być gotowa nawet na koniec kwietnia w razie w

Ja dziś 25t + 4d i 7,5 kg na plusie. Termin na 1.05 ale dziecko dość małe więc możliwe, że będzie trochę później. A maj też mi się wydaje fajnym terminem na poród :) dość ciepło, wiec w przyszłości będzie mogła córeczka grille urodzinowe organozować. Mam synka z połowy grudnia to jak dla mnie taki majowy termin jednak lepszy, bo "starszak" ma w podobnym czasie i urodziny i Boże Narodzenie.

Ja dziś 25t + 4d i 7,5 kg na plusie. Termin na 1.05 ale dziecko dość małe więc możliwe, że będzie trochę później. A maj też mi się wydaje fajnym terminem na poród :) dość ciepło, wiec w przyszłości będzie mogła córeczka grille urodzinowe organozować. Mam synka z połowy grudnia to jak dla mnie taki majowy termin jednak lepszy, bo "starszak" ma w podobnym czasie i urodziny i Boże Narodzenie.
Na też bardzo cieszę się z terminu majowego :) w utraconych ciążach terminy były na jesień więc ta wiosna to chyba jakiś dobry znak ;)

reklama
Czy możesz tutaj lub na priv napisać czy polecasz szczególnie jakaś położną? I czy warto brać 5 dób czy te 2-3 w zupełności wystarcza, oczywiście jeżeli nie ma medycznych przeciwskazań? I ogólnie jak oceniasz tam pobyt, czy coś Ciebie zaskoczyło na plus/minus?
Ja rodziłam tam kilka miesięcy temu

Do góry