Sosna108
Fanka BB :)
To sprawdz jelsi mozesz i napisz, bo moze i ja to zrobie bo ja nie zgalszalam tego lekarzowi a moze powinnamNie, alat, aspat, bilirubina i coś jeszcze ale nie pamietam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To sprawdz jelsi mozesz i napisz, bo moze i ja to zrobie bo ja nie zgalszalam tego lekarzowi a moze powinnamNie, alat, aspat, bilirubina i coś jeszcze ale nie pamietam
Dlatego właśnie ja bardziej wierzę nifty. A skoro nie stać mnie na niego to pappy nie robiłam bo to też test przesiewowy. A usg miałam ok prenatalne.Dziękuję, a z drugiej strony; poszłam zadowolona z wynikiem do szpitala na rutynową kontrolę - stawiam się tam ze względu na wcześniejsze komplikacje - a dwóch lekarzy wzięło mój wynik NIFTY i (w przenośni) wyrzuciło do kosza, wypisując mi skierowanie na amniopunkcje i naciskając na nią, twierdząc, że przy takim wyniku PAPPy i tak niskich obu wskaźnikach na pewno trzeba amniopunkcje wykonać. No i powiem szczerze, że oszalałam. Negują wynik badania przesiewowego NIFTY, bo nie jest badaniem diagnostycznym - okej, powiedzmy, że rozumiem, ale jednocześnie ślepo wierzą w wynik badania PAPP-A, który też jest badaniem przesiewowym? Trzymajcie mnie...
Mnie nie siedzi, ale gdzieś mi się przewijało na różnych forach, że sporo osób tak ma więc może po prostu taka urodaByłam dzisiaj na wizycie wszystko u maluszka dobrze, jedynie Pani się za bardzo rozpędziła i zrobiła mi usg dopochwowe zamiast przez powłoki brzuszne byłam pod wrażeniem jaki duży chłopak już jest
Jedyne co mnie martwi... dziewczyny od pewnego czasu swędzi mnie skóra. Nogi, głównie łydki, brzuch, plecy głównie w dolnej części oraz ręce. Powiedziałam oczywiście ginekolog, wysłała mnie w poniedziałek na badania krwi no bo jak swędzi skóra to może cholestaza ale kazała się nie przejmować i nie myśleć bo to wcześnie wiec może to wcale nie to. Macie problemy może tez problemu ze swędząca skóra ?
Zdarzyło mi się parę razy że brzuch mnie pobolewał wieczorem albo jak przez dłuższą chwilę byłam w zgiętej pozycji. U mnie przechodziło jak chwilę poleżałam, więc uznałam, że to takie zmęczeniowe. Ale lekarzowi zgłosiłam, sprawdził, że wszystko jest ok i powiedział żeby się oszczędzać. Niby nic, ale lepiej się upewnić. Zwłaszcza, że mi w pierwszej ciąży za wcześnie zaczęła się skracać szyjka i brałam leki na podtrzymanie ciąży dopiero w trzecim trymestrze.Ostatnio mnie zaczęło dość często kłuć raz w prawym, raz lewym boku, czasem w podbrzuszu. Ale nic innego się nie dzieje więc mam nadzieję, że wszystko okej, gdzieś czytałam, że po prostu może mały się rusza albo macica rozciaga Tego wie trzymam Też was kłuje czasem?
Na pewno zgłoszę, już sobie zapisuje powoli co chce mu powiedzieć i o co zapytać. Raczej się oszczędzam, bo siedzę w domu więc mam możliwościZdarzyło mi się parę razy że brzuch mnie pobolewał wieczorem albo jak przez dłuższą chwilę byłam w zgiętej pozycji. U mnie przechodziło jak chwilę poleżałam, więc uznałam, że to takie zmęczeniowe. Ale lekarzowi zgłosiłam, sprawdził, że wszystko jest ok i powiedział żeby się oszczędzać. Niby nic, ale lepiej się upewnić. Zwłaszcza, że mi w pierwszej ciąży za wcześnie zaczęła się skracać szyjka i brałam leki na podtrzymanie ciąży dopiero w trzecim trymestrze.
Tak w ciąży jest nie ma co panikować, ale obserwować trzeba. Mężowi w pierwszej ciąży tłumaczyłam, że czuję się tak jakbym nagle postarzała się o jakieś 20-30 lat, wszystkie układy organizmu zaczynają szwankować Z tym zapisywaniem to też dobry pomysł, bo niestety pamięć w ciąży też szwankuje.Na pewno zgłoszę, już sobie zapisuje powoli co chce mu powiedzieć i o co zapytać. Raczej się oszczędzam, bo siedzę w domu więc mam możliwości
Nie chce do niego ciągle wydzwaniac A ciągle mnie coś boli, kluje, ciągnie.. już się zastanawiam czy tak w ciazy jest, czy jestem histeryczką czy taka wrażliwa
Dobre porównanie, dokładnie tak się czuje, jakbym wszystko miała starszeTak w ciąży jest nie ma co panikować, ale obserwować trzeba. Mężowi w pierwszej ciąży tłumaczyłam, że czuję się tak jakbym nagle postarzała się o jakieś 20-30 lat, wszystkie układy organizmu zaczynają szwankować Z tym zapisywaniem to też dobry pomysł, bo niestety pamięć w ciąży też szwankuje.