Dziewczyny, dorwalo mnie zaparcie i strasznie mnie bolą jelita. Co mogę zjeść/ wziąć żeby pomogło?
Spróbuj Melilax, chwila moment i po problemie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny, dorwalo mnie zaparcie i strasznie mnie bolą jelita. Co mogę zjeść/ wziąć żeby pomogło?
Super. A jak duży chłopaczek?Jestem już po badaniu, najprawdopodobniej będzie synek jesteśmy dzisiaj w 16+1 tygodniu i maluszek ma 150g i jest wszystko dobrze
Super. A jak duży chłopaczek?
Hej, ja robiłam w BORAMED wyniki były po 6 dniachDziewczyny, a czy któraś z Was robiła już test NIFTY pro? Możecie polecić miejsce w Warszawie do zrobienia?
Ja myśle podobnie dlatego testy NIFTY już 2 tygodnie temu zrobiony jak tylko zaczął się 10 tydzień a jaka klinikę prywatna na poród wybralas?Cena z nifty to około 2400 zł czy ja wiem czy to dużo za względny spokój? Nie wiem jak inni, ale ja od marca żyłam tylko praca-dom-praca gdzie w normalnym życiu to bym jeździła w rożne miejsca i przewalała kasę na różne przyjemności wiec ta kwota nie uderzyła mnie szczególnie po kieszeni. Inna sprawa, że od początku planowałam zrobić to badanie i dawno miałam na ten cel odłożone środki (a przynajmniej część) Tak samo jest z prywatną kliniką i porodem: od poczatku mam taki plan i odłożone czesc środków a i jeszcze do końca trochę czasu zostało.
Test NIFTY ma dodatkowo ubezpieczenie na wypadek gdyby okazało się ze wynik badania będzie negatywny a dziecko urodzi się z wada. Moja wtedy uzyskać ok 200 tys pln ubezpieczeniaJa sie zastanawialam nad Sanco kosztuje 2000 wynik w ciagu 5 dni i dwoch lekarzy mi go poleciło.
W zasadzie to nie ma znaczenia czy sie zorbi Nifty czy Sanco maja podobne zakresy a zasada dzialania jest ta sama. Roznica to cena, czas oczekiwania, miejsce w ktorym badaja probki i niewielkie roznice w wykrywalnosci (w procentach) poszczególnych wad.
Ja poznałam płeć po teście NIFTY. Koszt 2200 w Boramed Warszawa. Zrobiłam w 10 tyg. Wyniki były po 6 dniach. Ten test bada tez różne wady genetyczneDziewczyny czytam o testach genetycznych z krwi matki że określają również płeć dziecka. Ile to kosztuje i jak to się nazywa? Robiła teraz któraś z was to i zna już płeć?