reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Czy wy też tak wstajecie w nocy i później nie możecie zasnąć?
Ktoś sobie z tym poradził?
Właśnie od jakiejś godziny leżę w łóżku i nie mogę zasnąć :/ później w pracy jestem nie do życia :/
Od miesiąca gdzieś wstaje w nocy ze 2/3 razy na siku i za każdym razem mam potężny problem żeby zasnąć. Jedynym sposobem żeby nie oszaleć ze zniecierpliwienia są słuchawki i Spotify z podcastami. 😅 Czasami leci do rana. 🙈

Dziś na 16:00 mam prenatalne. O stresie nawet nie wspominam, bo to przecież znacie. 😅Trzymajcie kciuki. ☺️

reklama
Ja ostatnio śpię w nocy nieźle :) idę spać ok. 23 i jak mnie mój mały ssak obudzi to potem szybko zasypiam...ale dotyczy to tylko nocy, bo on już na dzień wstaje dość wcześniej (wczoraj o 4:45, dziś 5:10) i jak młody się obudzi na dzień to ja automatycznie też muszę być gotowa do życia :D a dla mnie to są bardzo nieludzkie pory i codziennie chodzę zmęczona :/

Ja od ok 10 tc późno kładę się spać - ok 1
-2, a później się budzę na Luteinę o 6 i nie mogę już zasnąć 🙁

Bardzo podobne nam wychodzą terminy i obie mamy ok. tygodnia różnicy pomiędzy OM a USG :) ... u mnie lekarz niby powiedział płeć (dziewczynka), ale ja trochę liczę na to, że się to jeszcze zmieni :)

Wiecie mój synek w najbliższej rodzinie ma 8 sióstr ciotecznych i tylko jednego brata (i to 3 lata starszego, więc na razie to jest przepaść). Dlatego wolałabym chłopca, żeby nie czuł sie taki osamotniony i miał się z kim bawić w "męskie" zabawy :D
U nas wczoraj też 12+3. Lekarz podczas usg powiedział, że ułożenie takie 50/50, ale jeśli miałby stawiać to na dziewczynkę. I w sumie też mam nadzieję, że jednak coś tam jeszcze się pokaże 😉

Właśnie od jakiejś godziny leżę w łóżku i nie mogę zasnąć :/ później w pracy jestem nie do życia :/
Ja wręcz przeciwnie. Jak wstaje w nocy na siku to jestem tak zaspana, że idę z zamkniętymi oczami, po ścianach, robię swoje, wracam i od razu śpię. 🤣 Znowu wrócił mi ten okres śpiący. Wczoraj bardzo wcześnie usnęłam, bo o 21:30, a obudziłam się dzisiaj wyjątkowo późno, o 8:30 i ledwo wstałam. Ale zaparcia mi minęły 🙂🙂 co za ulga.

Cześć dziewczyny jestem tu poraz pierwszy, pozdrawiam wszystkie mamy serdecznie. Nim uda mi się skontaktować z moim lekarzem pomyślałam że zapytam Was o zdanie może któraś kiedykolwiek czuła coś podobnego może nie ma co panikowac? Od wczoraj przy wstawaniu śniadaniu podnoszeniu czegokolwiek czuje kłujący ból w podbrzuszu kilka razy nawet przy ruchach podczas siedzenia. Nie jest ciągły raczej chwilowy nie towarzyszy temu plamienie, proszę powiedzcie skąd wiecie że coś jest w granicach normy a coś juz dawno ją przekroczyło.

Tak mam ten problem gdy wstaję na siusiu z jednym okiem otwartym. Męczę się później 1,5-2h, żeby zasnąć. Jak jest mąż to go budzę, żeby nie być sama😀 Nie chcę zapeszać ale od trzech dni śpię jak zabita i nie budzę się na siusiu😳 Szok.

Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki. Przy ostatnim badaniu lekarz umawiając mnie na prenatalne powiedział żebym zrobiła dodatkowo jeszcze białko PAPPA żeby miec pełniejszy obraz. Czytam teraz w internecie że oznacza się wolna podjednostke beta hcg i właśnie białko pappa. Czy ja się muszę zapisać na oba badania czy samo białko pappa wystarczy? Już zgłupiałam sama.. Jak to było w Waszym przypadku? I ile dni przed prenatalnymi robiliście to badanie?

Bardzo podobne nam wychodzą terminy i obie mamy ok. tygodnia różnicy pomiędzy OM a USG :) ... u mnie lekarz niby powiedział płeć (dziewczynka), ale ja trochę liczę na to, że się to jeszcze zmieni :)

Wiecie mój synek w najbliższej rodzinie ma 8 sióstr ciotecznych i tylko jednego brata (i to 3 lata starszego, więc na razie to jest przepaść). Dlatego wolałabym chłopca, żeby nie czuł sie taki osamotniony i miał się z kim bawić w "męskie" zabawy :D

Oj wcale nie musi być tak źle gdy się córka urodzi🙂
Ja byłam druga i miałam starszego brata. Oboje bawiliśmy się resorakami, rysowaliśmy autka, bawiłam się w męskie zabawy😀 Z koleżankami zbytnio nie lubiłam się bawić, bo one to misie, lalki i dzieci... Pamiętam jak wujek z Niemiec przyjechał i bratu kupił czerwonego wojownika Power Rangers (zginały się nogi/ręce, kręcił głową i coś tam mówił po niemiecku), a ja od wujka dostałam lalkę Barbie. Chodziłam cały dzień naburmuszona i nawet zostało to na zdjęciu wietrzone😂 Na dworze wolałam z chłopakami grać w piłkę nożną.
Myślę, że wcale nie musi być tak źle i brat ją pokieruje i na pewno nudzić się nie będą😀

Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki. Przy ostatnim badaniu lekarz umawiając mnie na prenatalne powiedział żebym zrobiła dodatkowo jeszcze białko PAPPA żeby miec pełniejszy obraz. Czytam teraz w internecie że oznacza się wolna podjednostke beta hcg i właśnie białko pappa. Czy ja się muszę zapisać na oba badania czy samo białko pappa wystarczy? Już zgłupiałam sama.. Jak to było w Waszym przypadku? I ile dni przed prenatalnymi robiliście to badanie?
Ja robiłam w dniu badań prenatalnych

reklama
Z tego co się orientuję, to niezbędne jest oznaczenie i bety i białka. Zachodzisz do punktu pobrań i mówisz, że potrzebujesz badania krwi do testu podwójnego. Odnośnie tego kiedy je zrobić - są różne szkoły. Część lekarzy mówi by wykonać je w dniu usg. Mój lekarz powiedział by zrobić je tydzień wcześniej i na usg były już wyniki z krwi, więc na tej samej wizycie dostałam już pełny wynik badania z opisem 🙂

Do góry