reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Czy wy też tak wstajecie w nocy i później nie możecie zasnąć?
Ktoś sobie z tym poradził?
Właśnie od jakiejś godziny leżę w łóżku i nie mogę zasnąć :/ później w pracy jestem nie do życia :/
Od miesiąca gdzieś wstaje w nocy ze 2/3 razy na siku i za każdym razem mam potężny problem żeby zasnąć. Jedynym sposobem żeby nie oszaleć ze zniecierpliwienia są słuchawki i Spotify z podcastami. 😅 Czasami leci do rana. 🙈

Dziś na 16:00 mam prenatalne. O stresie nawet nie wspominam, bo to przecież znacie. 😅Trzymajcie kciuki. ☺️

reklama
Ja ostatnio śpię w nocy nieźle :) idę spać ok. 23 i jak mnie mój mały ssak obudzi to potem szybko zasypiam...ale dotyczy to tylko nocy, bo on już na dzień wstaje dość wcześniej (wczoraj o 4:45, dziś 5:10) i jak młody się obudzi na dzień to ja automatycznie też muszę być gotowa do życia :D a dla mnie to są bardzo nieludzkie pory i codziennie chodzę zmęczona :/

Ja od ok 10 tc późno kładę się spać - ok 1
-2, a później się budzę na Luteinę o 6 i nie mogę już zasnąć 🙁

Bardzo podobne nam wychodzą terminy i obie mamy ok. tygodnia różnicy pomiędzy OM a USG :) ... u mnie lekarz niby powiedział płeć (dziewczynka), ale ja trochę liczę na to, że się to jeszcze zmieni :)

Wiecie mój synek w najbliższej rodzinie ma 8 sióstr ciotecznych i tylko jednego brata (i to 3 lata starszego, więc na razie to jest przepaść). Dlatego wolałabym chłopca, żeby nie czuł sie taki osamotniony i miał się z kim bawić w "męskie" zabawy :D
U nas wczoraj też 12+3. Lekarz podczas usg powiedział, że ułożenie takie 50/50, ale jeśli miałby stawiać to na dziewczynkę. I w sumie też mam nadzieję, że jednak coś tam jeszcze się pokaże 😉

Właśnie od jakiejś godziny leżę w łóżku i nie mogę zasnąć :/ później w pracy jestem nie do życia :/
Ja wręcz przeciwnie. Jak wstaje w nocy na siku to jestem tak zaspana, że idę z zamkniętymi oczami, po ścianach, robię swoje, wracam i od razu śpię. 🤣 Znowu wrócił mi ten okres śpiący. Wczoraj bardzo wcześnie usnęłam, bo o 21:30, a obudziłam się dzisiaj wyjątkowo późno, o 8:30 i ledwo wstałam. Ale zaparcia mi minęły 🙂🙂 co za ulga.

Cześć dziewczyny jestem tu poraz pierwszy, pozdrawiam wszystkie mamy serdecznie. Nim uda mi się skontaktować z moim lekarzem pomyślałam że zapytam Was o zdanie może któraś kiedykolwiek czuła coś podobnego może nie ma co panikowac? Od wczoraj przy wstawaniu śniadaniu podnoszeniu czegokolwiek czuje kłujący ból w podbrzuszu kilka razy nawet przy ruchach podczas siedzenia. Nie jest ciągły raczej chwilowy nie towarzyszy temu plamienie, proszę powiedzcie skąd wiecie że coś jest w granicach normy a coś juz dawno ją przekroczyło.

Tak mam ten problem gdy wstaję na siusiu z jednym okiem otwartym. Męczę się później 1,5-2h, żeby zasnąć. Jak jest mąż to go budzę, żeby nie być sama😀 Nie chcę zapeszać ale od trzech dni śpię jak zabita i nie budzę się na siusiu😳 Szok.

Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki. Przy ostatnim badaniu lekarz umawiając mnie na prenatalne powiedział żebym zrobiła dodatkowo jeszcze białko PAPPA żeby miec pełniejszy obraz. Czytam teraz w internecie że oznacza się wolna podjednostke beta hcg i właśnie białko pappa. Czy ja się muszę zapisać na oba badania czy samo białko pappa wystarczy? Już zgłupiałam sama.. Jak to było w Waszym przypadku? I ile dni przed prenatalnymi robiliście to badanie?

Bardzo podobne nam wychodzą terminy i obie mamy ok. tygodnia różnicy pomiędzy OM a USG :) ... u mnie lekarz niby powiedział płeć (dziewczynka), ale ja trochę liczę na to, że się to jeszcze zmieni :)

Wiecie mój synek w najbliższej rodzinie ma 8 sióstr ciotecznych i tylko jednego brata (i to 3 lata starszego, więc na razie to jest przepaść). Dlatego wolałabym chłopca, żeby nie czuł sie taki osamotniony i miał się z kim bawić w "męskie" zabawy :D

Oj wcale nie musi być tak źle gdy się córka urodzi🙂
Ja byłam druga i miałam starszego brata. Oboje bawiliśmy się resorakami, rysowaliśmy autka, bawiłam się w męskie zabawy😀 Z koleżankami zbytnio nie lubiłam się bawić, bo one to misie, lalki i dzieci... Pamiętam jak wujek z Niemiec przyjechał i bratu kupił czerwonego wojownika Power Rangers (zginały się nogi/ręce, kręcił głową i coś tam mówił po niemiecku), a ja od wujka dostałam lalkę Barbie. Chodziłam cały dzień naburmuszona i nawet zostało to na zdjęciu wietrzone😂 Na dworze wolałam z chłopakami grać w piłkę nożną.
Myślę, że wcale nie musi być tak źle i brat ją pokieruje i na pewno nudzić się nie będą😀

Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki. Przy ostatnim badaniu lekarz umawiając mnie na prenatalne powiedział żebym zrobiła dodatkowo jeszcze białko PAPPA żeby miec pełniejszy obraz. Czytam teraz w internecie że oznacza się wolna podjednostke beta hcg i właśnie białko pappa. Czy ja się muszę zapisać na oba badania czy samo białko pappa wystarczy? Już zgłupiałam sama.. Jak to było w Waszym przypadku? I ile dni przed prenatalnymi robiliście to badanie?
Ja robiłam w dniu badań prenatalnych

reklama
Z tego co się orientuję, to niezbędne jest oznaczenie i bety i białka. Zachodzisz do punktu pobrań i mówisz, że potrzebujesz badania krwi do testu podwójnego. Odnośnie tego kiedy je zrobić - są różne szkoły. Część lekarzy mówi by wykonać je w dniu usg. Mój lekarz powiedział by zrobić je tydzień wcześniej i na usg były już wyniki z krwi, więc na tej samej wizycie dostałam już pełny wynik badania z opisem 🙂

Do góry