reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
No właśnie ja mam cały czas wyliczane wiek ciąży na podstawie USG, bo mam nieregularne cykle. I powiedział, że to 11t5d. Zdziwiłam się, że dziecko takie duże w tym czasie. O prenatalnych nic nie mówił a ja ze stresu nigdy o nic nie pytam. 😟 Dzisiaj miałam pierwszy raz dopiero pobierane krew i dodałam mocz.

11+5 to powinnaś już się umówić na prenatalne gdzieś no chyba, że nie chcesz ich robić. Jak nic nie mówił to słabo. Mój na ostatniej wizycie powiedział, że mam się na 31.10 umówić. Jeżeli masz możliwość zadzwonić do niego to zadzwoń, jeżeli nie to umów się gdzieś myślę, że to badanie jest potrzebne 🙂

Jest taki temat na forum do ktorego już długo zaglądam (nie polecam czytać jak ktoś ma słabe nerwy) U pewnej kobiety w ciąży lekarz podczas badań "nie zauważył" że dziecko ma ZD plus dużo innych wad. Zorientowali się jak niż było po terminie kiedy można wykonać legalną aborcję. Cały temat to dramat kobiety, pierdolenie obrońców życia, dylemty matki, ciężki porod i modlitwa o śmierć, bo oprócz ZD dziecko ma wiele innych wad. Temat ciągle jest aktywny, ale jak ktoś ma zamiar przeczytać to w całości, a nie tylko ostatnie strony. I to młodym kobietom zafundował PiS. Dziecko z tematu o którym piszę, raczej normalnego życia mieć nie będzie i pewnie czeka je wiele operacji i długi pobyt w szpitalu. Ze względu na pandemię, matka ma z nim praktycznie zerowy kontakt. "Fajnie" prawda? Dlatego też jak widzę na plakatach czy banerach obrońców życia i że ZD to takie "tylko trochę inaczej wyglądające dzieci" to mnie szlag trafia. Jeśli miałabym wybór się nie urodzić czy całe życie robić za roślinę to wybór jest tutaj prosty.

Dzięki na pewno zajrzę do jego

A orientujecie się jak to jest.. mam wizytę teraz w czwartek 29.10 a później prenatalne 18.11 ale już u innego lekarza, czyli mniej więcej w tym terminie co powinnam mieć kolejna wizytę u swojego lekarza. Będę musiała się zgłaszać jeszcze raz do mojej ginekolog w listopadzie czy będę mogła umówić się na grudzień?

reklama
Myślę, że jak zrobisz prenatalne będziesz wiedziała już na pewno. Lekarz wtedy zrobi dokładny pomiar dziecku i na jego podstawie poda przybliżoną datę porodu, którą raczej będziesz się sugerowała🙂
Rozumiem, ale kiedy powinno się zrobić prenatalne? Bo wychodzi na to, że jestem w 12t6d a wizytę mam za 4 tygodnie więc to już będzie 16t6d tak?

Do góry