reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
@Eryka25 ja mam dwie torbiele na prawym jajniku - jeden 5cm,drugi 3cm, też dostałam dupka dwa razy dziennie po jednej tabletce. Z tym, że ja odczuwam ten jajnik, jak tylko się narobię w domu - a mam trzylatka - to zaraz taki pulsacyjny ból się pojawia. U mnie torbiele wcześniej były niemal co miesiąc, przez cykle bezowulacyjne, i raz mi się zdarzyło, że torbiel pękła. To było podczas biegania, nie wiedzialam, że w ogóle jest, wróciłam do domu z temperaturą prawie 40 stopni, trzęsłam się jak galareta, uda mi normalnie zdrętwiały i w ogóle nie połączyłam tego z torbielą, po całej nocy gorączkowania, dopiero u gina okazało się, że pękła taka 5cm zmiana :/ także naprawdę trzeba na to uważać, natomiast mój lekarz stwierdził, że w ciąży takie zmiany znikają.

@Eryka25 ja mam dwie torbiele na prawym jajniku - jeden 5cm,drugi 3cm, też dostałam dupka dwa razy dziennie po jednej tabletce. Z tym, że ja odczuwam ten jajnik, jak tylko się narobię w domu - a mam trzylatka - to zaraz taki pulsacyjny ból się pojawia. U mnie torbiele wcześniej były niemal co miesiąc, przez cykle bezowulacyjne, i raz mi się zdarzyło, że torbiel pękła. To było podczas biegania, nie wiedzialam, że w ogóle jest, wróciłam do domu z temperaturą prawie 40 stopni, trzęsłam się jak galareta, uda mi normalnie zdrętwiały i w ogóle nie połączyłam tego z torbielą, po całej nocy gorączkowania, dopiero u gina okazało się, że pękła taka 5cm zmiana :/ także naprawdę trzeba na to uważać, natomiast mój lekarz stwierdził, że w ciąży takie zmiany znikają.
Ale to faktycznie mam leżeć i nic nie robić? Że nie dźwigać i się nie przemęczać to rozumiem. Ale tak nic nigdzie ? Nawet mi nie kazał na delikatny spacer z dzieckiem wyjść przez ten czas. Ja tak patrzę że na jednym jajniku mam 7cm i druga na tym samym 4,5 cm. Więc chyba faktycznie duże

Hej dziewczyny :* ja dziś po wizycie , w czwartek karetka zawiozła mnie do szpitala ,krwotok ,skurcze myślałam ze już po wszystkim.. okazało się ze wielki krwiak.. jest jeszcze jeden 2,5cm. Także nakaz leżenia,leki.. powtórka z rozrywki jak byłam w ciąży z córka.. pozdrawiam :*

Załączniki

• 1CD90DBC-D5C6-4B01-AA62-E9BD8783A4AA.jpeg
    1CD90DBC-D5C6-4B01-AA62-E9BD8783A4AA.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 102
@Eryka25 ja nie dźwigam, wiadomo, że nie biegam, jak tylko mnie coś zakluje, to zaraz siadam. Ale poza tym funkcjonuje normalnie, muszę zawieźć i odebrać dziecko z przedszkola, zrobić zakupy, obiad, potem zabawa z synem - po prostu nie mam możliwości na leżenie :)

Hej . Jestem nowa termin wg OM na 20 maj według usg na 25 maj . 17 września torbiel na ponad 6 cm dostałam duphaston 2x1, 29 września torbiel zmalała na 3.5 cm nie wiem czy zasługa duphastonu czy poprostu sama się wchłania. Lekarz z ostatniej wizyty u którego zamierzam prowadzić ciążę odradził duphaston powiedział że nie widzi potrzeby brania przy torbieli i jest to sztuczny hormon więc odradza . Nie wiem czy kontynuować czy rzeczywiście odstawić.
Ja na torbiel teraz dostałam luteina dwa razy dziennie po dwie tabletki i tam samo duphaston. Dostałaś jeszcze jakieś zalecenia od lekarza ? Na temat oszczędzania się?
@Eryka25 ja nie dźwigam, wiadomo, że nie biegam, jak tylko mnie coś zakluje, to zaraz siadam. Ale poza tym funkcjonuje normalnie, muszę zawieźć i odebrać dziecko z przedszkola, zrobić zakupy, obiad, potem zabawa z synem - po prostu nie mam możliwości na leżenie :)
Ja też nie widzę innej opcji. Muszę w domu ogarnąć i syna do przedszkola, pobawić się z nim. Zwłaszcza teraz jak jest przeziębiony.

reklama
Do góry