reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny !:)
Ja po wczorajszej wizycie . Serduszko bije , dzidzia ma 1.15 cm . Wszystko jest ok :) Jedynie lekarka ma hopla na punkcie cukru . Mam glukozę 101 i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej . W piątek mam zalecenie zrobić krzywa cukrowa i ogarnąć glukometr . Wydaje mi się że z córką też miałam podobny cukier ale podobno normy się zmienily j powinno być około 90 a u mnie dramat . Czeka mnie dieta , właśnie napisalam do dietetyka bo te zasady są ciężkie , dużo posiłków . Wiele rzeczy jejsc nie można .

A mnie dzisiaj od rana ciągnie brzuch mocno ,no i powiem wam dziewczyny ,ze upławy mam wrażenie ,ze się nasilają .Czy u was tez tak to wyglada ?

Pomidorki u ciebie królują 😉
Ja to grzybki/pieczarki marynowane, rybka po grecku, a dzisiaj chodzi za mną zupka chińska barszczyk lub pomidorowa ☹️ Chyba będę musiała iść do sklepu zaraz, bo nie wytrzymam. Oo i zjadłabym zimne nóżki z octem 😀
Mój mąż to się piekli jak ja coś z octem chce zjeść 🤦‍♀️

Hej dziewczyny !:)
Ja po wczorajszej wizycie . Serduszko bije , dzidzia ma 1.15 cm . Wszystko jest ok :) Jedynie lekarka ma hopla na punkcie cukru . Mam glukozę 101 i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej . W piątek mam zalecenie zrobić krzywa cukrowa i ogarnąć glukometr . Wydaje mi się że z córką też miałam podobny cukier ale podobno normy się zmienily j powinno być około 90 a u mnie dramat . Czeka mnie dieta , właśnie napisalam do dietetyka bo te zasady są ciężkie , dużo posiłków . Wiele rzeczy jejsc nie można .
ja osobiście dłuższego czasu jestem na takiej diecie da się żyć
ja jeszcze dieta niskoweglowodanowa

Czytałam wcześniejsze posty i analizy kto chce rodzić naturalnie kto przez cesarkę i kto ma jakie problemy zdrowotne. Szczerze wam powiem to mały problem...znam dwa przypadki (z opowieści lekarzy) gdzie rodząca miała covid-19 i nikt jej nie chciał przyjąć a miała mieć cesarkę. Prywatna klinika odmówiła, szpital odmówił bo to był za trudny przypadek i odesłał do innego 100 km dalej (kwestie zdrowotne) W tym innym szpitalu też odmówili, że względu na to że miała koronawirusa, a to był "zwykly" szpital. Kobieta odbijała się od drzwi do drzwi. Może być tak że nawet we właściwym szpitalu zabraknie miejsc. To jest większy problem niż to kto, gdzie jak będzie rodził.

Ostatnia edycja:
reklama
Czytałam wcześniejsze posty i analizy kto chce rodzić naturalnie kto przez cesarkę i kto ma jakie problemy zdrowotne. Szczerze wam powiem to mały problem...znam dwa przypadki (z opowieści lekarzy) gdzie rodząca miała covid-19 i nikt jej nie chciał przyjąć a miała mieć cesarkę. Prywatna klinika odmówiła, szpital odmówił bo to był za trudny przypadek i odesłał do innego 100 km dalej (kwestie zdrowotne) W tym innym szpitalu też odmówili, że względu na to że miała koronawirusa, a to był "zwykly" szpital. Kobieta odbijała się od drzwi do drzwi. Może być tak że nawet we właściwym szpitalu zabraknie miejsc. To jest większy problem niż to kto o gdzie jak będzie rodził.
Masakra dlatego tym bardziej twierdzę że trzeba się chronić przed koroną i iść na l4 bo później coś się wydarzy że Tzreba pilnie lekarza nawet nie poród A nikt Cię nie przyjmie. Ciężkie czasy nastały.

Do góry