reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Ja te teksty też słyszałam ale nie od naszych rodziców ale szwagry/szwagierki/bratowe. Było jeszcze, że będę starą mamą babcią i do wózka jak babcia będę zaglądać, a na spacery o lasce będę chodzić. Nawet przedwczoraj i jakieś 2 tyg temu pytali kiedy, bo stara baba jestem bla bla blaaa... Ja wiem, że skończyłam w tym roku 29 lat ale nie miałam potrzeby mieć dzieci wcześniej ☺
No bez przesady :) 29 lat to jesteś młodziutka jak byś była przed 50 to by może mogli tak mówić. Albo najlepiej niech takie gadanie sobie wcisną gdzie mogą :)
Ja wczoraj powiedziałam mojej babci o ślubie wyobraźcie sobie że pozalowalam że ją zapraszam. Ja wiem że ona od zawsze ma swoje widzi mi się. Ale powiedzieć mi "Ty się jeszcze zastanów możesz to odkręcić " to już przesada. Jestem ze swoim 7 lat i jestesmy mega szczesliwi ze ślubem czy bez niego to tylko formalność dla nas.
Hej! Witam się z Wami! Ostatnia miesiączka 18.08, cień cienia dwa tygodnie temu 😃
Na wizytę idę 5.10 😃 Mam synka z października 2017 roku, w maju odstawiłam go od piersi 😇
Witamy :) mamy ten sam termin wizyty :)

reklama
Ja nic nie kupuję oprócz kosmetyków dla mnie, żeby zapobiec rozstępom :D na ubranka mam czas, tak samo jak i na wózki, łóżeczka itp. Jedyne co, to teraz zbieramy pieniądze na nowy samochód, bo aktualny ledwo jeździ i mech już w środku rośnie :o a
Jak już kupimy, to zbieramy na wyprawkę i te wszystkie rzeczy. Jak się dowiedziałam, ile kosztuje wózek to aż mnie z nóg ścięło

Co do wyprawki to ja też mam w sumie wszystko po synku, więc pewnie za dużo nie będę dokupować (no chyba, że dziewczynka, ale coś czuję, że będzie znowu chłopiec :D ). Tylko nie wiem co z wózkiem, niby mam 2 wózki zarówno 3w1 jak i oddzielną spacerówkę, ale nie wiem czy przy tak małej różnicy wieku to nie będę musiała kupić jakiegoś wózka podwójnego, bo jak tu iść z dwójką dzieciaków na spacer. Hm...no i w sumie łóżeczko też będę musiała pewnie kupić drugie, bo synek nie zdąży z niego wyrosnąć do maja. A reszta takich podstawowych rzeczy to jest.

Ja zacznę kupować pewnie w grudniu. A cokolwiek kupię jak przejdzie mi ten paskudny stan;( nie mam na nic siły i mdlosci straszne paskudnie się czuje:( tak bardzo chciałam tej ciazy a teraz nachodzą mnie różne myśli;(

My generalnie mamy wszystko prócz gondoli , no chyba ze będzie dziewczynka to będzie trzeba troszkę ciuszków kupić ;) Gondole kupuje na bank używkę bo to tylko na 5-6 miesięcy 🤷🏻‍♀️

Ja nic nie kupuję oprócz kosmetyków dla mnie, żeby zapobiec rozstępom :D na ubranka mam czas, tak samo jak i na wózki, łóżeczka itp. Jedyne co, to teraz zbieramy pieniądze na nowy samochód, bo aktualny ledwo jeździ i mech już w środku rośnie :o a
Jak już kupimy, to zbieramy na wyprawkę i te wszystkie rzeczy. Jak się dowiedziałam, ile kosztuje wózek to aż mnie z nóg ścięło
My wyprawkę też będziemy robić z 2 miesiące przed porodem. Ciuchów trochę będę mieć bo w rodzinie dużo dzieci, a po swoich tez mam.co nieco 😊
My właśnie rozglądamy się za większym samochodem bo jednak.to już 3 dzieci będzie, a w nasz podkładka między foteliki nie wejdzie, a ja nie chce by moja.najstarsza siedziała z przodu, nigdy żadne u mnie nie jeździło. No i jeszcze szykujemy się do malowania żebym odswiezyc dom bo pozniej z brzuchem bedzue ciężko.

No bez przesady :) 29 lat to jesteś młodziutka jak byś była przed 50 to by może mogli tak mówić. Albo najlepiej niech takie gadanie sobie wcisną gdzie mogą :)
Ja wczoraj powiedziałam mojej babci o ślubie wyobraźcie sobie że pozalowalam że ją zapraszam. Ja wiem że ona od zawsze ma swoje widzi mi się. Ale powiedzieć mi "Ty się jeszcze zastanów możesz to odkręcić " to już przesada. Jestem ze swoim 7 lat i jestesmy mega szczesliwi ze ślubem czy bez niego to tylko formalność dla nas.

Dziękuję 😘
Wiesz to akurat mówią ludzie co mają dzieci już w wieku 22-25 lat ☺️ Nie przejmuję się tym aczkolwiek jestem po małym wypadku i mam problemy z kręgosłupem więc czuję się teraz jak babcia na emeryturze 😀
Twoja babcia pewnie nie wie o ciąży, że tak zareagowała?

ja idę 7.10 wiec przetrzecie szlaki a później ja. Będę czekać na relacje. Powiedzcie mi lepiej jak wytrwać ten czas do wizyty 🤔

Ja o żadnej wyprawce nie myślę, może dopiero w połowie ciąży jak będzie wszystko ok. Narazie będę czekać na kolejne usg. Jedyne co mnie martwi to to że muszę chodzić do pracy a pracuje z dziećmi a to duże ryzyko. Ale nie wiem z drugiej strony czy za te 2 tyg będzie wszystko ok.. 😔

reklama
Do góry